Samen voor veiligheid

Veiligheid is altijd een focusgebied geweest voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het is een natuurlijk onderdeel van onze toekomst. Eén miljoen geconnecteerde voertuigen voor klanten dragen bij aan onze toch al sterke basis en creëren nieuwe mogelijkheden voor veiligheid.
Samen voor veiligheid

De Volvo Group draagt al tientallen jaren bij aan veiligere wegen, van de driepuntsgordel tot de energie-absorberende veiligheidscabine. Voor de toekomst zijn connectiviteit en big data belangrijke onderdelen bij het identificeren en ontwikkelen van nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Werken aan de veiligheid van morgen is een taak met een bijna eindeloos aantal variabelen.

Voertuigen kunnen bijvoorbeeld met elkaar communiceren via connectiviteit. Als een vrachtwagen ijs op de weg tegenkomt, kan deze andere geconnecteerde voertuigen in de buurt waarschuwen. Volvo Trucks werkt samen met Volvo Cars om te leren hoe communicatie tussen de middelen van verschillende merken en modellen zou kunnen werken.

Het vinden van partners voor de toekomst is van essentieel belang. Stel u voor welke mogelijkheden een systeem kan bieden dat niet alleen informatie van voertuigen connecteert en gebruikt, maar ook van andere bronnen, zoals verkeersstromen, hulpdiensten, parkeerplaatsen en verkeerslichten.

Een oplossing waar Volvo Bus al mee werkt is Zone Management. Geofencing maakt het mogelijk om zones te maken waar aanbevelingen, regels of beperkingen voor voertuigen gelden. Met deze oplossing kan een gemeentebestuur of een stad geluidsniveaus, emissies en snelheid regelen, bijvoorbeeld in de buurt van scholen of in stadscentra. Door lagesnelheidszones te definiëren is het mogelijk om ervoor te zorgen dat bestuurders altijd op de hoogte zijn van de huidige maximumsnelheid en is het ook mogelijk om de rijsnelheid actief te regelen.

Zone Management is een voorsmaakje van hoe veiligheidsoplossingen voor de toekomst eruit kunnen zien. We staan aan het begin van een spannend nieuw tijdperk. De Volvo Group is er trots op om te blijven streven naar nog veiligere oplossingen.

Related News