Volvo Group lanceert 's werelds eerste voertuig van fossielvrij staal

Volvo Group onthult met trots het eerste voertuig ter wereld gemaakt van fossielvrij staal van SSAB. Tijdens het Green Steel-samenwerkingsevenement van vandaag werd aangekondigd dat er in 2022 meer voertuigen zullen volgen. Het betreft een reeks conceptvoertuigen en componenten die gebruik maken van fossielvrij staal van SSAB.
image-volvo-group-ssab-world-first-fossil-free-vehicle

De machine, een ladingdrager voor gebruik in de mijnbouw en steengroeven, werd vandaag, 13 oktober 2021, in Göteborg onthuld tijdens een samenwerkingsevenement voor groen staal, georganiseerd door Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Tijdens de introductie, die online werd uitgezonden en hier kan worden bekeken, kregen de aanwezigen de eerste machine ter wereld te zien die gemaakt is van fossielvrij staal. Daarnaast werden inzichten gedeeld over alweer een nieuwe baanbrekende samenwerking betreffende duurzaam staal. EU commissaris voor de interne markt, Thierry Breton en Zweeds minister van Ondernemen en Innovatie, Ibrahim Baylan, namen deel aan het evenement samen met Martin Lindqvist, CEO SSAB en andere sprekers.

" Dit initiatief met SSAB stelt de norm voor een fossielvrije toekomst. Net zoals de naties van de wereld op COP26 samenkomen om de klimaatverandering aan te pakken, moeten organisaties en industrieën samenwerken om innovatieve nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor een toekomst zonder de uitstoot van broeikasgassen. Volvo Group zet zich in voor baanbrekende partnerschappen zoals deze met SSAB om aantrekkelijke, veilige en efficiënte nieuwe voertuigen en machines te ontwikkelen die de weg vrijmaken voor een duurzamer transport- en infrastructuursysteem dat voor de toekomst wordt aangenomen", zegt Martin Lundstedt, President en CEO Volvo Group .

Met een verbintenis om klimaatneutraal te zijn en tegen 2040 netto nul-emissies van broeikasgassen in de waardeketen te bereiken, is Volvo Group op weg naar de ontwikkeling van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen van de toekomst. Naast de elektrificatie van zijn voertuigen en machines is Volvo vastbesloten om de ecologische voetafdruk van zijn volledige aanvoerketen te verkleinen. Deze nieuwste innovatie is een stap voorwaarts op deze weg.

"Het is een echte mijlpaal om 's werelds eerste echte voertuig te hebben dat is gemaakt met SSAB's fossielvrij staal. Onze samenwerking met Volvo Group laat zien dat een groene transitie mogelijk is en resultaten oplevert", zegt Martin Lindqvist, President en CEO van SSAB. "Samen zullen we doorgaan met het verminderen van de klimaatimpact van ontwerp tot bij de eindklant, terwijl we er blijven voor zorgen dat onze klanten kunnen beschikken over staal van hoge kwaliteit. We kijken ernaar uit om met de Volvo Group te blijven samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling om meer fossielvrije staalproducten te produceren."

De overstap naar groen staal is voor de Volvo Group een belangrijke stap. Maar dit geldt voor de transport- en infrastructuursectoren als geheel, vooral gezien het feit dat ongeveer 70 % van het gewicht van een vrachtwagen afkomstig is van staal en gietijzer, terwijl het cijfer voor Volvo-machines zelfs hoger is. Deze eerste conceptmachine, geproduceerd in de CE-fabriek van Volvo in Braås, is nog maar het begin. In 2022 is een kleinere serieproductie gepland en de massaproductie zal later volgen.

Bekijk het evenement hier: volvogroup.com/greensteel
Bekijk hier afbeeldingen en video: images.volvogroup.com


13 oktober 2021

Journalisten die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29


Voor meer informatie gaat u naar volvogroup.com
Volg ons op Twitter voor regelmatige updates: @volvogroup

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met vrachtwagens, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 338 miljard SEK (33,6 miljard EUR). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

This field is mandatory

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release