Volvo Group en Samsung SDI gaan strategische alliantie aan voor elektromobiliteit

Volvo Group en Samsung SDI zijn een strategische alliantie aangegaan om accupakketten voor elektrische trucks van Volvo Group te ontwikkelen. Samen met Samsung SDI streeft de Volvo Group ernaar de ontwikkelingen binnen elektromobiliteit te versnellen en de mogelijkheden en middelen op de lange termijn te versterken, ten voordele van klanten in verschillende trucksegmenten en markten.
samsung volvo group

De partners zullen samenwerken aan de ontwikkeling van accupakketten die specifiek ontwikkeld worden voor trucktoepassingen van de Volvo Group. Samsung SDI wil accucellen en -modules leveren om aan de vraag naar elektrische trucks van de Volvo Group te voldoen. De bedoeling is dat de Volvo Group de technologie van Samsung SDI voor accupakketten zal gebruiken voor assemblage in de productie van de Volvo Group. 

“De Volvo Group is een van 's werelds grootste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Met elektromobiliteit worden de toenemende transportbehoeften op een schonere en stillere manier uitgevoerd, wat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en de samenleving in zijn geheel biedt. De alliantie met Samsung SDI is een belangrijke volgende stap op onze weg naar het aanbieden van 's werelds meest duurzame transportsysteem met alternatieven zonder fossiele brandstoffen voor onze bedrijfsvoertuigen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

“Samsung SDI is echt vereerd om deze strategische alliantie aan te gaan met de Volvo Group. Omdat we tegen de stroom ingaan op het vlak van de mobiliteits- en transportsector, zijn we ervan overtuigd dat deze alliantie tot een superieur aanbod zal leiden met betrekking tot energie, veiligheid en duurzaamheid voor de commerciële voertuigindustrie en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat deze alliantie de positie van beide bedrijven als marktleider op de lange termijn veilig zal stellen”, zegt Young-Hyun Jun, CEO van Samsung SDI.

“We verwelkomen de expertise van Samsung SDI in de Volvo Group. Met deze samenwerking zijn we uitstekend geplaatst om aan de grotere vraag op de markt te voldoen. Door gebruik te maken van de sterke kennis van accutechnologie van Samsung, hebben we onze krachtige elektromobiliteitstechnologie nog verder versterkt”, zegt Andrea Fuder, Chief Purchasing Officer van de Volvo Group.

Neem voor meer informatie contact op met Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations,
+46 31 323 72 29.
 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transportoplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt 105.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

This field is mandatory

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release