Nieuwe job voor Toru dankzij het Internship-programma

Vorig jaar voltooide Toru Hirata het International Internship-programma van de Volvo Group. Nu is hij aan de slag bij UD Trucks in zijn thuisland Japan. “Voor studenten is dit echt een unieke kans”, vertelt hij.
Toru Hirata

Vol blijdschap en verwachting vertelt Toru Hirata over zijn nieuwe job bij UD Trucks, een van de truckmerken van de Volvo Group.

“UD Trucks is nog steeds een relatief onbekend merk, zowel in Japan als in het buitenland. Wat marketing betreft, zal het een uitdaging zijn om het merk uit te bouwen. Maar ik hou wel van een uitdaging”, vertelt hij.

Toru Hirata studeerde International Business and Economics aan Sophia University in Tokio.

Dit is een van de tien geselecteerde universiteiten wereldwijd die deel uitmaken van het Preferred Talent Partner-programma van de Volvo Group.

Elk jaar krijgen studenten van verschillende universiteiten een internationale stage van twee tot zes maanden aangeboden. Toru Hirata schreef zich in en kreeg een stageplaats bij Volvo Penta in Chesapeake in de VS.

Hij bracht er enkele spannende en leerrijke maanden door.

“Ik wilde mezelf ontwikkelen en ervaring opdoen met werken in het buitenland in een groot globaal bedrijf. Bij Volvo Penta ontmoette ik veel interessante mensen en ontdekte ik verschillende culturen. Ik leerde er veel over het bedrijf en de taak van marketing en communicatie”, vertelt hij, terwijl hij benadrukt dat occasionele mislukkingen ook deel uitmaken van het leerproces.

“Als student heb je veel ambitie maar weinig ervaring. Hier krijg je de kans om veel uitdagingen aan te gaan, waar je niet altijd in slaagt. Anderzijds levert dit soort mislukking een rijkere ervaring op”, legt hij uit.

Nu is Toru terug in Japan en werkt hij als Content Manager bij UD Trucks. Het is een functie die hij tijdens zijn stage ontdekte.

“Tijdens de maanden die ik in de VS doorbracht, werd duidelijk dat ik in deze functie aan de slag wilde. Ik ben erg blij dat ik deze kans kreeg, dankzij het Internship-programma.”

Er is net een nieuw Internship-programma gestart en dit jaar viert het programma zijn vijfde verjaardag.

Wereldwijd nieuws