In de stad

Onze producten maken deel uit van uw dagelijks leven. Ze brengen u naar het werk, halen uw vuilnis op en zorgen ervoor dat het licht blijft branden. De Volvo Group ontwikkelt het openbaar vervoer van de toekomst, zodat u snel en vlot naar het werk of naar school kunt.

Onze bouwmachines worden gebruikt om huizen, industriële faciliteiten en sportcentra te bouwen en de voertuigen van de Group helpen om openbare ruimtes schoon te houden door wekelijks miljoenen tonnen afval op te halen in steden wereldwijd. Betrouwbare elektrische generatoren zorgen ervoor dat de elektriciteit blijft werken wanneer u naar het ziekenhuis gaat.

De Volvo Group is één van de grootste wereldwijde leveranciers van industriële motoren. We leveren een bijdrage aan de winst van onze klanten door hulp bij financiering en gunstige onderhoudscontracten te bieden.

Trucks in de stad

De verschillende soorten trucks die wij bieden, dragen bij tot de efficiënte werking van het leven in de stad. Onze kleine bestelwagens brengen de producten vlot naar de winkels. We hebben ook speciaal gebouwde trucks om vuilnis op te halen of sneeuw te ruimen, naast trucks die snel kunnen uitrukken als er brand is.

We investeren veel in de ontwikkeling van voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden, waaronder hybride en elektrische voertuigen, met als doel de omgeving in de stad te verbeteren.

Met zes truckmerken - Volvo, Renault Trucks, Mack, Eicher en Dongfeng Trucks - is de Group aanwezig in de meeste grote en kleine steden wereldwijd.

Trucks in de stad

 

Bussen in de stad

Kwalitatief openbaar vervoer is essentieel om u van en naar het werk of school te brengen. Vandaag zijn bussen wereldwijd de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. Aangezien de steden overal ter wereld snel blijven groeien, stijgt ook de vraag naar openbaar vervoer....

Via ons City Mobility-programma werken wij samen met besluitvormers in steden wereldwijd om schonere, stillere en efficiëntere openbaarvervoeroplossingen te ontwikkelen. We hebben contracten met diverse Europese steden voor de levering van onze nieuwe elektrische hybride. We werken samen met steden in Zuid-Amerika aan BRT-systemen (Bus Rapid Transit) en hebben een pilootproject opgestart in Göteborg voor bussen die uitsluitend op elektriciteit rijden.

We hebben vier merken van bussen en tourbussen: Volvo, UD Bus, Prevost en Nova Bus.

Bussen in de stad

Bouwmachines in de stad

Onze bouwmachines en onze drie merken, Volvo, Terex en SDLG, helpen bij de groei en ontwikkeling van steden. Onze machines worden gebruikt bij de bouw van huizen, sportcentra en industriële faciliteiten. Wij hebben steeds machines die speciaal ontwikkeld zijn voor elke taak, bijvoorbeeld de aanleg van een park, het vrijmaken van land voor een garage of de bouw van een nieuwe brug of rotonde.

Onze industriële machines worden ook gebruikt in vele luchthavens wereldwijd. Een voorbeeld is Arlanda Airport nabij Stockholm, waar onze specifieke dumpers in minder dan tien minuten sneeuw van de startbanen ruimen.

Bouwmachines in de stad

Industriële motoren in de stad

Een stroompanne in een ziekenhuis zou een ramp zijn. Om dat te voorkomen, moeten ziekenhuizen over betrouwbare stroomgeneratoren beschikken. Jaar na jaar leveren onze motoren stroom aan ziekenhuizen, onderzoeksstations, verafgelegen industriële sites en andere functies die van essentieel belang zijn voor de maatschappij. Onze generatoren worden bijvoorbeeld ook gebruikt in Formule 1-races en de FIFA Wereldbeker. Onze motoren worden bijvoorbeeld gebruikt in havens, voornamelijk om kranen en andere havenmachines zoals terminaltractoren aan te drijven.

Industriële motoren in de stad

Wereldwijd nieuws

Andere onderwerpen uit de wereld van Volvo

Vacatures

Elke dag en over de hele wereld maken onze productservices het moderne leven mogelijk. Met grote technologische paradigmaverschuivingen die onze manier van leven volledig zullen veranderen, zijn het nog nooit zo spannende tijden geweest in de transportsector.

Duurzaamheid

De keuzes die we vandaag maken, bepalen de wereld waarin we morgen leven. Door klimaatverandering, bevolkingsgroei en toenemende verstedelijking veranderen het landschap en de verwachtingen van transport en infrastructuur. Bij alles wat we doen, moeten we nadenken over hoe we de impact op het klimaat kunnen verminderen, de hulpbronnen van onze aarde kunnen gebruiken en meer verantwoord zaken kunnen doen. Onze aanpak van duurzaamheid is onderverdeeld in drie gebieden: klimaat, hulpbronnen en mensen.