Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group is baanbrekend op het gebied van connectiviteit. Met meer dan een miljoen verbonden middelen voor klanten wereldwijd verwerkt de Volvo Group een enorme hoeveelheid gegevens voor zijn klanten - gegevens die kunnen bijdragen aan een betere toekomst.
Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group zet de gegevens om in inzichten die de klanten ten goede komen en efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid ondersteunen.

Wat duurzaamheid betreft, is zuinig brandstofverbruik belangrijk. Op gegevens gebaseerde coaching van chauffeurs en operators in realtime, of aangepaste software-instellingen voor elke chauffeur, zijn voorbeelden van oplossingen die het brandstofverbruik aanzienlijk kunnen verlagen.

Chauffeurs kunnen feedback krijgen over het brandstofverbruik bij hun rijgedrag op basis van gegevens van het voertuig. Ze kunnen ook suggesties krijgen over hoe ze hun rijstijl kunnen verbeteren of hoe ze het meeste uit het product kunnen halen. Deze betere kennis van klanten kan ook gebruikt worden bij de ontwikkeling van nieuwe voertuigen en transportoplossingen.

Als het gaat om elektromobiliteit, is het niet alleen een kwestie van elektrische voertuigen en machines bouwen. Het is ook een kwestie van maatregelen op het niveau van de maatschappij, bijvoorbeeld het ontwikkelen van infrastructuur voor elektriciteitsdistributie. Het opladen van een groot voertuig of grote machine verschilt van het opladen van een auto en de elektriciteitsnetten zijn nog niet aangepast. Door gebruik te maken van informatie van de huidige geconnecteerde middelen voor klanten, is het mogelijk om betere beslissingen te nemen over de verdere ontwikkelingen op dit gebied.

Hoewel er een paar obstakels zijn die moeten worden overwonnen, is er geen twijfel dat connectiviteit de weg baant voor duurzamere oplossingen voor transport en constructie. We staan aan het begin van een spannende ontwikkeling, waarbij een van de sleutels tot een duurzamere toekomst ligt bij op gegevens gebaseerde oplossingen.

Related News