Produktionsledare Pilot plant


Nu har du chansen! Vi behöver en produktionsledare till en av våra mest unika verksamheter inom Volvo Lastvagnar- PILOT PLANT.
Det är just här framtiden formas då vi skapar morgondagens miljövänliga produkter, effektiva o flexibla sätt att hantera materialflöden och bygga våra produkter. För att möjliggöra detta har vi ett gott gäng i Pilot plant med teamledare, erfarna montörer och logistiker som i sin tur har support av ett stort gäng tekniker, konstruktörer och projektledare som alla brinner för det de gör.

Gillar du produktionsmiljö, människor, framtidsvisioner och utveckling, så är kanske denna rollen något för dig?

Pilot plant är en lågvolymslina, där man bygger världens bästa lastbilar för Volvos tunga lastbilssegment i tidiga faser av projekten och finns placerad i Tuvefabriken i Göteborg- mitt i navet av svensk industri. Det vi utvecklar här är även väldigt viktigt för våra systerfabriker i bland annat Belgien, Frankrike, Brasilien och USA. Våra tekniker och montörer reser ibland även runt i världen för att supporta de olika fabrikerna vid nya produktintroduktioner, men vi använder också modern teknik för att supportera på distans.

Vi söker Produktionsledaren som är genuint intresserad av människor och som tycker om att lyckas tillsammans med andra. Att kunna anpassa ledarskapet för att hitta människors olika drivkrafter är svårt men gör stor skillnad och är viktigt för de kommande utmaningarna. Som en extra guldkant kommer det väldigt många besökare till oss o du är en viktig mottagare som antingen själv eller tillsammans med medarbetare visar upp Pilot plant o våra nya produkter som vi lär oss att bygga på ett effektivt sätt. Bra om du vågar stå i centrum ibland o även utmanas med att vara med på film, bilder eller andra presentationstekniker.

Du är en hejare på planering, gillar att lösa problem och är service minded! Har du dessutom erfarenhet och ett redan skapat nätverk inom produktion, produkt- eller logistikutveckling så kan du bidra med dina tankar o ideer, vilket vi värdesätter högt. Hos oss får man säga vad man tycker och tänker.

Du ansvarar för ca 25 medarbetare och ingår också i ett team bestående av ca 20 tekniker. Som din närmaste chef så kommer du och jag att ha ett betydande samarbete för framtida förändringar både för att lyfta Pilot plant till nästa nivå och för att klara företagets teknikskifte, så förtroende och respekt till varandra är en självklarhet här för att lyckas.

För att lyckas som Produktionsledare här har du:
 • Viljan att bidra till en bättre miljö och ökad välfärd i världen. Vi bygger världens bästa lastbil och vill vara det självklara valet
 • Förmågan att vara strategisk i en operationell roll
 • Drivet att genomföra och slutföra saker man beslutat och vara envis för att skapa en långsiktig förändring tillsammans med dina medarbetare o kollegor
 • Våga säga ja även om helt nytt o ha en vilja att testa dig fram och tänka nytt
 • Modet att säga vad du tycker, influera för att skapa positiv förändring

Vi kanske inte känner dig än men vi tänker att du:
 • Har en bakgrund i produktionsmiljö alternativt inom produkt- logistikutveckingsprojekt, gärna som ledare
 • Har bevisad kapacitet att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
 • Har kunskap om LEAN-filosofin, problemlösningar och ständiga förbättringar – erfarenhet från industrin är fördelaktigt
 • Känner till VPS och de fem hörnstenarna 5S, OMS, Standardiserat arbetssätt, problemlösning och balansering
 • Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet inför olika typer av människor, då vi har många interna och externa besökare
 • Har varit med i förändringsarbete o tycker det är viktigt att vara transperant o coachande i det
 • Har en god portion humor, då vi alla gillar att skratta på jobbet
 • Har datorvana när det gäller officepaketet (Powerpoint, Excel, Teams/Skype, Sharepoint etc)
 • Kan du något om digitalisering eller kan formulera din behov är det en rejäl bonus
Här kommer världens möjlighet till en utmaning i en miljö i framkant! Intresserad? Vi ser gärna att du börjar så fort som möjligt.

Vi tittar på ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra av dig, senast 1/10.


Har du några frågor eller tankar om tjänsten så får du gärna kontakta mig:

Petra Dahlberg (Chef Pilot plant), +46739027708 eller
Juthika Andersson, +46 765534343 (befintlig PL för Pilot plant)

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.


Vilka vi är och vad vi tror på.


Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.


Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.


Group Trucks Operations omfattar all produktion av koncernens tillverkning av Volvo, Renault och Mack lastbilar samt motorer och transmissioner. Vi orkestrerar även reservdelsdistributionen för Volvokoncernens kunder globalt och designar, driver och optimerar logistik och leveranskedjor för alla varumärken. Vi har 30 000 anställda vid 30 fabriker och 50 distributionscenter över hela världen. Vårt globala fotavtryck erbjuder en möjlighet till en internationell karriär i en toppmodern industriell miljö, där ständiga förbättringar är grunden. Eftersom vår planet står inför stora utmaningar ligger vi - en av de största industriorganisationerna i världen - i framkanten av innovation. Vi är redo att anta utmaningen. Vill du gå med oss?

We want to get to know you

Application Process

Apply

The journey begins! An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile by login in to your account. The hiring team will review your application together with the hiring manager. Shortlisted candidates will be contacted with information about the following steps.

Testimonials