Volvo Group Venture Capital verwelkomt Foretellix, een pionier in geautomatiseerde voertuigverificatie en -validatie

Volvo Group Venture Capital AB heeft een nieuwe investering aangekondigd in een toonaangevend bedrijf op het gebied van meetbare veiligheid voor bestuurdersassistentie en autonome voertuigen. Foretellix Ltd werd in 2018 opgericht door een team van verificatie- en validatiepioniers wiens missie het is om geautomatiseerde rijsystemen veilig en efficiënt te maken.
image-1860x1050-vgvc-foretellix

Een van de grootste uitdagingen van autonome systemen is om te beslissen wanneer een product veilig genoeg is om te worden gecommercialiseerd. Dit is wat Foretellix aanpakt met zijn verificatieplatform. Het maakt gebruik van intelligente automatisering en big data-analysetools die miljoenen rijscenario's coördineren en bewaken om ervoor te zorgen dat het autonome voertuig zich correct gedraagt onder alle mogelijke rijomstandigheden, inclusief randgevallen.

Naast de investering van Volvo Group Venture Capital, vormde Volvo Autonomous Solutions een hechtere samenwerking met Foretellix eerder dit jaar, met als doel om gezamenlijk een coverage-driven verificatie-oplossing voor autonoom rijden te creëren die zowel op de openbare weg als in gebieden met een beperkte toegang werkt.

"Volvo Autonomous Solutions en Foretellix zijn in maart van dit jaar een samenwerking aangegaan. We begrijpen duidelijk de voortdurende vooruitgang en de voordelen van het samenwerken met het Foretellix-team en hun verificatieplatform. Op basis van onze ervaring heeft Volvo besloten om ook in Foretellix te investeren", zegt Nils Jaeger, President en hoofd van Volvo Autonomous Solutions.

"Het team is zeer ervaren en de oplossing is aantrekkelijk voor een autofabrikant als Volvo. We denken dat het bedrijfsmodel en de technologie van Foretellix een rol zullen spelen in de toekomstige mobiliteit. Foretellix kan de Volvo Group meer inzicht geven in veilig autonoom rijden", zegt David Hanngren, Investment Director van Volvo Group Venture Capital.

"De investering van Volvo Group Venture Capital versterkt onze samenwerking met de Volvo Group en zal Foretellix helpen om de veilige implementatie van steeds geavanceerdere geautomatiseerde rijsystemen te blijven versnellen", zegt Ziv Binyamini, CEO en mede-oprichter van Foretellix.

De rol van Volvo Group Venture Capital is om investeringen te doen die transformatie stimuleren door het creëren van nieuwe diensten en oplossingen en om samenwerkingen tussen start-ups en de Volvo Group te ondersteunen.

Gezien de trends die de toekomst van vervoer en de strategische prioriteiten van de Volvo Group bepalen, zijn logistieke diensten, site-oplossingen en elektrische infrastructuur de belangrijkste investeringsgebieden voor Volvo Group Venture Capital. De organisatie heeft een wereldwijde reikwijdte en richt zich op Europa en Noord-Amerika.

De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.

 

1 september 2021
 

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com
Volg ons op Twitter voor regelmatige updates: @volvogroup

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met vrachtwagens, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 338 miljard SEK (33,6 miljard EUR). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release