Servicekoordinator

Servicekoordinator - Volvo Lastvagnar Sverige – Uptime Center

Gillar du att ha ett omväxlande arbete där fokuset alltid är att hjälpa våra kunder med att hålla deras lastbilar rullande? Vill du vara en del av ett team som har visionen att erbjuda kundservice i världsklass? På Volvo Lastvagnar Sveriges Uptime Center är vi 7 stycken motiverade servicekoordinatorer som sitter i lokalt i en av de tre storstadsområdena Stockholm, Malmö och Göteborg. Tillsammans hjälper vi våra kunder att boka välplanerade verkstadsbesök på en av våra 15 egenägda verkstäder så att kunderna inte behöver komma flera gånger. Detta gör vi för att säkerställa en hög fordonstillgänglighet för våra kunder.
I rollen som servicekoordinator kommer du ha många kontaktytor såväl internt som externt och därmed få en bred insikt i många delar av vår verksamhet. På Uptime Center har du ett omväxlande arbete där du och dina kollegor ena stunden arbetar med att hjälpa kunder att planera in ett akut verkstadsbesök och i den andra stunden ett förplanerat verkstadsbesök. Ett arbete med både frihet och ansvar och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Din roll

Som Servicekoordinator har du till uppgift att planera, kalla in våra kunders fordon enligt fordonets serviceschema, fordonsstatus (data från våra uppkopplade fordon) och eventuella kommersiella eller säkerhetsrelaterade kampanjer. Du skall även säkerställa att tilläggsarbeten och specifika kundönskemål tas om hand och planeras in vid servicetillfället. Kunddialogen kommer ske via epost och telefon.
Den andra delen av tjänsten är ansvaret att koordinera och fakturera Volvo Action Service ärenden – Volvo Lastvagnars egna haveri/jourtjänst. I denna del av rollen kommer du ha daglig kontakt med våra verkstäder och haverikoordinatorerna i det centrala Volvo Action Service teamet. Huvudsakliga uppgifter är att skyndsamt hantera och koordinera ett haveriärende / VAS-case till närmsta tillgängliga verkstad och uppdatera det centrala teamet med information om status kring ärendet.

Övergripande ansvar
  • Ansvara för proaktiv serviceplanering, kallelser och bokningar med syfte att säkra en hög fordonstillgänglighet för kunderna samt en hög förplaneringsgrad och verkstadsbeläggning.
  • Ansvara för koordinering och fakturering av VAS-fall inom Volvo Truck Center.
  • Ansvara för merförsäljning av service t.ex. genom att erbjuda och informera om kampanjer, förebygga komponentbyten etc.
Vem söker vi?

Du som trivs med ett omväxlande arbete, gillar att arbete i ett team och som kan ge bra service även i stressiga situationer. Du gillar att arbeta med människor och har en förmåga att bygga relationer. Du är noggrann och strukturerad och van vid att arbeta med flera kontaktytor. Vi ser gärna att du har branscherfarenhet men inget måste, erfarenhet att arbeta digitalt och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Kvalifikationer
  • God samarbetsförmåga, flexibel och med en positiv attityd till förändringar.
  • Initiativtagande och ett proaktivt arbetssätt.
  • Kommersiellt inriktad med en serviceattityd och kundfokus.
  • Erfarenhet av kundtjänstarbete är meriterande.
  • Gymnasieutbildning
  • Flytande i svenska och göra sig förstådd på engelska.
Placeringsort:

Volvo Truck Center regioner Stockholm, Malmö eller Göteborg (Bäckebol eller Arendal).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Max Norinder, Gruppchef för Uptime Center Volvo Lastvagnar Sverige
tel: 031-322 43 49

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.
Volvo Lastvagnar ansvarar för marknadsföring, försäljning och servicemarknad av Volvolastbilar och tjänster inom AB Volvo. Marknad Sverige är en del av Volvo Trucks Europe North & Central som är en av försäljningsregionerna globalt inom Volvo Trucks. Volvo Lastvagnar Sverige är en lönsam marknad som bidrar stort till resultatet inom Volvo Trucks. Vårt marknadsbolagskontor är baserat i Göteborg och stöttar 18 privata återförsäljare över hela Sverige samt en helägd återförsäljarorganisation som är baserad i de tre storstadsregionerna. På marknadsbolaget har vi även en avdelning för direktförsäljning som säljer direkt till storkunder i Sverige. Vi har ungefär 550 anställda, varav cirka 490 personer är anställda i Volvos egenägda återförsäljare Volvo Truck Center.

우리는 여러분을 알고 싶습니다.

채용 절차

지원하기

볼보에서의 여정이 시작됩니다! 지원서를 제출하는 즉시 이메일 확인서가 발송됩니다. 이후에도 계정에 로그인하여 개인 프로필을 업데이트할 수 있습니다. 채용 팀에서 현업 관리자와 함께 여러분의 지원서를 검토할 것입니다. 서류전형 합격자에게 다음 단계에 대한 정보가 제공됩니다.

Testimonials

유사한 직무

Agile Product Owner within Service and Parts, AMTl 애프터마켓 Göteborg, 스웨덴 게시됨: 
Light to Heavy Vehicle Technician 애프터마켓 Blyth, 영국 게시됨: 
Technician 애프터마켓 Inverness, 영국 게시됨: