×

Sales Engineer

Introductie
Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma – van 2,8 tot 120 ton – geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Renault Trucks de op één na grootste onderneming binnen de Volvo Group, een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen.
Dagelijks zetten al onze werknemers zich met passie en expertise in om de juiste vervoersoplossing voor te stellen, op de juiste plaats en met de juiste energie, aan onze huidige en toekomstige klanten. Daarnaast is de strijd tegen de opwarming van de aarde en de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen is een belangrijk aandachtspunt geworden. De vermindering van de CO2-uitstoot is de nieuwe prioriteit van onze industrie. Neem hierover zeker ook een kijkje op onze site: https://www.renault-trucks.be/nl-be/static/alternatieve-energieen-onze-visie
Ontmoet jouw team
Vanuit ons kantoor in Brussel werkt een toegewijd sales-team aan het verkopen en ondersteunen van totaaloplossingen voor transport op de meest veilige, energiezuinige en duurzame manier.
Dit team staat in contact en ondersteunt de dealers en klanten voor de gehele belux markt. Vanuit een gedrevenheid, zin voor vernieuwing en een hechte samenwerking verkopen we dagelijks onze inovatieve wagens en bijhorende services.

Jouw ideale job ?
Om ons dealernetwerk commercieel te ondersteunen in het aanbieden van een correcte transportoplossing aan onze eindklanten zijn wij op zoek naar een Sales Engineer.
Je bent, samen met je collega’s van de produktafdeling, verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de verkoopssystemen die worden gebruikt door ons dealernet alsook technische ondersteuing van de gehele verkoopsploeg.

Renault Trucks is binnen de Volvo group, één van de pioniers op vlak van elektrificatie van vrachtwagens & bestelwagens.
Jij kan mee aan de wieg staan van de volledige uitrol in België en Luxemburg van deze significante technologische evolutie binnen logistiek en tranport.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:
 • Systemen
  • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van het offerteprogramma en het CRM programma. Dit als centraal aanspreekpunt van zowel het hoofdhuis in Lyon als van de interne / externe verkoopsploegen .
  • Naast de praktische implementatie is het ook aan jou opleidingen hieromtrent te verzorgen.
  • Als centrale schakel verwachten wij dat je proactief meedenkt aan de verbetering van deze systemen en aan de salestools in het algemeen.
 • Technische ondersteuning
  • Als Sales Engineer verzorg je eveneens de technische ondersteuning naar de interne / externe verkoopsploegen . Hierbij antwoord je, samen met je collega’s, op telefonische en schriftelijke vragen aangaande onze produkten met een specialisatie “lichte” bedrijfsvoertuigen.
  • Ook worden er geregeld opleidingingen voorzien waar je de kennis van je vakgebied overdraagt aan de verkopers.

Als onderdeel van de afdeling Product rapporteer je aan de Product Manager en heb je ook regelmatig overleg met het Product Team binnen Renault Trucks Europe.
Je tewerkstellingsplaats is Brussel, al zal je in deze functie regelmatig onderweg zijn.


Zijn wij de perfecte match ?
 • Je bent pragmatisch en flexibel.
 • Computertoepassingen schrikken je niet af.
 • Je kan op een duidelijke en enthousiaste manier jouw kennis overbrengen.
 • Je hebt affiniteit met (vrachtwagen) technologie.
 • Je bent perfect tweetalig en hebt een goede kennis van het Engels (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Je aarzelt niet om initiatief te nemen en bent proactief.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid je te verplaatsen binnen Belux.
 • Nieuwsgierig, durven en doen typeren je.

Bijna overtuigd ?
 • Een uitdagende functie in een gezonde innovatieve onderneming.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 • Een job bij Renault Trucks betekent werken in een warme en informele sfeer waar collegialiteit, klantgerichtheid, duurzaamheid en vooruitgang centraal staan.
 • Je geniet een grote autonomie: kandidaten die graag wendbaar en oplossingsgericht werken en ownership nemen, voelen zich meteen thuis.
 • Teamwork, korte communicatielijnen en snelle beslissingsprocessen ondersteunen jou hierbij.
 • Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en doorgroei binnen de groep.
 • Werken in een omgeving waar er aandacht wordt gegeven aan activity based working en work-life balance.

Dit is jouw moment om te stralen !
Ben jij ervan overtuigd dat deze job voor jou de ideale opportuniteit is?
Stuur je cv met bijhorende motivatiebrief t.a.v. Katrien Loos (katrien.loos@renault-trucks.com) of bel voor meer informatie (0499/98 29 95).

Bij Renault Trucks staan mensen al sinds 1894 centraal. We ontwerpen eenvoudige, efficiënte en toekomstgerichte transportoplossingen voor klanten, chauffeurs en de maatschappij.

U gaat deel uitmaken van een gedreven team met een mondiale, open en samenwerkingsgerichte houding. U maakt kennis met een cultuur waarin mensen mondig zijn.

Renault Trucks maakt onderdeel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines, en motoren voor de scheepvaart en industriële toepassingen met de toonaangevende merken Volvo, Renault Trucks, Mack, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus en Volvo Penta.

Vi vill lära känna dig

Ansökansprocess

Sök

Resan har startat! Du kommer att motta en bekräftelse via email så snart du har skickat din ansökan. Du kan fortsatt uppdatera din personliga profil genom att logga in på ditt konto. Det rekryterande teamet kommer nu att titta på din ansökan tillsammans med den rekryterande chefen. Utvalda kandidater kommer därefter att kontaktas med information om nästa steg.

Porträtt