Logistics Data Support

Introductie

Onze Production Logistics afdeling ondersteunt de Volvo Group betreffende het internationaal en lokaal transport. Daarnaast supporteert de afdeling ook de verpakkingen van de inkomende materialen en uitgaande materialen voor transport en voor opslag van doorvoermaterialen voor de verschillende fabrieken
Transport Design en optimalisatie (TD&O) is een belangrijke positie binnen Transport Operations EMEA welke verantwoordelijk is voor het continu verzekeren van een optimaal en efficient transportnetwerk met oog op een hoge stabiliteit en overeengekomen verpakkingsprecisie, rekeninghoudend met een zo voordelig mogelijke kostprijs.
In deze functie maak je deel uit van het Logistics Data Maintenance team en maak je deel uit van het team in Gent.
Logistic Data Maintenance (LDM), als onderdeel van Transport Design en optimalisatie is verantwoordelijk voor het beheer van de master data binnen onze logistiek operationele systemen.

Ontmoet jouw team

LDM in EMEA is opgedeeld in twee departementen gevestigd in Götenborg en Gent. We werken dagelijks nauw samen met collega’s binnen Europa en dragen op deze manier bij tot de OD/VPS (operational development en Volvo Production System) methodologie. We maken gebruik van dezelfde werkmethodes en zijn dankzij deze samenwerking in staat elkaar te helpen en uit te dagen.

Jouw ideale job

De Master Data Specialist is verantwoordelijk voor het accuraat updaten van kwalitatieve master data in verscheidene systemen zodat het transport en de facturatie op een correcte manier kunnen uitgevoerd worden. Hiernaast zijn we ook verantwoordelijk voor het informeren en trainen van de betrokken stakeholders zodat zij tijdig op de hoogte gebracht worden van toekomstige veranderingen.

 • Opzetten van netwerk designs binnen onze logistieke systemen.
 • Toezien op een nauwkeurige en kwalitatieve data set up, voldoende training en kennis overdracht.
 • Continu werken met verbeteringen om de dagelijkse prestaties en taken te optimaliseren
 • Communicatie met interne en externe stakeholders mbt master data updates
 • Een netwerk uitbouwen en onderhouden met relevante stakeholders
 • Voorzien van mogelijke systeemverbeteringen en testen van de veranderingen
 • Je treedt op als expert in specifieke gebieden in projecten en taken en draagt actief bij tot het vinden van mogelijke systeemoplossingen

Zijn wij 'the perfect match'?

 • Je bent in het bezit van een bachelor/master diploma binnen oa; logistiek, data, economics,...
 • Je werkt gestructureerd
 • Je hebt een analytische ingesteldheid
 • Zin voor initiatief
 • Grote focus naar kwaliteit
 • Oog voor optimalisatie, verbeteringen en veranderingen
 • Je bent een echte teamplayer en werkt regelmatig samen met verschillende interne en externe partners
 • Je kan de gevolgen van veranderingen op de verschillende delen binnen het transportnetwerk inschatten.
 • Communicatief sterk. Je kan jezelf goed uitdrukken in een complexe set up op een gestructureerde en verstaanbare manier. (zowel in het Engels als het Nederlands)
 • Gemotiveerd en vastberaden om doelstelingen te bereiken
 • Goede kennis van Office 365

Dit is jouw moment om te stralen?

We kunnen je geen gemakkelijke job beloven maar we kunnen je wel beloven dat je zult samenwerken met ervaren collega’s en interessante uitdagingen zult hebben. Als deel van dit team kun je meewerken aan het optimaliseren van de supply chain. We geloven daarbij ook dat je enkel samen een sterke business kan creëren.Dit is een functie op lange termijn, te starten via interimcontracten.

The Volvo Group is one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines under the leading brands Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus, Sunwin Bus and Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations encompasses the production of state-of-the-art products for the truck brands of the Volvo Group, as well as Volvo Group engines and transmissions, through an international world class industrial environment.

With Volvo Group Trucks Operations you will be part of a global and diverse team of highly skilled professionals working with energy, passion and respect for the individual to become the world leader in sustainable transport solutions.

Nous souhaitons mieux vous connaître

Processus de candidature

Postuler

Un email de confirmation vous sera adressé une fois votre candidature déposée. Il vous sera toujours possible de modifier votre profil.

Témoignages