De Volvo Group creëert een nieuwe business area voor autonome transportoplossingen

De nieuwe business area Volvo Autonomous Solutions zal de ontwikkeling, commercialisering en verkoop van autonome transportoplossingen versnellen. Zo kan de Volvo Group aan de groeiende vraag voldoen en de allerbeste oplossingen bieden aan klanten in segmenten zoals mijnbouw, havens en transport tussen logistieke centra, als aanvulling op de huidige producten en diensten.
1860x1050 volvo autonomous

Met wereldwijde ontwikkelingen die gekenmerkt worden door een grotere vraag naar transport, steeds meer verkeer en grote uitdagingen voor het milieu, moet de industrie transportoplossingen bieden die veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter zijn.

Autonome transportoplossingen, gebaseerd op technologieën voor zelfrijdende voertuigen en connectiviteit, zijn uitermate geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden goederen en materiaal getransporteerd moeten worden langs vooraf gedefinieerde routes, in repetitieve stromen. In dergelijke situaties kunnen autonome transportoplossingen waarde creëren voor klanten door een bijdrage te leveren aan verbeterde flexibiliteit, leveringsprecisie en productiviteit.

“We krijgen hierover steeds meer vragen van onze klanten. Met het brede aanbod van de Volvo Group en de ruime ervaring met verschillende toepassingen, hebben we een unieke kans om oplossingen aan te bieden die aan hun specifieke behoeften voldoen. Het is een logische volgende stap voor ons om expertise en middelen te verzamelen in een nieuwe business area met de volledige verantwoordelijkheid om autonome transportoplossingen naar een hoger niveau te tillen,” vertelt Martin Lundstedt, President en CEO.

De Volvo Group heeft al een aantal verschillende autonome transportoplossingen gedemonstreerd.  

In het Electric Site-project werd het materiaaltransport in een steengroeve geautomatiseerd met elektrische voertuigen. Het resultaat was een veiligere werkomgeving en een verlaging van de exploitatiekosten met 40 procent en van de CO2-uitstoot met 98 procent.

Bij de mijn van Brønnøy Kalk in Noorwegen zullen autonome Volvo FH-vrachtwagens ingezet worden voor commercieel gebruik om kalksteen te vervoeren over een traject van vijf kilometer.

Nog een baanbrekend initiatief is het zelfrijdende, geconnecteerde, elektrische voertuig Vera. Als eerste taak zal Vera deel uitmaken van een geïntegreerde oplossing voor het transport van goederen van een logistiek centrum naar een haventerminal in het Zweedse Göteborg.

Volvo Autonomous Solutions zal vanaf 1 januari 2020 een nieuwe business area vormen. De financiële resultaten worden gerapporteerd als onderdeel van het Truck-segment. Het aanwervingsproces voor de functie als hoofd van Volvo Autonomous Solutions is begonnen.

 

18 oktober 2019

Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29.

volvogroup.com/press

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is één van 's werelds leidende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. De Volvo Group stelt bijna 105.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de verkoop van de Volvo Group ongeveer 38,1 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release