Volvo Trucks geeft verbruiks- en CO2-cijfers van nieuwe vrachtwagens vrij lang voor de nieuwe wetgeving van kracht wordt

Binnenkort zullen Europese vrachtwagenkopers het brandstofverbruik en de milieu-impact van verschillende merken en modellen gemakkelijker kunnen vergelijken. Volvo Trucks introduceert nu reeds verklaringen over de verbruiks- en CO2-waarden, lang voordat dit wettelijk verplicht wordt voor nieuwe vrachtwagens in de EU (1 januari 2019).
Volvo Trucks geeft verbruiks- en CO2-cijfers

“We zien geen enkele reden om de wetgeving af te wachten en willen onze klanten de kans bieden om deze cijfers nu reeds te vergelijken. Ze zullen het voor transportklanten ook een stuk eenvoudiger maken om de CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen van verschillende transporteurs te controleren en te vergelijken, waardoor ze een beter gefundeerde keuze kunnen maken,” vertelt Lars Mårtensson, Director Environment and Innovation bij Volvo Trucks.

Vanaf juni 2018 kunnen alle klanten die een nieuwe Volvo-vrachtwagen willen kopen aan de verkoper een voorlopige verklaring met het brandstofverbruik en de CO2-emissies vragen. Deze informatie is gebaseerd op de unieke specificaties van elke vrachtwagen en gestandaardiseerde rijcycli voor diverse toepassingen. De definitieve verklaring wordt samen met de vrachtwagen geleverd.

“De verklaringen vormen een aanvulling op de gespecialiseerde kennis en ervaring die al onze concessiehouders aanbieden. Met de behoeften van elke klant als vertrekpunt zullen hun experts een totaaloplossing aanreiken. Die kan gaan van extra zuinige voertuigen tot transportinformatiesystemen en bestuurdersopleidingen inzake ecologisch rijden.

Onder de naam ‘Fuel Advice’ heeft Volvo Trucks een aantal van zijn diensten verenigd die klanten kunnen helpen om het brandstofverbruik en de klimaatimpact te minimaliseren. Dat zijn onder meer persoonlijke brandstofadviseurs die uw rijgedrag voortdurend opvolgen en evalueren, analysetools die mogelijke langetermijnbesparingen identificeren en realiseren, en het huidige onderzoek naar brandstofbesparende ingrepen. In veel gevallen heeft een holistische benadering van het brandstofverbruik geresulteerd in een besparing tot vijf procent.

Feiten

Vanaf juni 2018 zal Volvo Trucks verbruiks- en CO2-verklaringen voor nieuwe vrachtwagens uitgeven. Deze verklaringen, die vanaf 1 januari 2019 verplicht worden in de EU, zijn een van de maatregelen die de EU heeft genomen om de klimaatimpact van zwaar wegverkeer te minimaliseren. De nieuwe wetgeving voor het opvolgen en rapporteren van het verbruik en de CO2-emissies wordt in 2020 van kracht. Beperkingen op de CO2-uitstoot worden vanaf 2025 geïntroduceerd.

De waarden die in de verklaring worden vermeld, zijn voor elk voertuig individueel uitgewerkt en gebaseerd op de fabrieksspecificaties en het gebruik.

De verklaarde waarden zijn gebaseerd op een gestandaardiseerd, door de EU gecertificeerd proces om rijcycli te simuleren.

Bij een gemiddeld Europees transportbedrijf is brandstof goed voor ca. een derde van zijn variabele kosten.

Sinds het begin van de jaren negentig heeft Volvo Trucks het brandstofverbruik van zijn nieuwe vrachtwagens met een vijfde gereduceerd. Dit cijfer is gebaseerd op een vergelijking tussen een Volvo F12 uit 1991 en een Volvo FH13 uit 2016

Fotobijschrift: de waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, die in de nieuwe verklaring worden vermeld, zijn gebaseerd op een gestandaardiseerd en door de EU gecertificeerd simulatieproces dat rekening houdt met diverse factoren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Karen Schulpzand, tel. +32 2 4825354, e-mail
karen.schulpzand@volvo.com