Senior HR Business Partner –Volvo i Köping

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1750 personer vid anläggningarna i Köping.

Senior HR Business Partner –Volvo i Köping

Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Volvo i Köping blir den främsta transmissionsfabriken i världen. Vår miljö är mycket dynamisk och expansiv miljö och vi behöver dig som har ett stort fokus på kunden, brinner för förändringsarbete och som vill vara med och förbättra vår verksamhet. Just nu befinner sig Volvo i Köping i en expansiv fas med flertalet nya produkt-, investerings-, digitaliserings- och produktionsutvecklingssprojekt. Vi har fått förtroendet att satsa på framtidens teknologier, helt i linje med Industri 4.0, där Volvo bygger välfärd med våra transport- och infrastrukturlösningar.
Då vår fantastiska kollega fått nya utmaningar efter 6 år i rollen så vi söker nu efter en engagerad HR Business Partner till vårt team i Köping. Vi kan lova att du får roligt på jobbet varje dag och att du får utmaningar som får dig att växa!
HR- och Safety teamet består av 10 kollegor inom området HR, kompetensutveckling och safety. Vi arbetar som en strategisk HR partner genom att stödja företagets ledning och chefer i HR-frågor på individ, grupp och organisationsnivå. I din roll som HR Business Partner rapporterar du till Director HR & Safety.

Hur ser din arbetsdag ut? I din roll som HR Business Partner samarbetar du dagligen med dina kollegor på HR samt med våra chefer, fackliga parter och våra medarbetare. Rollen är bred och du arbetar med rekrytering och introduktion, kompetensutveckling, fackliga förhandlingar, arbetsrätt, löner och förmåner, ledarskapsutveckling, engagemang, mångfald och inkludering. Ja, det mesta som kan dyka upp i vår vardag. Ditt ansvar är huvudsakligen lokalt i Köping, men det dyker även upp möjligheter till aktivt deltagande i globala och regionala nätverk och projekt. Resor kan krävas ibland.

Vem är du? Vi söker dig som har generalistkunskaper inom HR och som verkligen älskar att tillsammans med dina kollegor arbeta långsiktigt med organisationen. Du är initiativrik och driver självständigt ditt arbete framåt på ett ansvarsfullt och professionellt sätt. Som HR Business Partner förstår du vikten av att skapa goda relationer och du är förtroendeingivande i din roll. Vi ser att du har en god analytisk förmåga och att du hanterar och löser problem snabbt och kreativt. Du trivs i en organisation med hög energinivå, gillar att ta dig an nya utmaningar och ser positivt på utveckling och förändringar är en del av vår vardag.
Vi tror att du har en akademisk utbildning inom personalvetarområdet och har minst 3-4 års erfarenhet av
HR-relaterade arbetsuppgifter men vi fäster också stor vikt vid dina personliga egenskaper. Egenskaper som värderas högt är att du är förtroendeingivande, bra på att skapa relationer, mån om att leverera i tid och med rätt kvalitet samt att du är prestigelös. Din kommunikationsförmåga i svenska och engelska är mycket god, både i tal och i skrift.

Lever du inte upp till alla kriterier? Ingen fara, vi uppmuntrar dig att ansöka till tjänsten även om du inte uppfyller samtliga kriterier. Vi värdesätter bredd och mångfald i vår rekryteringsprocess och tar hänsyn till kandidaternas potential och engagemang. Ta chansen att presentera dina kvalifikationer och hur du kan bidra till vårt team. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Ann-Louise Johansson, Director HR & Safety, 072-862 44 65

Fackliga kontaktpersoner:
Mats Bergdahl, Unionen, 073-558 78 41
Andreas Myrelid, Akademikerna, 072-862 45 51

Intresserad?

Varmt välkommen att söka tjänsten genom uppdaterat cv och personligt brev. Skicka in din ansökan så snart du kan då vi gör urval löpande.

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.


Vilka vi är och vad vi tror på.


Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.


Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.


Group Trucks Operations omfattar all produktion av koncernens tillverkning av Volvo, Renault och Mack lastbilar samt motorer och transmissioner. Vi orkestrerar även reservdelsdistributionen för Volvokoncernens kunder globalt och designar, driver och optimerar logistik och leveranskedjor för alla varumärken. Vi har 30 000 anställda vid 30 fabriker och 50 distributionscenter över hela världen. Vårt globala fotavtryck erbjuder en möjlighet till en internationell karriär i en toppmodern industriell miljö, där ständiga förbättringar är grunden. Eftersom vår planet står inför stora utmaningar ligger vi - en av de största industriorganisationerna i världen - i framkanten av innovation. Vi är redo att anta utmaningen. Vill du gå med oss?

We want to get to know you

APPLICATION PROCESS

Apply

The journey begins! An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile by login in to your account. The hiring team will review your application together with the hiring manager. Shortlisted candidates will be contacted with information about the following steps.

Testimonials

Similar jobs

Administrative and Training Specialist (Vilnius) Human Resources Vilnius, Lithuania Posted: 
Intern: Human Resources - Labor Relations (Summer 2024) Human Resources Macungie, United States Posted: 
Initiativbewerbungen - Volvo Construction Equipment Konz (m/w/d) Human Resources Konz, Germany Posted: