Underhållsingenjör – Med fokus mot digitalisering och underhållssytem

Umeåfabriken är en av de största fabrikerna inom Volvokoncernen, med över 1800 anställda är vi även en av Norrlands största industrier. Vi är specialiserade på tillverkning av hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till färdiga, lackerade hytter. Vår verksamhet är en av de mest moderna i världen, drivet av avancerad teknologi och engagerade medarbetare. Om du är en passionerad individ som vill vara en del av ett världsledande företag och växa tillsammans med oss, är det dig vi söker!

Ditt uppdrag som Underhållsingenjör

I rollen som underhållsingenjör på Volvo är vi övertygade om att du har en djup teknisk nyfikenhet och är redo att anta nya utmaningar. Kanske är du den personen som ständigt strävar efter förbättring och ser möjligheter där andra ser hinder? På Umeåfabriken kan du göra en verklig skillnad. Vi erbjuder en stimulerande position i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där inkludering är av högsta betydelse.

Din personliga profil och kvalifikationer

I den här rollen har du möjlighet att bygga nätverk, skapa kontakter, och forma din framtida karriär samtidigt som du påverkar produktionen för framtiden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att tillsammans med kollegor utveckla metoder och driva processer inom våra underhållssystem för att säkerställa hög driftsäkerhet och ett kostnadseffektivt underhåll. Vår fabrik står inför en spännande digitaliseringsresa, vilket öppnar upp betydande möjligheter för utveckling inom underhållsområdet, med data och IT som kraftfulla verktyg.

Framtiden är här och behovet att arbeta mer datadrivet inom området med hjälp av dataanalys, maskininlärning och AI får vi möjlighet att övergå till ett än mer effektivt behovsstyrt underhåll. Detta för att göra oss mer proaktiva genom att samla in och analysera data och identifiera avvikelser i ett tidigt skede. Du kommer aktivt delta i implementeringen av nya teknologier i samarbete med vårt IT-team för att öka produktivitet och effektivitet. Du kommer även att samarbeta med andra ingenjörer både inom vår fabrik i Umeå och andra produktionsanläggningar inom Volvo koncernen.

Vi letar efter någon som:
  • Har förmågan att arbeta strategiskt i en operativ miljö.
  • Är en lagspelare som trivs med att samarbeta med kollegor, både under goda och utmanande dagar.
  • Har en proaktiv inställning, särskilt i en föränderlig miljö.
  • Har erfarenhet av att arbeta med och utveckla underhållssystem, såsom IFS.

Vi förväntar oss också att du:
  • Har en universitetsutbildning inom ett relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Har förmåga att organisera och prioritera i komplexa situationer.
  • Besitter kunskap inom LEAN, problemlösning och en ständig strävan efter förbättring.
  • Har god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.
  • Om du är redo för en spännande utmaning i en högintensiv miljö, där du kan växa och lära dig mer om lastbilstillverkning, och om du har en nyfiken inställning, så är du varmt välkommen att ansöka. Vi uppmuntrar sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Har du frågor eller nyfiken på att veta mer, hör gärna av dig till:

Lars Johansson, Manager maintenance press shop 072-862 71 87
Olof Bergman, Manager maintenance paint shop 072-862 73 09
Urban Wikström, Manager maintenance body in white 072-862 75 23

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.


Vilka vi är och vad vi tror på.


Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.


Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.


Group Trucks Operations omfattar all produktion av koncernens tillverkning av Volvo, Renault och Mack lastbilar samt motorer och transmissioner. Vi orkestrerar även reservdelsdistributionen för Volvokoncernens kunder globalt och designar, driver och optimerar logistik och leveranskedjor för alla varumärken. Vi har 30 000 anställda vid 30 fabriker och 50 distributionscenter över hela världen. Vårt globala fotavtryck erbjuder en möjlighet till en internationell karriär i en toppmodern industriell miljö, där ständiga förbättringar är grunden. Eftersom vår planet står inför stora utmaningar ligger vi - en av de största industriorganisationerna i världen - i framkanten av innovation. Vi är redo att anta utmaningen. Vill du gå med oss?

우리는 여러분을 알고 싶습니다.

채용 절차

지원하기

볼보에서의 여정이 시작됩니다! 지원서를 제출하는 즉시 이메일 확인서가 발송됩니다. 이후에도 계정에 로그인하여 개인 프로필을 업데이트할 수 있습니다. 채용 팀에서 현업 관리자와 함께 여러분의 지원서를 검토할 것입니다. 서류전형 합격자에게 다음 단계에 대한 정보가 제공됩니다.

Testimonials