Passie voor mensen is de sleutel tot ons succes

Bedrijfscultuur van Volvo

Onze mensen staan centraal in onze sterke bedrijfscultuur die al bijna een eeuw diepgeworteld is. Dit onderscheidt ons. Hoe is het om bij de Volvo Group te werken? Onze medewerkers zijn gepassioneerd. Ze zijn bereid om hard te werken om onze klanten succesvol te maken en om uiteindelijk een echt verschil voor de samenleving te betekenen.

Onze toewijding om de wereld waarin we willen leven vorm te geven, vergt meer dan innovatief en vooruitstrevend denken. We zijn ook bevoegd om te groeien. We krijgen het vertrouwen en hebben de moed om te handelen. Er wordt naar ieders mening geluisterd en onze ideeën zijn belangrijk. Dag in dag uit heerst er bij Volvo een klimaat van steun en respect voor het individu. We groeien dankzij teamwerk, open dialoog en leren in een snelle omgeving. We halen energie uit onze open diverse omgeving waarin we echt onszelf kunnen zijn.

Al deze kwaliteiten samen maken ons tot wie we zijn. Om deze reden voelen werknemers van de Volvo Group zich betrokken en willen mensen met ons zakendoen. Zo creëren we een sterk platform waardoor onze productmerken concurrenten kunnen overtreffen.

Waarden binnen de bedrijfscultuur van Volvo

We hebben hoge ambities als bedrijf: in onze bedrijfscultuur streven we hoge prestaties na. We beschrijven onze cultuur aan de hand van vijf zorgvuldig gekozen waarden. Ze dienen als leidraad voor ons dagelijkse gedrag. Ze geven vorm aan de manier waarop we met elkaar omgaan, maar ook met onze klanten en de samenleving in het algemeen. Ze sturen onze beslissingen op alle niveaus van de organisatie.

Onze waarden drukken onze gemeenschappelijke overtuigingen uit in verschillende regio's en entiteiten en vormen de basis voor hoge prestaties door zeer betrokken medewerkers. Onze waarden zijn:

  • Succes voor de klantWe maken van elke klant een winnaar
  • VertrouwenWe vertrouwen elkaar
  • PassieWe hebben passie voor wat we doen
  • VeranderingWe sturen verandering om voorop te blijven
  • PrestatiegedrevenDoor winstgevendheid hebben we onze toekomst in handen

Lees meer over onze waarden

De Volvo Group is de 20e Beste werkplek ter wereld dankzij zijn bedrijfscultuur

In 2020 hebben het Great Place to Work® Institute en Fortune de Volvo Group geselecteerd voor de 25 beste werkplekken ter wereld. Onze winnaarsmentaliteit heeft baat bij sterke relaties en betekenisvol werk.

Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group, zegt: "Dit bedrijf heeft een ongelooflijke kracht dankzij alle fantastische collega's die hier werken. Onze mensen willen verantwoordelijkheid nemen voor hun schakel in de keten, maar ook voor het grote geheel."

Lees het volledig verhaal.

Agile werkmethoden

In onze veranderende wereld zijn leren en transformeren essentieel om in het spel te blijven. Innovatie wordt gedreven door de bereidheid om te veranderen. Bij de Volvo Group tonen we interesse voor en zijn nieuwsgierig naar de wereld om ons heen. We zoeken actief oplossingen die de business van onze klanten en onszelf bevorderen. We onderzoeken goede voorbeelden, zowel intern als extern. Ruimdenkend zijn en onze kennis delen maakt deel uit van onze bedrijfscultuur. We transformeren door wat we doen en bekijken kritisch hoe we dat doen. We denken na of het op een slimmere manier kan.

Werken bij de Volvo Group betekent ook dat je met enkele van de knapste koppen binnen de industrie samenwerkt. We werken op een open en transparante manier samen in teams, teamoverschrijdend en in netwerken. We werken samen met externe partners, start-ups, leveranciers, de academische wereld en autoriteiten om onze klanten snelheid en innovatie te bieden. Bekijk een verhaal van CampX, een van onze innovatiecentra waar we volgens het Agile-principe werken.

Ieders mening telt

De betrokkenheid van onze medewerkers is de drijvende kracht achter goed presterende organisaties. Daarom staan open dialoog, feedback en transparante communicatie centraal in onze bedrijfscultuur. Omdat we in een snel veranderende omgeving werken, zijn jaarlijkse prestatiebeoordelingen en zware hr-processen niet langer relevant. We streven naar korte en frequente contactmomenten tussen managers en medewerkers om input te delen, prestaties te beoordelen en te beslissen over acties, waarbij de medewerker zijn of haar carrière altijd in eigen handen heeft. 

Managers kunnen ook gebruikmaken van een tool om op elk moment feedback van het team te verzamelen via korte 'Pulse checks'. We praten over onze doelen, we zien problemen en lossen ze op, we vieren onze successen en we leren van onze fouten. Door duidelijkheid en open dialoog kunnen onze teams nauwer samenwerken. We vertrouwen elkaar en zijn ervan overtuigd dat andere teams het beste van zichzelf geven. 

Op bedrijfsniveau wordt om de twee jaar een wereldwijde enquête onder alle medewerkers gehouden om feedback van de hele organisatie te ontvangen en om te zien welke verbeterplannen nodig zijn.

Bedrijfscultuur van de Volvo Group op het terrein - verhalen vanuit de organisatie

Meer informatie