Underhållsingenjör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och Lean som nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.

Nu söker vi en underhållsingenjör till underhållsteamet i Måleriet! Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad!
Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering. I den här rollen ges möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.

Arbetsuppgifter:
 • Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med kollegor identifiera behov av att utveckla metoder och processer för att säkerställa hög driftsäkerhet och kostnadseffektiv underhåll inom ansvarsområdet.
 • Samverka med produktionsteknik och central teknikavdelning för att synkronisera underhållsmetoder och reinvesteringsbehov. Arbeta med, samt utveckla investeringsmodeller för att säkerställa underhållsmässighet i nya anläggningar.
 • Aktivt delta och driva utveckling av underhållsmetoder med Total Productice Maintenance(TPM) som metodbas. Detta tillsammans med andra underhållsingenjörer i ett nätverk på Volvo Umeå och andra Volvo produktionsenheter.
 • Vi står inför en digitaliseringsresa på fabriken där underhåll deltar för att effektivisera vårt underhåll. Att använda digitalisering som ett verktyg för att införa behovsstyrt underhåll på komponentnivå och använda tekniken för att samla data för tidiga avvikelser är en möjlighet. Därför ser vi gärna att du har ett intresse i att aktivt delta i resan
Låter det intressant? Vi söker dig som:
 • Vill utvecklas professionellt
 • Ser möjligheter där andra ser hinder
 • Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
 • Arbetar proaktivt, då vi verkar i en föränderlig miljö
 • Säger vad du tycker och influerar för att skapa positiv förändring
 • Är en lagspelare som initierar ett gott samarbete med dina kollegor, både vid bra och utmanande dagar
Vi tror också att du har:
 • Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation, maskin eller liknande
 • Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
 • Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
 • Kunskap inom TPM eller motsvarande underhållsmetodik
 • God förmåga att kommunicera och göra dig förstådd
Tidigare erfarenheter från liknande tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att hitta rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, är nyfiken, vill utvecklas och lära dig massvis om lastbilstillverkning så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi hanterar ansökningar löpande och behöver din ansökan senast 21/01/22.

För mer information, vänligen kontakta:
Olof Bergman, Manager Maintenance Paint shop 072 862 73 09
Matti Hedberg, Director Maintenance 072 862 73 71
Anna Bjuhr, HR Business Partner 072 862 71 63

Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We willen je leren kennen

Sollicitatieproces

Solliciteer

Je ontvangt een bevestigingsmail dat we je kandidatuur goed hebben ontvangen. Je kan steeds je persoonlijk profiel updaten.

Testimonials