Renault Trucks tekent historische overeenkomst met de Carlsberg Group om 20 elektrische vrachtwagens te leveren

Renault Trucks zet een cruciale stap in de transformatie van transport in de stad en kondigt de ondertekening aan van een contract met de Carlsberg Group voor de levering van 20 D Wide Z.E. Deze 100% elektrische vrachtwagens van 26 ton, die in 2020 worden geleverd, zullen gebruikt worden door de Feldschlösschen-brouwerij, de Zwitserse dochteronderneming van de Carlsberg Group.
1860x1050-news-carlsberg-renault

Renault Trucks is van mening dat transport in de stad snel moet evolueren naar elektrische mobiliteit om de levenskwaliteit in stadscentra te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot aan te pakken.

Renault Trucks zet een beslissende stap in deze richting en kondigt de ondertekening aan van een contract met de Carlsberg Group om 20 D Wide Z.E. te leveren aan de Feldschlösschen-brouwerij in Zwitserland. 

Bruno Blin, president van Renault Trucks benadrukt: “Het is de eerste bestelling op deze schaal in Europa. Het bewijst onze klanten dat de transportsector een grote transformatie ondergaat en een industriële en commerciële realiteit weerspiegelt: onze elektrische vrachtwagens van Renault Trucks rollen van de band en zullen over enkele weken op de wegen van Europa rijden.”

Deze 20 Renault Trucks D Wide Z.E. van 26 ton zullen dagelijks leveringsrondes van 100 tot 200 km afleggen om de Zwitserse klanten van Feldschlösschen te bevoorraden vanaf de 15 logistieke locaties van de brouwer in Zwitserland.

Feldschlösschen zet zich in voor logistiek zonder emissies, deels via productielocaties die bevoorraad worden via het spoor.

Met een uitgebreid assortiment elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 26 ton voldoet Renault Trucks aan de huidige en toekomstige vereisten van professionals die in stedelijke omgevingen werken. Deze voertuigen zijn bij uitstek geschikt voor vuilnisophaling en distributieactiviteiten, waardoor geruisloze rondes op onconventionele uren mogelijk zijn en tegelijkertijd de levenskwaliteit voor de lokale bewoners behouden blijft. Renault Trucks D en D Wide Z.E. worden geproduceerd in de fabriek in Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrijk).


5 februari 2020


Neem voor meer informatie contact op met:
Séveryne Molard, Media Relations Renault Trucks, tel.: +33 4 81 93 09 52 of e-mail: severyne.molard@renault-trucks.com


Technische specificaties Renault Trucks D Wide Z.E.
- Bruto voertuiggewicht: 26 ton. Gewicht: 27 ton
- Beschikbare wielbasis: 3.900 mm
- Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW (260 kW continu vermogen) 
- Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm
- Maximaal koppel achteras: 28 kNm
- Versnellingsbak met twee versnellingen
- Energieopslag: lithium-ionbatterijen, 200 kWh
- Bereik in levensechte situaties: max. 200 km

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transportoplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt 104.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 432 miljard (EUR 40,5 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

 

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release