Volvo Group Venture Capital investeert in software voor autonome mobiliteit

Volvo Group Venture Capital AB heeft geïnvesteerd in Apex.AI, een toonaangevend softwarebedrijf in autonome mobiliteit. De investering zal de ontwikkeling van software met veiligheidscertificatie voor autonome systemen financieren.
1860x1050-apex-volvo

Apex.AI, een bedrijf uit Palo Alto, Californië, dat in 2017 werd opgericht, bouwt een versie van ROS (robotbesturingssysteem) voor de automobielsector, gevestigde opensourcesoftware die vaak wordt gebruikt in robotica en onderzoek naar autonome systemen. Met een veiligere en betrouwbaardere versie van ROS, die gecertificeerd zal worden volgens de functionele veiligheidsnorm ISO 26262, zorgt Apex.AI ervoor dat bedrijven hun autonome voertuigprojecten in productie te brengen.

“We zijn verheugd om te investeren in een bedrijf dat eenvoudigere ontwikkeling van systemen met veiligheidscertificatie mogelijk maakt”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en SVP Volvo Group Connected Solutions.

“Apex.AI heeft een veelbelovend productaanbod met veel potentieel voor commerciële uitvoering van autonome systemen”, zegt Dan Tram, Investment Director van Volvo Group Venture Capital, gevestigd in Silicon Valley.  

De rol van Volvo Group Venture Capital is te investeren in innovatieve bedrijven die baanbrekend zijn op het vlak van servicegerichtheid en productdifferentiatie en de samenwerking tussen start-ups en de Volvo Group ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van transport zullen vormgeven en de strategische prioriteiten van de Volvo Group focust Volvo Group Venture Capital vandaag op de volgende gebieden voor investering: autonome oplossingen, geconnecteerde diensten en elektromobiliteit. De investeringen gebeuren wereldwijd, met een focus op Europa en Noord-Amerika.


De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


5 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Anna Abenius, Volvo Group Media Relations, +46 73-902 38 28 
volvogroup.com/press

 


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. De Volvo Group stelt bijna 105.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de verkoop van de Volvo Group ongeveer 38,1 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm. 

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release