Key Account Manager (Direct Sales) - Volvo Trucks Belux

Introductie

Het zijn opwindende tijden om in onze sector te werken! De race naar autonome en elektrische vrachtwagens en connected services verandert het gehele competitieve landschap. Innovatieve bedrijven die nieuwe technologieën durven invoeren, vlot nieuwe business models aanwenden en op constante basis willen veranderen, zullen uiteindelijk de winnaars zijn.
Wil je bijdragen aan onze welvaart door beter transport? Kom erbij als collega in ons bedrijf. Volvo Trucks Belux is onderdeel van de Volvo Group, een wereldwijd bedrijf met meer dan 100000 werknemers, actief in 190 landen, dat als ambitie heeft het meest succesvolle en begeerde verlener van transportoplossingen te zijn.

Ontmoet jouw team

Je maakt deel uit van het Direct Sales Team van Volvo Trucks Belux. Het team is verantwoordelijk voor de directe verkoop van Trucks & Services op de Belgische en Luxemburgse markt.

Jouw ideale job?

 • Als Key Account Manager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de Volvo doelstellingen bij geselecteerde klanten.
 • Je zoekt naar de zakenbehoeften van de klant en beperkt je hierbij niet enkel tot de vrachtwagens, maar verzorgt de totaliteit van aangeboden services die Volvo Trucks aanbiedt.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor kwaliteit (optimale dienstverlening klanten), volume (marktaandeel vrachtwagens en aanverwante services) en winstgevendheid.
 • Samen met jouw team werk je samen in een performant CRM-systeem (SalesForce)
 • Je focust je op het realiseren van de elektromobiliteit ambities van Volvo Trucks

Zijn wij de perfecte match?

 • Customer focus: gepassioneerd door het opbouwen en onderhouden van interne en externe relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Je werkt mee aan het succes van onze klanten.
 • Leergierig: je staat open voor nieuwe technologieën en services, en weet die toe te passen volgens de noden van je klanten. Elektromobiliteit is een evidentie en je verdiept je in energie efficiëntie.
 • Zakelijk instinct: goede kennis van het competitieve landschap van de transportsector, uitmuntend in zowel tactisch verkopen als strategisch account management.
 • Probleem oplossend: logische denker met vermogen om ingewikkelde uitdagingen tot een goed resultaat te brengen. Een master diploma binnen een economische of technische opleiding (of gelijkwaardig door ervaring) geniet hierbij onze eerste voorkeur.
 • Je bent rationeel en accuraat.
 • Onderhandelen: Je voelt je goed bij complexe negotiaties.
 • Time Management: het vermogen om je tijd effectief en efficiënt te gebruiken, met focus op op de belangrijkste taken. Je werkt autonoom.
 • Relevante ervaring: 5 tot 10 jaar ervaring in verkoop van B2B oplosssingen.

Bijna overtuigd?

 • Een uitdagende functie in een gezonde onderneming waar gedrevenheid en ondernemingszin sterk worden gewaardeerd.
 • Een collegiale en informele sfeer binnen een hecht team.
 • Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien binnen Volvo Group.
 • Werken met innovatieve producten en diensten waarmee Volvo Trucks in de markt de trends zet.

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben jij ervan overtuigd dat deze job voor jou de ideale opportuniteit is?
Stuur jouw CV en motivatiebrief naar:
Volvo Trucks Belux, Sandra Peleman, People & Culture, Hunderenveldlaan 10 - 1082 Brussel
of mail: sandra.peleman@volvo.com
De Volvo Group zorgt voor vooruitgang door het aanbieden van transportoplossingen. En dit in de vorm van trucks, bussen, bouwmachines, aandrijvingen voor maritieme en industriële toepassingen, financiering en diensten, die ervoor zorgen dat de uptime en productiviteit van onze klanten verhogen. De Volvo Group, die in 1927 werd opgericht, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. Er zijn talloze carrièremogelijkheden binnen de toonaangevende merken en entiteiten van de groep die een cultuur delen van vertrouwen, passie, high performance, verandering en het succes van de klant.
www.volvogroup.com/career

Het merk Volvo Trucks heeft met de jaren een wereldwijde en solide positie opgebouwd. Het is een van de bekendste en meest gerespecteerde merken ter wereld binnen de commerciële voertuigsector. Het merk wordt geassocieerd met de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Bij Volvo Trucks wordt u onderdeel van een mondiaal en divers team. We werken met passie, hebben vertrouwen in elkaar en omarmen verandering. We zorgen voor succes bij onze klanten.

We want to get to know you

APPLICATION PROCESS

Apply

The journey begins! An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile by login in to your account. The hiring team will review your application together with the hiring manager. Shortlisted candidates will be contacted with information about the following steps.

Testimonials