Volvo Trucks lanceert de verkoop van elektrische vrachtwagens voor transport in de stad

Volvo Trucks kondigt de start aan van de verkoop van de elektrische vrachtwagens Volvo FL en Volvo FE in geselecteerde markten in Europa, als antwoord op de toenemende vraag naar duurzame transportoplossingen in stedelijke omgevingen.
1860x1050-volvo-trucks-FL-FE-pressrelease

Elektrische vrachtwagens, die geen emissies produceren en minder lawaai maken, bieden enorme mogelijkheden in stedelijke gebieden. Ten eerste maken de lagere geluidsniveaus het mogelijk om leveringen uit te voeren en afval op te halen in de vroege ochtend, late avond of zelfs 's nachts, wat helpt om de logistiek van het transport te verbeteren en files tijdens de piekuren te verminderen. Ten tweede creëren elektrische vrachtwagens, dankzij de betere luchtkwaliteit en minder lawaai, nieuwe mogelijkheden voor stadsplanning en infrastructuur op onze wegen. Een elektrische vrachtwagen kan bijvoorbeeld gebruikt worden in gesloten laadruimtes en in milieuzones. 

“De wereldwijde verstedelijking vereist steeds dringender stedelijke logistiek en vrachtwagenvervoer zonder uitstoot en met minder lawaai. Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric kunnen we zowel aan hoge milieu-eisen als aan de hoge commerciële eisen van onze klanten voldoen,” zegt Jonas Odermalm, VP Product Line Electromobility.

Een van de uitdagingen is om het laadvermogen te maximaliseren en tegelijkertijd het rijbereik te optimaliseren. 

“De oplossingen van Volvo Trucks zijn gebaseerd op individuele bedrijfsbehoeften die rekening houden met een aantal parameters, zoals rijcycli, laadvermogen en route-analyse, om de batterijcapaciteit op de meest efficiënte manier te gebruiken”, vervolgt Jonas Odermalm.

Volvo FL Electric en Volvo FE Electric werden ontwikkeld in nauwe samenwerking met geselecteerde klanten die actief zijn in het Zweedse Göteborg. De feedback was zeer positief en de chauffeurs die betrokken zijn bij de samenwerking, zijn vooral onder de indruk van de responsieve aandrijflijn, naadloze versnelling en hoe stil de vrachtwagens zijn. 

“Hoewel de feedback van klanten positief is geweest”, legt Jonas Odermalm uit, “erkennen we dat de oplaadinfrastructuur in de meeste steden nog steeds in ontwikkeling is en werken we samen met zowel publieke als private partners om een langetermijnstrategie voor de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur af te spreken. Maar het is duidelijk dat het tempo van de ontwikkeling van oplaadinfrastructuur moet toenemen.”

Om klimaatverandering aan te pakken, moeten diverse technologieën voor aandrijflijnen beschikbaar zijn. 

“Elektrische voertuigen, die worden opgeladen met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, zijn inderdaad een krachtige stap in de richting van een duurzamere distributie in de stad. Klimaatverandering en alle andere milieuproblemen kunnen echter niet door één enkele energiebron worden aangepakt. Voor verschillende soorten transport zijn verschillende soorten oplossingen voor aandrijflijnen vereist”, besluit Jonas Odermalm.


Feiten over Volvo FL Electric en Volvo FE Electric

•    De Volvo FL Electric- en Volvo FE Electric-trucks zijn ontwikkeld voor distributie, afvalverwerking en andere stedelijke transporttoepassingen. 
•    De verkoop gaat van start in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. 
•    Serieproductie is gepland om te starten in maart 2020.
•    De Volvo FL Electric heeft een capaciteit voor een bruto voertuiggewicht van 16 ton, terwijl het bruto voertuiggewicht van de Volvo FE Electric 27 ton is.


Lees meer over de initiatieven van Volvo Trucks op het gebied van elektromobiliteit hier.


6 november 2019


Link naar afbeeldingen in hoge resolutie.


Neem voor meer informatie contact op met: 
Jan Strandhede, Media Relations Director, Volvo Trucks
E-mail: jan.strandhede@volvo.com
Telefoon: +46 31 3233715

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. De Volvo Group stelt bijna 105.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de verkoop van de Volvo Group ongeveer 38,1 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm. 
 

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release