Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseren oprichting van joint venture voor brandstofcellen: cellcentric

Göteborg, Zweden / Stuttgart, Duitsland – Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseerden vandaag de eerder aangekondigde joint venture voor brandstofcellen. De Volvo Group heeft 50 procent van de partnerschapsbelangen in het bestaande Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG verworven voor ongeveer 6,3 miljard SEK (ongeveer 0,6 miljard EUR) op een contante en schuldenvrije basis. De ambitie is om van de nieuwe joint venture een toonaangevende wereldwijde fabrikant van brandstofcellen te maken en zo de wereld te helpen een belangrijke stap te zetten naar klimaatneutraal en duurzaam transport tegen 2050. Daimler Truck AG en de Volvo Group besloten samen om het bedrijf een nieuwe naam te geven, namelijk cellcentric GmbH & Co. KG.
1860x1050-cellcentric

Als primaire focus zal de joint venture brandstofcelsystemen ontwikkelen, produceren en commercialiseren voor gebruik in zware vrachtwagens maar ook voor andere toepassingen. Een belangrijk doel van Daimler Truck AG en de Volvo Group is om over ongeveer drie jaar te beginnen met klantentests van vrachtwagens met brandstofcellen. In de tweede helft van dit decennium voorzien ze te kunnen starten met de serieproductie.

De Volvo Group en Daimler Truck AG bezitten elk even veel belangen in de joint venture, maar blijven concurrenten op alle andere gebieden, zoals voertuigtechnologie en brandstofcelintegratie in vrachtwagens.

In november 2020 hebben de Volvo Group en Daimler Truck AG een bindende overeenkomst getekend voor de joint venture. Een voorlopige niet-bindende overeenkomst werd al in april 2020 getekend.

 

1 maart 2021

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group, +46 76 553 72 29, claes.eliasson@volvo.com
Peter Smodej, Daimler Truck AG, +49 176 30936446, peter.smodej@daimler.com
Kim Jana Eisfeld, cellcentric, +49 176 30963783, kim.eisfeld@cellcentric.net


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met vrachtwagens, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 338 miljard SEK (33,6 miljard EUR). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release