De Volvo Group overschrijdt de kaap van één miljoen geconnecteerde voertuigen voor klanten, voor meer duurzaamheid, beschikbaarheid en veiligheid

De Volvo Group heeft meer dan een miljoen geconnecteerde voertuigen aan klanten geleverd, waaronder afgeleverde vrachtwagens, bussen en bouwmachines. De grote hoeveelheid verzamelde gegevens wordt gebruikt om de productiviteit te verbeteren door de beschikbaarheid van voertuigen en machines te verhogen, emissies en lawaai te verminderen en de veiligheid in het verkeer en op de werf te verbeteren.
Volvo-group-million

“De geconnecteerde oplossingen zorgen voor een betere beschikbaarheid van voertuigen en bouwmachines voor onze klanten, meer veiligheid voor chauffeurs, bestuurders en andere weggebruikers en - uiteraard ook - minder uitstoot van kooldioxide. Het eerste miljoen geconnecteerde voertuigen is nog maar het begin, we willen een leider op dit gebied blijven”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Tijdens de ceremonie bij de overhandiging van vier graafmachines aan de Deense klant GSV Materieludlejning werd het kritieke aantal van 1 miljoen geconnecteerde voertuigen voor klanten overschreden.

“Dit is een belangrijk moment voor de Volvo Group en we zijn blij om machines te leveren die niet alleen robuust en gebruiksklaar zijn, maar ook geconnecteerde oplossingen te bieden om het dagelijkse werk van de klant te vereenvoudigen", zegt Jens Ejsing, Managing Director van Volvo Construction Equipment Denemarken, terwijl hij de sleutels overhandigt aan Dan O. Vorsholt, CEO van GSV Materieludlejning.

Naarmate de mensen steeds meer naar de steden verhuizen, neemt de behoefte aan betere infrastructuur en het vervoer van zowel mensen als goederen toe.

“De Volvo Group is een pionier op het vlak van geconnecteerde voertuigen en we gebruiken de kennis en inzichten die we krijgen van connectiviteit in strategische allianties met klanten en andere partners om de innovatiecyclus te versnellen", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer bij de Volvo Group.

De Volvo Group gebruikt gegevens van geconnecteerde voertuigen en bouwmachines om oplossingen te ontwikkelen die zowel voor de klant als voor de samenleving als geheel waardevol zijn.

Zo maken geconnecteerde Volvo-bussen bijvoorbeeld gebruik van Zone Management om het voertuig zelf gedownloade gegevens te laten gebruiken om lokale verkeersbeperkingen na te leven, zoals emissiezones, geluidszones en snelheidslimieten.

Voor eigenaren van bouwmachines, vrachtwagens en bussen is beschikbaarheid van essentieel belang. Dankzij de verzamelde gegevens kan slijtage aan cruciale onderdelen voorspeld worden, kan onderhoud gepland worden en kunnen reserveonderdelen vooraf besteld worden - dit vermindert de stilstandtijd voor de eigenaar, wat leidt tot meer productiviteit. Dit is bijvoorbeeld wat Renault Trucks biedt met zijn nieuwe Excellence Predict-aanbod.

Het Volvo Connect-systeem combineert alle digitale en geconnecteerde diensten voor de truckklanten van Volvo in één enkele interface, waardoor de dagelijkse truckactiviteiten vlot verlopen. 

Voor bouwmachines kunnen klanten en dealers dankzij het wagenparkbeheersysteem CareTrack de productiviteitsgegevens opvolgen.

Ten slotte is voor de Zweedse klant NCC een oplossing voor gewichtscontrole ontwikkeld waarmee de operator van de bouwmachine en de vrachtwagenchauffeur het laadvermogen in realtime kunnen volgen. Het resultaat is een transportoplossing met meer productiviteit en minder impact op het milieu.

“Connectiviteit transformeert de transportsector. Inzichten uit verzamelde gegevens kunnen waardevol zijn voor onze klanten en de samenleving als geheel en transport efficiënter, duurzamer en veiliger maken”, zegt Anna Westerberg, Senior Vice President bij Volvo Group Connected Solutions.

Klik om de fotogalerij voor een miljoen geconnecteerde voertuigen te bekijken: volvogroup.com/1Mconnected

3 oktober 2019

Neem voor meer informatie contact op met Claes Eliasson, tel. +46 31 323 72 29.

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transportoplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt 105.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release