Test je vaardigheden in de zakenwereld

Stages bij de Volvo Group

Elk jaar verwelkomen we duizenden getalenteerde jongeren die stage lopen bij Volvo. Deze talenten komen van een breed scala aan scholen, programma's en universiteiten wereldwijd.

Wij geloven dat nauw samen te werken met enkele van onze talenten, de beste manier is om een job in onze branche te leren kennen Onze stagemogelijkheden variëren van een maand tot drie jaar en omvatten al onze beroepen, van engineering tot commerciële functies en bedrijfsadministratie. Het maakt niet uit welke organisatie in de Volvo Group je voor je stage kiest: werk met onze transport- en infrastructuuroplossing en bouw mee aan een betere toekomst.

"90% van onze stagiaires zou ons bedrijf aanbevelen. Een inclusief hr-beleid, een wereldwijde werkomgeving, teamwerk en meer autonomie, een sterke bedrijfscultuur: dat zijn de belangrijkste zaken die hen gelukkig maken".

De voordelen van een stage bij Volvo

Een stage bij de Volvo Group biedt je de kans om je kennis te testen en toe te passen in een echte zakelijke context. Je bouwt er relaties op en zet misschien wel de eerste stappen van je toekomstige carrière. 

Tijdens onze stagemogelijkheden kun je zelf ervaren hoe het voelt om deel uit te maken van een succesvol bedrijf, en ook hoe we werken om het vertrouwen van onze klanten te behouden. Je leert hoe belangrijk wij het vinden om te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Zo creëren we innovatieve transport- en infrastructuuroplossingen die onze klanten - en onszelf - in de toekomst sterker zullen maken.

Onze cultuur hecht veel waarde aan nieuwe ideeën, nieuwsgierigheid en samenwerking. Als stagiair gaat het niet alleen om je persoonlijke en professionele groei, maar ook om onze ontwikkeling als bedrijf. Dankzij jouw nieuwe perspectieven kunnen we afstemmen hoe we beter kunnen voldoen aan de behoeften van de volgende generatie medewerkers en klanten. Samen geven we de wereld vorm waarin we willen leven. 

Procedure voor een stageaanvraag bij Volvo

We selecteren onze stagiairs altijd op basis van de wederzijdse voordelen van samenwerken, maar de vereisten en de aanvraagprocedure kunnen verschillen tussen landen en werkgebieden.

Je stageaanvraag bij Volvo is een eerste stap op weg naar een functie bij de Volvo Group. Zorg ervoor dat we via jouw aanvraag te weten kunnen komen wie je bent als persoon en welke vaardigheden je hebt. Waardevolle tips voor je stageaanvraag vind je hier.

Een zomerstage bij Volvo is een geweldige manier om de vakantieperiode door te brengen om waardevolle kennis over onze carrière op te doen. Veel van onze stageplaatsen zijn beschikbaar in onze jobportal. Als je niet meteen iets vindt dat aansluit bij jouw interessegebied, zijn er tal van mogelijkheden om samen iets te creëren. Neem het initiatief en neem contact op met de Volvo Group om jouw ideeën voor een geschikte stageopdracht te bespreken.

Belangrijkste 5 redenen waarom studenten Volvo Group hebben gekozen voor hun stage

Ervaring en kennis

“Het gaf me een idee van wat ik wil doen in mijn professionele leven.” Dat is een opmerking die we vaak krijgen van personen die stage gelopen hebben bij de Volvo Group. Zo zie je maar hoe een stage je perspectief kan geven en een eerste stap kan zijn naar verschillende potentiële carrières.

Belangrijke carrièrestap

Het is niet ongewoon dat stagiairs hier blijven werken nadat hun stage is afgelopen. Daarvan getuigen de voorbeelden in de onderstaande verhalen. Onze stagemogelijkheden kunnen het begin zijn van een langdurige relatie met de Volvo Group. Wat je ook kiest, een stage bij Volvo is een geweldige aanvulling op je cv.

Integratie in team

Elk jaar rekruteren we duizenden stagiairs. We weten hoe belangrijk het is om elke stagiair met het juiste team te matchen om van de stage een succes te maken. We weten ook dat diversiteit ons sterker maakt en we proberen altijd het beste in iedereen naar boven te halen.

Erkenning en vertrouwen

Een stage bij de Volvo Group is een kans om je stempel te drukken en echt bij te dragen. Het is ook een verbintenis van beide partijen. Wij nemen je stage-ervaring serieus en begeleiden je er doorheen. Wat we daarvoor vragen, is jouw inzet en bijdrage.

Balans tussen werk en privéleven

Bij de Volvo Group zijn we ervan overtuigd dat medewerkers de leiding moeten hebben over hun eigen werk en individuele behoeften. Daarom bieden we verschillende programma's om het combineren van werk en privéleven gemakkelijker te maken. Natuurlijk strekt deze filosofie zich ook uit tot de stagemogelijkheden.

Verhalen van onze stagiairs

Stage lopen bij de Volvo Group

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om stage te lopen bij de Volvo Group? Luister naar deze stagiairs die hun ervaringen delen bij Volvo Group Trucks Purchasing in Greensboro, VS.

Van stage tot vaste job bij de Volvo Group

Van stage tot vaste job bij de Volvo Group. Luister naar het verhaal en de ervaringen van Lauriane Sauzeat.

Meer informatie over andere mogelijkheden voor studenten