Volvo Group Venture Capital investeert in Autotech Ventures

Volvo Group Venture Capital AB heeft geïnvesteerd in Autotech Ventures - een toonaangevend Amerikaans risicokapitaalfonds dat zich richt op start-ups in de sector van grondtransport.
bovenaanzicht van dukke veg

Autotech Ventures is een risicokapitaalbedrijf in Silicon Valley dat meer dan 200 miljoen dollar beheert en zich richt op de grondsector van 3 biljoen dollar. 

Geconnecteerde, autonome, elektrische voertuigen en gerelateerde diensten voor mobiliteit hebben voor opschudding gezorgd in de sector voor grondtransport. Het team van Autotech Ventures combineert diepgaande kennis en inzichten uit de sector voor grondtransport met ruime ervaring met risicokapitaalinvesteringen. 

“Door de samenwerking met Autotech Ventures kijken we ernaar uit om samen te werken met meer start-ups van wereldklasse die onze sector transformeren”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en Senior Vice President, Volvo Group Connected Solutions.

“De investering biedt Volvo Group Venture Capital vlottere transacties, maar ook toegang tot diepgaande kennis van de sector en relevante netwerken”, zegt Dan Tram, Investment Director, Volvo Group Venture Capital, gevestigd in Silicon Valley.

De rol van Volvo Group Venture Capital is te investeren in innovatieve bedrijven die baanbrekend zijn op het vlak van servicegerichtheid en productdifferentiatie en de samenwerking tussen start-ups en de Volvo Group ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van transport zullen vormgeven en de strategische prioriteiten van de Volvo Group focust Volvo Group Venture Capital vandaag op de volgende gebieden voor investering: autonome oplossingen, geconnecteerde diensten en elektromobiliteit. De investeringen gebeuren wereldwijd, met een focus op Europa en Noord-Amerika.

De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


9 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29. 
volvogroup.com/press

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is één van 's werelds leidende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. De Volvo Group stelt bijna 105.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de verkoop van de Volvo Group ongeveer 38,1 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release