Elektronik serviceingenjör

Elektronik serviceingenjör, Underhållsgruppen för Volvo GTT Testlaboratorier

Vi söker en elektronik serviceingenjör till vår verifierings-, test- och materiallab för att hjälpa oss att leda och utveckla våra befintliga och kommande testlaboratorier. På Volvo GTT kommer du att ingå i ett tvärfunktionellt team där alla är ansvariga och stolta över produkterna och lösningarna, och där du har möjlighet att kombinera praktiska och teoretiska färdigheter.

Fastighets Process & testcells

underhåll är en viktig del av utvecklingsarbetet för att skapa förutsättningar för att utveckla världens bästa drivlinor för lastbilar, bussar, marina och anläggningsmaskiner. Vårt operativa serviceteam säkerställer prov tillgänglighet och kvalitet genom vårt underhåll/service av Lab utrustning samt alla mediasystem för fullständig verifiering & testning. Teamet du kommer att arbeta med består av 18st högkvalificerade personer inom underhållsområdena: process, maskinteknik, elektroteknik och mekanik.

I din roll som Elektronik serviceingenjör med fokus på motor-, system-, transmission- och elektromobility testceller kommer du att vara en av huvudaktörerna för vårt underhållsstöd inom detta område. Eftersom vi arbetar teamorienterat kommer du aldrig att stå själv i de utmaningar som vi behöver lösa.

Process & testcells underhåll befinner sig i en fokuserad fas, både för att förbättra vårt förebyggande underhållsarbete för att nå överlägset Uptime i våra testlaboratorier och vara en del av våra framtida testlaboratorier.

Huvudansvar

Arbetet innefattar att jobba förebyggande & med akut avhjälpande underhåll på system inom olika teknikområden:

 • Elektriska dynosystem upp till 1200 kW för motor- och transmissionstestceller.
 • I/O-system för styrning av mätningar och övervakning av testceller.
 • PLC -programmering (Siemens, ABB etc) testceller och kring system.
 • Automationssystem (Puma, Kratzer, Comtest mm).
 • Konditioneringssystem för bränsle, olja, glykol m.fl.
 • Leda entreprenörer, Inköp samt hantering av servicekontrakt och reservdelar.
 • Livscykelanalys av elektrisk utrustning, tekniska krav och vara en del av de andra aktiviteterna i utvecklingen av ny laboratorieutrustning och testceller.
 • Utveckla, underhålla rutiner och instruktioner för förebyggande underhåll av riggelektronik/annan riggutrustning i vårt underhållssystem Maintmaster för att säkra driften.

Kvalifikationer och färdigheter

 • Denna tjänst kommer att kräva utbildning BSc. Ingenjör inom elektronik, mekatronik eller automationsteknik. Välkomnar även juniora medarbetare att söka tjänsten.
 • Meriterande med erfarenhet från fordonsindustrin, testanläggningar eller relaterad produktionsindustri.
 • Elektronikservice - installation, idrifttagning, styrning, felsökning/reparation av utrustning (AVL, Siemens, ABB, Kratzer etc) till provcellerna.
 • I/O -system (RTP, Analogic, Beckhoff, Gantner, mm).
 • Praktisk erfarenhet av att läsa komplexa elektriska ritningar och manualer och att förstå de funktioner som bygger på dem är meriterande.
 • Praktisk erfarenhet av olika typer av mät-/analysinstrument och användning av dem (Dewesoft, Yokogawa mm).
 • Stort intresse för teknik samt problemlösning.

Språk

 • Flytande svenska och engelska, båda skrift och tal

Personlighetsdrag

 • Bidra till en positiv atmosfär med en öppen och ärlig inställning.
 • Förmåga att arbeta både självständigt och i team.
 • Lugn och strukturerad och god analytisk förmåga.
 • Som person är du engagerad och resultatorienterad med goda personliga färdigheter och en positiv inställning.
 • Du har kvalitetsmedvetenhet och har ansvarskänsla.

Vad kan vi erbjuda?

Du får en möjlighet att arbeta tillsammans med högkvalificerade kollegor i en spännande, global miljö som ger möjligheter att utvecklas både professionellt och personligt. Vårt dagliga arbete utförs i en internationell miljö som ger möjlighet att interagera med mycket engagerade kollegor från olika kulturer. Teamarbete, energi, passion och respekt för individen är viktiga värden för oss. Vi hoppas att du kommer att lära dig lika mycket av oss som vi av dig.

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Technology förser Volvo Group Trucks och affärsområdena med den senaste forskningen, ledande ingenjörskonst, produktplanering och inköpstjänster samt eftermarknadsstöd för produkter. Hos Volvo Group Trucks Technology blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

우리는 여러분을 알고 싶습니다.

채용 절차

지원하기

볼보에서의 여정이 시작됩니다! 지원서를 제출하는 즉시 이메일 확인서가 발송됩니다. 이후에도 계정에 로그인하여 개인 프로필을 업데이트할 수 있습니다. 채용 팀에서 현업 관리자와 함께 여러분의 지원서를 검토할 것입니다. 서류전형 합격자에게 다음 단계에 대한 정보가 제공됩니다.

Testimonials

유사한 직무

Lead Feature Engineer Durability 테크놀로지 Göteborg, 스웨덴 게시됨: 
Hardware Component Owner 테크놀로지 Göteborg, 스웨덴 게시됨: 
System design engineer for safe autonomous transport solutions 테크놀로지 Göteborg, 스웨덴 게시됨: