Volvo Trucks opent een batterijfabriek in België

Volvo Trucks opent zijn allereerste batterijassemblagefabriek. De fabriek is gelegen in Gent, België, en zal kant-en-klare batterijen leveren voor de volledig elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks.
electric-truck-with-batteries

"Deze investering is gebaseerd op onze sterke betrokkenheid bij het elektrificeren van het vrachtwagenvervoer. Tegen 2030 zal minstens 50 procent van alle vrachtwagens die we wereldwijd verkopen, een elektrische aandrijving hebben en tegen 2040 zullen we een koolstofneutraal bedrijf zijn", zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

In de nieuwe batterijfabriek zullen cellen en modules van Samsung SDI worden geassembleerd tot batterijpakketten die op maat gemaakt zijn voor het gamma van de zware vrachtwagens met elektrische aandrijving van Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. De serieproductie start in het derde kwartaal van dit jaar.

Kortere leveringstermijnen en meer circulariteit
Elk batterijpakket heeft een capaciteit van 90 kWh en de klant kan maximaal zes batterijpakketten (540 kWh) voorzien in een vrachtwagen. Het aantal batterijen hangt af van de vereisten van de klant in verband met een specifieke actieradius en laadcapaciteit.

"Door het batterijassemblageproces te integreren in onze productiestroom, kunnen we de leveringstermijnen verkorten voor onze klanten en toch hoogwaardige batterijen garanderen, maar ook de circulariteit vergroten", zegt Roger Alm.

De batterijen van Volvo Trucks werden zodanig ontworpen dat ze later kunnen worden gereviseerd, gemoderniseerd en hergebruikt. De fabriek zelf wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie.

Elektrische oplossingen voor de meeste transportbehoeften
Volvo Trucks start dit jaar in Europa met de productie van drie zware, volledig elektrische modellen en zal wereldwijd in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen aanbieden, van stadsdistributie en afvaltransport tot regionaal transport en bouwwerkzaamheden.

"We zijn in 2019 al begonnen met de serieproductie van elektrische vrachtwagens en hebben een toonaangevende positie verworven op de markt, zowel in Europa als in Noord-Amerika. Met de snelle ontwikkeling van laadnetwerken en verbeteringen in batterijtechnologie ben ik ervan overtuigd dat de hele vrachtwagenindustrie in de zeer nabije toekomst een snelle transformatie zal kennen", meent Roger Alm.

17 mei 2022

Neem voor meer informatie contact op met:
Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
jan.strandhede@volvo.com
+46 31 323 3715, +46 765 533715

Link naar afbeeldingen in hoge resolutie

Foto's en video's voor de pers zijn beschikbaar in de foto- en videogalerij van Volvo Trucks op http://images.volvotrucks.com.

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor veeleisende professionele klanten met zijn volledige assortiment middelzware en zware vrachtwagens. Een wereldwijd netwerk van dealers met 2.200 servicepunten in ongeveer 130 landen zorgt voor een absoluut betrouwbare klantenondersteuning. De vrachtwagens van Volvo worden geassembleerd in 13 landen over de hele wereld. In 2021 werden wereldwijd ongeveer 123.000 Volvo vrachtwagens geleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. Het beleid van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Form background image

Abonnementendienst

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release