In 2019 begint Renault Trucks elektrische trucks te verkopen

Renault Trucks, dat deel uitmaakt van de Volvo Group, heeft aangekondigd dat het in 2019 een reeks elektrische voertuigen zal lanceren. Deze reeks bouwt verder op de ervaring van tien jaar tests met elektrische trucks in levensechte omstandigheden bij klanten. Deze volledig elektrische trucks zijn ontworpen voor gebruik in de stad en de stadsrand.
1860x1050-news-renault-truck-electric-delanchy

Elektromobiliteit is de hoeksteen van de strategie van Renault Trucks om duurzaam stedelijk transport in de kijker te zetten. Voertuigen zonder emissies helpen de luchtkwaliteit te verbeteren, klimaatverandering te beperken en ook files te reduceren, dankzij muisstille leveringen buiten de werkuren. In de toekomst worden elektrische trucks gewoon onontbeerlijk voor toegang tot stadscentra.

Sinds 2009 investeert Renault Trucks veel in onderzoek en ontwikkeling op het vlak van elektromobiliteit, vooral gericht op uitgebreide tests op locatie in samenwerking met de klanten. Tests in levensechte situaties met verschillende soorten experimentele volledig elektrische trucks van 12 tot 16 ton - Speed Distribution voor Guerlain, Stef voor Carrefour, Nestlé en de Delanchy Group – hebben Renault Trucks essentiële informatie opgeleverd over de gebruiksvoorwaarden, gedrag van de batterijen, oplaadfaciliteiten en specifieke eisen voor het onderhoud van elektrische trucks.

Naast deze experimentele voertuigen is er sinds 2010 al een elektrische truck van 4,5 ton op de markt: de Maxity Electric: ”Dankzij onze commerciële ervaring met de Maxity Electric konden we ons netwerk opleiding geven over de verkoop, het onderhoud en de reparatie van elektrische voertuigen”, legt François Savoye uit, die verantwoordelijk is voor de strategie van laag energieverbruik van Renault Trucks. “Vandaag zijn elektrische voertuigen een concurrentiële oplossing, wat niet het geval was in 2010.”

Naast de grote sprongen voorwaarts om het gebruik door de klant en de eisen van de markt beter te begrijpen, kan Renault Trucks steunen op de indrukwekkende R&D-middelen van de Volvo Group en gebruikmaken van beproefde technologie en de synergie tussen verschillende entiteiten die werken aan de ontwikkeling van volledig elektrische voertuigen, zoals bussen. Dankzij deze schaalvoordelen bevindt Renault Trucks zich nu in een positie om in 2019 een voordelige reeks voertuigen op de markt te brengen.

Een specifieke assemblagelijn voor volledig elektrische trucks wordt geïnstalleerd in de fabriek van Renault Trucks in Blainville-sur-Orne, in de Franse streek Normandië.

Meer informatie: www.renault-trucks.com/presse               

Séveryne Molard – +33 (0)4 81 93 09 52 – severyne.molard@renault-trucks.com