Elektronik serviceingenjör

Elektronik serviceingenjör, Underhållgruppen för Volvo GTT Testlaboratorier

Vad betyder underhåll för dig? Fixa gammal trasig utrustning för att fungera ytterligare en vecka eller se till att en högteknologisk utvecklingsavdelning kan leverera. Vi söker en elektronik serviceingenjör på verifierings-, test- och materiallab för att hjälpa oss att leda och utveckla våra befintliga och kommande testlaboratorier. På Volvo GTT kommer du att ingå i ett tvärfunktionellt team där alla är ansvariga och stolta över produkterna och lösningarna, och där du har möjlighet att kombinera praktiska och teoretiska färdigheter.

Fastighets Process & testcells underhåll är en viktig del av utvecklingsarbetet för att skapa förutsättningar för att utveckla världens bästa drivlinor för lastbilar, bussar, marina och anläggningsmaskiner. Vårt team säkerställer provtillgänglighet och kvalitet genom vårt underhåll och service av utrustning och alla mediasystem för fullständig verifiering & testning. Teamet du kommer att arbeta i består av 15 högkvalificerade personer inom underhållsområdena process/maskinteknik, elektroteknik och mekanik.

I din roll som Elektronik serviceingenjör med fokus på motor-, system-, transmission- och elektromobility testceller kommer du att vara en av huvudaktörerna för vårt underhållsstöd inom detta område. Eftersom vi arbetar teamorienterat kommer du aldrig att stå själv om du möter utmaningar som vi behöver lösa.


Fastighets Process & testcells underhåll befinner sig i en fokuserad fas, både för att förbättra vårt förebyggande underhållsarbete för att nå överlägset underhåll och vara en del av våra framtida testlaboratorier.

Huvudansvar
Arbetet innefattar att arbeta med flera olika teknikområden som:

 • Elektriska dynosystem upp till 1200 kW för motor- och transmissionstestceller.
 • I/O-system för styrning av mätningar och övervakning av testceller.
 • PLC -programmering (Siemens, ABB etc) testceller och kring system.
 • Felsöknings- och kalibreringsverktyg.
 • Automationssystem (Puma, Kratzer, Comtest mm).
 • Leda entreprenörer, Inköp samt hantering av servicekontrakt och reservdelar.
 • Budgetansvar.
 • Livscykelanalys av elektrisk utrustning, tekniska krav och vara en del av de andra aktiviteterna i utvecklingen av ny laboratorieutrustning och testceller.
 • Utveckla, underhålla rutiner och instruktioner för förebyggande underhåll av riggelektronik/annan riggutrustning för att säkra driften.


Kvalifikationer och färdigheter

 • Denna tjänst kommer att kräva utbildning BSc. Ingenjör inom elektronik, mekatronik eller automationsteknik.
 • Meriterande med erfarenhet från fordonsindustrin, testanläggningar eller relaterad produktionsindustri.
 • Erfarenhet av elektronikservice - installation, idrifttagning, kalibrering & felsökning/reparation av mätutrustning (AVL, ABB, Siemens, Kratzer etc) för testcellerna. Styrning och övervakning av bromsar/elektriska maskiner, processsystem och PLC: er.
 • Erfarenhet av utrustningen i testceller (AVL, Siemens, ABB, Kratzer etc) och förståelse för hur de integreras. Elektriska delar i olika konditioneringssystem (bränsle, olja, kylvätska etc.) i testceller och kringsystem. Styrning och reglering av ventiler och reglage. Problemlösning med övervakning av olika signaler (temp, tryck, hastighet etc.), I/O -system (RTP, Analogic, Beckhoff, Gantner, mm).
 • Praktisk erfarenhet av att läsa komplexa elektriska ritningar och manualer och att förstå de funktioner som bygger på dem är meriterande.
 • Praktisk erfarenhet av olika typer av mät-/analysinstrument och användning av dem (Dewesoft, Yokogawa mm).


Språk

 • Flytande svenska och engelska, båda skrift och tal


Personlighetsdrag

 • Bidra till en positiv atmosfär med en öppen och ärlig inställning
 • Förmåga att arbeta både självständigt och i team
 • Lugn och strukturerad och god analytisk förmåga
 • Som person är du engagerad och resultatorienterad med goda personliga färdigheter och en positiv inställning
 • Du har kvalitetsmedvetenhet och har ansvarskänsla


Vad kan vi erbjuda?
Du får en möjlighet att arbeta tillsammans med högkvalificerade kollegor i en spännande, global miljö som ger möjligheter att utvecklas både professionellt och personligt. Vårt dagliga arbete utförs i en internationell miljö som ger möjlighet att interagera med mycket engagerade kollegor från olika kulturer. Teamarbete, energi, passion och respekt för individen är viktiga värden för oss. Vi hoppas att du kommer att lära dig lika mycket av oss som vi av dig

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Technology förser Volvo Group Trucks och affärsområdena med den senaste forskningen, ledande ingenjörskonst, produktplanering och inköpstjänster samt eftermarknadsstöd för produkter. Hos Volvo Group Trucks Technology blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Queremos conocerte

Proceso de postulación

Postular

Se te enviará una confirmación por correo electrónico al enviar tu solicitud. Después de esto, todavía es posible actualizar tu perfil personal.

Testimonials

Puestos similares

Release Train Engineer Technology Göteborg, Suecia Publicado: 
Senior Engineer, Customer Adaptation Technology Göteborg, Suecia Publicado: 
Cross-Functional Technical Leader Technology Göteborg, Suecia Publicado: