Mack Trucks werkt aan een volledig elektrische vuilniswagen voor 2019

Mack Trucks, een deel van de Volvo Group, wil een volledig elektrische Mack LR-vuilniswagen met een geïntegreerde elektrische Mack-aandrijflijn tegen 2019 in Noord-Amerika aan het werk hebben. Het New York City Department of Sanitation (DSNY), een van de grootste klanten van Mack, zal het demovoertuig in zeer veeleisende omstandigheden testen.
goldbulldog

Mack is ervan overtuigd dat, in het kader van technologie voor elektromobiliteit en infrastructuurontwikkeling, een volledig elektrisch voertuig de meest waarde zal opleveren in een gesloten lus-systeem, waarbij de truck elke avond naar huis rijdt, zoals bij vuilnisophaling. Geen uitstoot, drastisch minder geluid en milieuvriendelijke duurzaamheid zijn enkele voordelen van 100 % elektrische trucks. Vooral de stille werking tijdens de nacht is bijzonder aantrekkelijk voor klanten voor vuilnisophaling in stedelijke gebieden.

“Het is duidelijk dat elektromobiliteit deel zal uitmaken van de toekomst van de truckindustrie. Mack is daarbij goed gepositioneerd om geïntegreerde, volledig elektrische oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt aan te bieden”, zegt Jonathan Randall, senior vice president van Sales and Marketing voor Mack Trucks North America. “DSNY is een van de grootste klanten van Mack en het departement staat bekend om zijn vooruitstrevende inspanningen op het vlak van duurzaamheid. We kijken ernaar uit met hen samen te werken wanneer we het eerste volledig elektrische LR-model in een levensechte situatie zullen testen.”

“De New York City DSNY kijkt ernaar uit om ons langdurige partnerschap met Mack Trucks te verlengen via het testen van de elektrische LR”, zegt Rocky DiRico, adjunct-commissaris van New York City DSNY. “Duurzaamheid is zeer belangrijk voor DSNY en we testen consistent nieuwe technologieën zodat New York City haar doelstelling kan behalen om tegen 2050 80 % minder CO2 uit te stoten.”

Mack kondigde dit nieuws aan tijdens WasteExpo, dat van 24 tot 26 april plaatsvond in het Las Vegas Convention Center.

Mack Trucks spant zich voortdurend in voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten. Het merk levert al meer dan honderd jaar speciaal ontwikkelde transportoplossingen. Momenteel is Mack een van de grootste fabrikanten van trucks voor zwaar gebruik in Noord-Amerika en de trucks worden via een uitgebreid distributienetwerk in meer dan 45 landen verkocht en onderhouden. De trucks, dieselmotoren en transmissies van Mack die in Noord-Amerika worden verkocht, worden in de Verenigde Staten gemonteerd.

Meer informatie over Mack.

Meer informatie over de Volvo Group en elektromobiliteit.

25 april 2018

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met: Kimberly Pupillo, Director Public Relations Mack Trucks INC. Tel.: +1 336-661787 kimberly.pupillo@macktrucks.com 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt bovendien totaaloplossingen voor financiering en dienstverlening. De Volvo Group stelt bijna 100.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2017 bedroeg de verkoop van de Volvo Group 35 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.