Visie van UD Trucks om volledig elektrische autonome trucks aan te bieden

UD Trucks, dat deel uitmaakt van de Volvo Group, lanceert "Fujin & Raijin. Vision 2030." Een roadmap voor innovatie die ernaar streeft verschillende oplossingen te leveren voor Smart Logistics, inclusief volledig elektrische en autonome trucks tegen 2030.
Visie van UD Trucks om volledig elektrische autonome trucks aan te bieden

De roadmap focust op de belangrijke aspecten van automatisering en elektromobiliteit om de uitdagingen van een wereld in verandering aan te pakken. De roadmap voor innovatie blijft trouw aan de visie van UD Trucks om de trucks te leveren die de wereld vandaag nodig heeft, en biedt commerciële oplossingen van geselecteerde toepassingen van automatisering en elektromobiliteit vanaf 2020, met als doel een volledige commercialisering tegen 2030, met een stapsgewijze aanpak in samenwerking met klanten.

Tegen 2030 zal de vraag naar pakketleveringen naar verwachting 50% stijgen ten opzichte van 2014. Om aan deze vraag te voldoen, staat de logistieke sector voor grote uitdagingen, inclusief de verantwoordelijkheid om de CO2-emissies te reduceren, de steeds groter wordende online handel en een tekort aan chauffeurs. UD Trucks gelooft dat transformerende innovaties op het vlak van automatisering en elektromobiliteit essentieel zijn om deze uitdagingen te overwinnen en klanten de trucks te bieden die ze nodig hebben.

“Om onze belofte te houden en de trucks en services te leveren die de wereld vandaag nodig heeft, hebben we alles altijd enigszins anders gedaan dan anderen in de sector. Naar de toekomst toe zijn we ervan overtuigd dat de wereld Smart Logistics nodig heeft”, vertelde Joachim Rosenberg, Voorzitter van UD Trucks, tijdens de aankondiging van de roadmap in de Zweedse ambassade in Tokio.

UD Trucks haalt zijn inspiratie voor de roadmap voor innovatie bij “Fujin en Raijin”, de goden van de wind en de donder, zoals afgebeeld in het befaamde Japanse kamerscherm met gouden accenten. De vooruitgang die UD Trucks geboekt heeft op het vlak van automatisering is geïnspireerd op Fujin, de god van de wind, die symbool staat voor de kracht van beweging. Voor het werk op het vlak van elektromobiliteit haalde het bedrijf zijn inspiratie bij Raijin, de god van de donder, die symbool staat voor de kracht van energie. Met “Fujin & Raijin. Visie 2030.” engageert UD Trucks zich om slimmere logistieke oplossingen te ontwikkelen in deze belangrijke gebieden, die mogelijk zijn dankzij de innovaties in connectiviteit en digitalisatie.

“Sinds de lancering van de nieuwe Quon in 2017 gaat UD Trucks met rasse schreden vooruit in zijn missie om de toekomst van Smart Logistics vorm te geven. Deze nieuwe roadmap voor innovatie vormt een belangrijke sprong voorwaarts, zowel voor het bedrijf, de logistieke sector als de maatschappij”, aldus Douglas Nakano, Senior Vice President van UD Trucks Technology. “We zetten ons in om te garanderen dat onze klanten wereldwijd alle voordelen voelen van de oplossingen en de producten die we ontwikkelen en die uiteindelijk het leven van iedereen in onze maatschappij zullen verbeteren.”

In de loop van 2018 zal UD Trucks autonome besturing en prototypes met elektrische aandrijving demonstreren, gericht op praktijktests en testritten voor klanten in de aanloop van de Tokyo Motor Show 2019. Het bedrijf streeft ernaar dat deze voertuigen tegen het jaar 2020 dagelijks gebruikt zullen worden. Alle activiteiten worden uitgevoerd met het oog op de grootschalige commercialisering van volledig elektrische en autonome voertuigen tegen 2030.

Stap voor stap, samen met klanten, levert UD Trucks oplossingen voor Smart Logistics.

Automatisering

UD Trucks focust nu op oplossingen voor veilige automatisering bij lage snelheden in beperkte ruimtes, onder meer voor logistiek in fabrieken en in de haven. Het onderzoekt ook technieken voor platooning op de openbare weg met Highway Auto Pilot en CACC (Cooperative Adaptive Cruise Control) op korte termijn en meer sterk geautomatiseerde voertuigen op de openbare weg op de lange termijn.

Elektromobiliteit

UD Trucks engageert zich om de impact van zijn producten op het milieu te reduceren. UD Trucks ontwikkelt nu de nodige technologieën om stille voertuigen te creëren zonder emissies en met maximale energie-efficiëntie, laadvermogen en bereik. Naarmate de batterijsystemen blijven evolueren, test UD Trucks verschillende oplossingen, inclusief EV op batterij, parallelle HEV en seriële HEV.

Connectiviteit en digitalisatie

Connectiviteit via digitalisatie maakt zowel automatisering als elektromobiliteit mogelijk. UD Trucks heeft zo'n 45.000 voertuigen in Japan die verbonden zijn via de UD Information Service, die gebruikmaakt van de verzamelde gegevens van elk voertuig om de beschikbaarheid te verbeteren. Via de analyse van de verzamelde digitale gegevens over het rijgedrag van de klant, krijgt UD Trucks ook meer inzichten om trucks te ontwerpen die nog veiliger en betrouwbaarder zijn.

Meer informatie over UD Trucks

Meer informatie over ons werk op het vlak van innovatie