Ontdek jobs binnen IT bij de Volvo Group

Als je bij IT in de Volvo Group werkt, sla je een heel nieuwe weg in. Bij ons heb je de mogelijkheid om je te specialiseren binnen een specifiek interessegebied en speel je een belangrijke rol in het succes van de Volvo Group. We zijn een voorloper in technologie en in het bouwen van toekomstige transport- en infrastructuuroplossingen. Onze geëngageerde medewerkers vormen een essentieel onderdeel van dit succes. We bieden je flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privé. In ruil daarvoor vragen we je inzet. Als je aan een IT-carrière bij de Volvo Group begint, help je ons onze toekomstige innovaties te ontwikkelen en onze bestaande innovaties nog beter te maken.

UX-ontwerper, AI-expert, embedded software-ingenieur, producteigenaar, systeemarchitect, scrum master, netwerkspecialist, data scientist of Java-ontwikkelaar ... in deze IT-jobs maak jij het verschil! We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen! 

Jobs binnen IT bij Volvo – onze openstaande vacatures

We ontwikkelen software waarmee onze transport- en infrastructuuroplossingen uitblinken. We maken producten waarmee onze klanten succesvol zijn en we ontwerpen applicaties voor onze eigen bedrijfsbehoeften. We lossen onze taken op verschillende manieren op: veel van onze teams hebben een flexibel werkproces en gaan functieoverschrijdend te werk. Ben je nieuwsgierig? Kom en solliciteer om meer te ontdekken.

Onze voertuigen, systemen en applicaties waren nog nooit zo geavanceerd, maar ze moeten ook gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn. Door met design en gebruikerservaring bij de Volvo Group te werken, creëer je intuïtieve werkplekken voor de transportindustrie en maak je het verkeer veiliger, efficiënter en duurzamer. Door middel van design en gebruikerservaring komen we beter tegemoet aan de wensen van onze klanten. 

Gegevens en analyses helpen ons om te verbeteren. We analyseren grote hoeveelheden complexe data en creëren modellen die we kunnen toepassen op probleemsituaties. We ontwikkelen nieuwe algoritmen en maken gebruik van machine learning-technieken. Ons werk wordt gebruikt in uiteenlopende transportoplossingen, maar ook in andere commerciële en zakelijke gebieden. We zijn een datagedreven organisatie en gebruiken deze data om de efficiëntie te verhogen en nog betere diensten voor onze klanten te creëren. 

We bieden eersteklas IT-oplossingen aan vanaf het prille begin. Dankzij onze omvang en wereldwijde ervaring zijn we uitgegroeid tot een zeer sterke speler. De wereld om ons heen verandert, en wij ook. Maak deel uit van de toekomst en help ons om voorop te blijven. We verbeteren ons bedrijf door middel van IT-infrastructuur en diensten voor eindgebruikers, servicebeheer en -ondersteuning, netwerk- en clouddiensten en onsite services.

We lopen voorop in de ontwikkeling van embedded software. Ons werk op dit gebied geeft ons een groot voordeel in al onze transport- en infrastructuuroplossingen. We lossen problemen op die voldoen aan de steeds complexere eisen van de wereldwijde markt van de Volvo Group. Door embedded software te ontwikkelen, kun je je stempel drukken op de toekomst van transportoplossingen.

Ben je niet helemaal zeker van wat je precies zoekt? Alle jobs bij Volvo binnen IT zijn met elkaar verbonden. Je vaardigheden kunnen waardevol zijn voor verschillende posities en functies. IT-specialisten maken het verschil bij de Volvo Group: ons werk en onze innovatie geven nu al vorm aan de toekomst waarin we willen leven.

Werk met de nieuwste technologieën om de samenleving van morgen vorm te geven

Volvo Connect - Automatisering, elektrificatie en connectiviteitstechnologieën zorgen voor radicale veranderingen op het vlak van transport.

Geavanceerde AI voor autonome vrachtwagens ontwikkeld in samenwerking met NVIDIA.

Vera – Baanbrekende innovatie voor autonome voertuigen.

Werk samen met de knapste koppen binnen de industrie

Softwareontwikkeling door Karin Nordling, Director Supporting Services

Groeien als Java-ontwikkelaar door Florian Kostanty, Manager Vehicle Service Core

AI en machine learning toegepast op autonome voertuigen door Henrik Kaijser, Research Engineer bij de Volvo Group

Hoe design thinking toepassen om gebruikersproblemen op te lossen, door Blerand Bahtiri UX-ontwerper bij de Volvo Group

Eén groep. Eindeloze mogelijkheden. 

Als medewerker van de Volvo Group werk je in een groot, wereldwijd en succesvol bedrijf dat tal van kansen biedt binnen de verschillende entiteiten. Denk maar aan Volvo Group Trucks Technology, Volvo Group Connected Solutions en Volvo Group IT, die momenteel IT-talenten aanwerven.

Volvo Group Trucks Technology is de wereldwijde organisatie voor onderzoek en ontwikkeling van de Volvo Group. Wij staan in voor geavanceerd onderzoek, engineering, productplanning en projectuitvoering tot de uiteindelijke levering en ondersteuning van transportoplossingen van vandaag en morgen. 

Volvo Group IT beheert de algemene IT-strategieën en -plannen van de Volvo Group en is verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling, levering en ondersteuning van IT-oplossingen en -diensten wereldwijd. Een wereldwijd team van professionals zet zich in om altijd de hoogste waarde te leveren.

Redenen om bij de Volvo Group te werken