Doorbraak: Volvo Trucks start serieproductie van zware elektrische trucks

Als eerste wereldwijde vrachtwagenfabrikant die dit doet, start Volvo Trucks nu met de serieproductie van zware elektrische vrachtwagens van 44 ton*.
Volvo Trucks starts series production of heavy electric trucks
As the first global truck manufacturer to do so, Volvo Trucks is now starting series production of heavy electric, 44 tonne* trucks.

Volvo Trucks begint met de serieproductie van de elektrische versies van het belangrijkste productassortiment van het bedrijf, de zware trucks: Volvo FH, Volvo FM, en Volvo FMX. Deze trucks kunnen werken met een totaalgewicht van 44 ton* en de drie modellen vertegenwoordigen ongeveer twee derde van de omzet van het bedrijf.
 

Met deze nieuwe toevoegingen heeft Volvo Trucks wereldwijd zes elektrische vrachtwagenmodellen in serieproductie wereldwijd - het breedste assortiment elektrische vrachtwagens in de industrie.
 

"Dit is een mijlpaal en bewijst dat we de transformatie van de industrie leiden. Het is minder dan twee jaar geleden dat we onze zware elektrische trucks voor het eerst presenteerden. Nu verhogen we de volumes en zullen we deze geweldige trucks leveren aan klanten in heel Europa en later ook aan klanten in Azië, Australië en Latijns-Amerika", zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.
 

De serieproductie van de zwaarste elektrische trucks van Volvo start in de Tuve-fabriek in Göteborg, Zweden en volgend jaar volgt de fabriek in Gent, België. Volvo produceert de elektrische trucks op dezelfde lijn als zijn conventionele trucks, wat zorgt voor een hoge productieflexibiliteit en efficiëntiewinsten. De batterijen worden geleverd door de nieuwe batterijassemblagefabriek van Volvo Trucks in Gent.
 

De vraag naar elektrische trucks neemt in veel markten snel toe, met als drijfveer de noodzaak voor transportkopers om over te stappen op fossielvrij transport om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Het elektrische portfolio van Volvo Trucks zou ongeveer 45 % van alle goederen die momenteel in Europa worden vervoerd kunnen dekken.**

"We hebben in totaal ongeveer 1000 eenheden van onze zware elektrische trucks en meer dan 2600 van onze elektrische trucks verkocht. We verwachten dat de volumes de komende jaren flink zullen toenemen. Tegen 2030 moet minstens 50 procent van de trucks die we wereldwijd verkopen elektrisch zijn", zegt Roger Alm.
 

De elektrische reeks van zes vrachtwagenmodellen van Volvo Trucks biedt een breed scala aan toepassingen, zoals stadsdistributie en afvalverwerking, regionaal transport en bouwwerkzaamheden.
 

*Treingewicht (GCM)

**Volgens Eurostat-statistieken "Vrachtvervoer over de weg op afstand" (2018) legt 45 % van alle goederen die in Europa over de weg worden vervoerd een afstand van minder dan 300 km af.

Neem voor meer informatie contact op met:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
jan.strandhede@volvo.com
+46 31 323 3715, +46 765 533715

Form background image

Abonnementendienst

This field is mandatory

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release