De Volvo Group werkt samen met NVIDIA om geavanceerd AI-platform voor autonome trucks te ontwikkelen

De Volvo Group heeft een overeenkomst afgesloten met NVIDIA om samen het besluitvormingssysteem van autonome bedrijfsvoertuigen en machines te ontwikkelen. Het resultaat is een systeem dat op het end-to-end platform voor artificiële intelligentie van NVIDIA voor opleiding, simulatie en computing in het voertuig is ontworpen om volledig autonoom rijden op openbare wegen en snelwegen op een veilige manier mogelijk te maken.

De oplossing zal gebouwd worden op het volledige softwarepakket van NVIDIA voor verwerking van sensorsignalen, perceptie, kaartlokalisatie en routeplanning, waardoor een breed scala van mogelijke autonome besturingstoepassingen mogelijk wordt, zoals bijvoorbeeld vrachtvervoer, vuilnisophaling en recyclage, openbaar vervoer, bouw, mijnbouw en bosbouw.

"Automatisering levert levensechte voordelen op het vlak van veiligheid, energie en brandstofzuinigheid op en verbetert bijgevolg ook de productiviteit. We blijven geautomatiseerde toepassingen stapsgewijs introduceren in het volledige spectrum van automatisering, van ondersteuningssystemen voor bestuurders tot volledig autonome voertuigen en machines. Deze samenwerking met NVIDIA is een belangrijke volgende stap in dat verhaal", zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

De samenwerking met NVIDIA zal zich richten op de ontwikkeling van een flexibel, schaalbaar systeem voor autonome besturing, dat gepland is om eerst te worden gebruikt in commerciële pilootprojecten en later in het commerciële aanbod van de Volvo Group. De overeenkomst tussen de Volvo Group en NVIDIA is een samenwerking op lange termijn, die verschillende jaren zal duren. De werkzaamheden gaan onmiddellijk van start met personeel van beide bedrijven dat gevestigd is in Göteborg, Zweden en Santa Clara, Californië.

"Vrachtvervoer vormt 's werelds grootste netwerk - een netwerk dat door middel van online winkelen vrijwel alles, waar ook ter wereld, binnen handbereik brengt", zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "De recentste doorbraken in AI en robotica brengen een nieuw niveau van intelligentie en automatisering om de transportuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd aan te pakken. We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met de Volvo Group om de toekomst van het vrachtvervoer vorm te geven."

"Automatisering is een belangrijk technologisch gebied voor de Volvo Group. Met deze samenwerking zullen we nog sneller ontwikkelen en onze vaardigheden en troeven binnen de automatisering op lange termijn versterken, ten gunste van onze klanten in verschillende segmenten en markten", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van de Volvo Group.

De strategische samenwerking omvat end-to-end computing dat van fundamenteel belang is voor autonome voertuigen. Het omvat versnelde computertechnologie in het datacenter voor het inleren van diepe neurale netwerken; grootschalige simulatie voor 'hardware-in-the-loop' testen en validatie van autonome voertuigsystemen; en ten slotte de ingebruikname van het NVIDIA DRIVE-platform in het voertuig met het volledige softwarepakket voor 360 graden verwerking van sensorsignalen, mapping en routeplanning.

Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29.
 
volvogroup.com/press

Marie Labrie, Automotive PR Manager, NVIDIA, mlabrie@nvidia.com
www.nvidia.com/drive

Over de Volvo Group
De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transportoplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt 105.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Over NVIDIA
NVIDIA (NASDAQ: NVDA) de uitvinding van de GPU in 1999 leidde tot de groei van de markt voor pc-games, verbeterde moderne computergraphics en bracht een revolutie teweeg in parallelle computing. Meer recent ontstond 'GPU deep learning' voor moderne AI - het volgende tijdperk van computing - waarbij de GPU werkt als het brein van computers, robots en zelfrijdende auto's die de wereld kunnen waarnemen en begrijpen. Meer informatie op http://nvidianews.nvidia.com/

Downloaden

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release