×

Volvo GTO i Köping söker Avdelningschef till Logistik

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1600 personer vid anläggningarna i Köping.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Volvo GTO Köping blir den främsta transmissionsfabriken i världen. Vår Logistikenhet söker nu en avdelningschef till vår Logistikcentral. Vi verkar i en mycket dynamisk och expansiv miljö och behöver dig som har ett stort fokus på kunden, brinner för personalfrågor, förändringsarbete och som vill vara med och förbättra vår verksamhet. Som avdelningschef för ovan område har du en stor frihet i din roll att säkerställa leveranser mot ställda mål. Ditt ledarskap är tydligt förankrat i Volvos värderingar och ledarskapsvision för Köping.

Arbetsbeskrivning
I rollen som avdelningschef på Volvo i Köping arbetar du dagligen tillsammans med chefer inom produktion och deltar i den gemensamma mötesstrukturen och ledningsarbetet. Du rapporterar direkt till enhetschefen för logistik. Du leder och fördelar arbetet inom ditt ansvarsområde för att säkerställa att verksamheten når företagets uppsatta mål. Rollen innebär även att dagligen coacha och vidareutveckla underställd personal inom ramen för vårt gemensamma arbetssätt Volvo Production System (VPS). Inom logistik i Köping finns en tydlig vision framtagen där säkerhet är viktigt och vi driver ständigt utvecklingen framåt. Vi arbetar aktivt med personalens och organisationens kompetensutveckling och säkerställer utvecklingen genom kontinuerliga dialoger och kompetensutvecklingsplaner. Dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Personalansvar för cirka 37 medarbetare som arbetar med ankommande gods till vår logistikcentral i Köping.
  • Övergripande bemanningsplanering och säkerställande att tillräcklig kompetens finns för att säkra avdelningens mål och leverans.
  • Leda avdelningens ansvarsområde i enighet med överenskomna mål, strategier och standarder.
  • Utifrån Volvos strategi, ständigt verka för att utveckla och förbättra verksamheten.
  • Verka för att tillämpa riktlinjer, principer, arbetssätt och metoder inom Volvo Production System (VPS).
  • I tjänsten ingår leverans-, miljö-, kvalitets- och ekonomiansvar.
  • Se till att personalen har en säker arbetsmiljö och arbete utförs enligt gällande lagar och föreskrifter.
Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, gärna inom logistik. Vi ser också att du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, meriterande är högskolenivå. Du har givetvis ett stort intresse för logistik och drivs av att arbeta i enighet med vedertagna förbättringsverktyg inom Lean production. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, samt innehar goda datakunskaper.

Som person är du social, driven, lyhörd, strukturerad, analytisk och självklart serviceinriktad. Du tycker om att jobba nära dina medarbetare och skapa en teamkänsla och att tillsammans med dem förbättra verksamheten. Du har god problemlösningsförmåga och håller dig lugn även i utmanande situationer. På Volvo Powertrain arbetar vi i en händelserik miljö och därför tror vi att du, liksom vi, brinner för personalfrågor och förbättringsarbete. Du tror på ett individ- och situationsanpassat ledarskap och du uppskattar att arbeta genom dina medarbetare för att tillsammans med dem utveckla och förbättra verksamheten. Du förstår vikten av god kommunikation, är kommunikativ i din dialog och har förmåga att nå fram till människor i din omgivning.

Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.

Låter det intressant?
Skicka in din ansökan senast den 21:e januari, vänta dock inte med att skicka in din ansökan då urval kommer att ske löpande. För mer information om tjänsten kontakta Emil Nordling, Enhetschef logistik, 031-32 38 561 eller Emelie Skälhammar, HRBP, 0221-414505.

Facklig kontaktperson
Unionen, Mats Bergdahl, 0221-45 78 41
Akademikerna, Andreas Myrelid, 0221-41 45 51
Ledarna, Rubén Ochoa, 0221-45 76 51

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Chcemy Cię poznać

PROCES APLIKACJI

Aplikuj

Zaraz po złożeniu aplikacji zostanie do Ciebie wysłane potwierdzenie pocztą elektroniczną. Po tym czasie można jeszcze zaktualizować swój profil osobisty.

Testimonials