Op de weg

Onze producten helpen te garanderen dat u eten op tafel heeft, vervoer naar de luchthaven krijgt en op nieuwe wegen kunt rijden. Vijftien procent van alle voedsel in Europa wordt geleverd door een truck van de Volvo Group. Onze trucks transporteren ook meubels, kleding, sanitaire producten en computers. Deze producten heeft u nodig in uw dagelijks leven.

Onze bussen brengen u snel naar de dichtstbijzijnde luchthaven. U kunt de bus nemen om op bezoek te gaan bij familieleden of op reis gaan in één van onze tourbussen. Onze bouwmachines worden gebruikt in projecten om de infrastructuur uit te breiden, bijvoorbeeld bij de bouw van wegen, spoorwegen en bruggen.

Om te garanderen dat de voertuigen op de weg blijven en veilig blijven werken, helpen we onze klanten met uitstekende, snelle diensten en technische oplossingen van topklasse.

Trucks op de weg

We hebben trucks voor alle soorten vrachtvervoer. Onze zware trucks transporteren goederen over lange afstanden, zowel internationaal als intercontinentaal. Onze middelzware trucks doen leveringen in uw buurt en onze lichte trucks voor stedelijke distributie leveren goederen rechtstreeks aan uw lokale winkel.

De Group heeft zes truckmerken: Volvo, Renault Trucks, Mack, Eicher en Dongfeng Trucks. Met deze modellen bereikt de Volvo Group klanten over de hele wereld.

Trucks op de weg

Bussen op de weg

Als al onze bussen wereldwijd tegelijk gebruikt zouden worden, zouden ze ongeveer tien miljoen mensen kunnen vervoeren. We hebben verschillende soorten tourbussen voor vervoer over lange afstand en tussen steden. Onze bussen zijn ontworpen voor uiteenlopende rijomstandigheden, bijvoorbeeld voor wegen in India, het doorkruisen van het Amerikaanse continent of vervoer van en naar luchthavens in Europa.

Onze vier merken van bussen en tourbussen zijn Volvo, UD Bus, Prevost en Nova Bus.

Bussen op de weg

Machines voor wegenbouw

Meer dan een half miljoen bouwmachines die we de voorbije tien jaar geproduceerd hebben, worden gebruikt op bouwwerven wereldwijd. Onze drie merken, Volvo, Terex Trucks en SDLG, bieden een ruim assortiment machines, die geschikt zijn voor de bouw van wegen en bruggen. Pletwalsen, persen, graafmachines en wielladers zijn enkele voorbeelden.

Machines voor wegenbouw

Wereldwijd nieuws

Andere onderwerpen uit de wereld van Volvo

Vacatures

Elke dag en over de hele wereld maken onze productservices het moderne leven mogelijk. Met grote technologische paradigmaverschuivingen die onze manier van leven volledig zullen veranderen, zijn het nog nooit zo spannende tijden geweest in de transportsector.

Duurzaamheid

De keuzes die we vandaag maken, bepalen de wereld waarin we morgen leven. Door klimaatverandering, bevolkingsgroei en toenemende verstedelijking veranderen het landschap en de verwachtingen van transport en infrastructuur. Bij alles wat we doen, moeten we nadenken over hoe we de impact op het klimaat kunnen verminderen, de hulpbronnen van onze aarde kunnen gebruiken en meer verantwoord zaken kunnen doen. Onze aanpak van duurzaamheid is onderverdeeld in drie gebieden: klimaat, hulpbronnen en mensen.