Volvo Group wint Gentse Klimaatprijs 2023

Tijdens de Gentse Feesten, op 23 juli, mocht Volvo Group de Gentse Klimaatprijs in ontvangst nemen op het podium bij Sint-Jacobs. “Volvo Trucks Gent krijgt de prijs omdat het naast een sterk algemeen duurzaamheidsbeleid, dit jaar uitpakt met een elektrische vrachtwagen. Daarmee verdient het bedrijf de prijs in de categorieën innovatie en mitigatie (emissiebeperking).”
Volvo Group wint Gentse Klimaatprijs 2023

Naast Volvo Group, viel ook een heel andere Gentse organisatie in de prijzen. Veggie = Halal kreeg de prijs omdat het de aandacht vestigt op vegetarisch en dus klimaatvriendelijker eten maar vanuit de kracht van tradities in andere culturen. De Gentse klimaatprijs werd voor de tweede keer uitgereikt. Het Gents Klimaatforum wil hiermee jaarlijks Gentse actoren die goed bezig zijn onder de aandacht brengen opdat ze kunnen inspireren.

 

Het Gents Klimaatforum is een netwerk van maatschappelijke actoren uit het bedrijfsleven, de vakbeweging, de milieubeweging, de sociale, culturele en onderwijssectoren in het Gentse, die in samenwerking met Gentse overheden, de strijd tegen de klimaatcrisis in de Gentse regio willen bevorderen/versnellen. De leden zijn UGent, ABVV-Gent-Eeklo, Beweging.net, Gents MilieuFront, VDK, Natuurpunt Gent, VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims), VOKA Oost-Vlaanderen, stad Gent, North Sea Port, Beweging van mensen met een laag inkomen en kinderen, UNIZO Oost-Vlaanderen, Energent, de Gentse energiecoöperatie, Gents Kunstenoverleg/Greentrack , Gent (met Vooruit, Handelsbeurs, Trefpunt, Design Museum en SMAK), Grootouders voor het Klimaat – regio Gent.

 

De prijs zelf bestaat uit een mooie trofee – getekend door de 8-jarige Nona – en een langlevende toekomstboom ergens in Gent. Een toekomstboom is een alleenstaande boom in een straat of op een plein die voldoende ruimte en garanties krijgt op een lang leven. 

Over Volvo Group Belgium

De Zweedse Volvo Group is één van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. De Gentse faciliteit is de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group ter wereld. Volvo‘s volledige Europese gamma van zware vrachtwagens wordt er geproduceerd en geëxporteerd over de hele wereld. Bovendien is de Volvo Trucks-fabriek in Gent sinds 2007 volledig CO2-neutraal.

 

De Gentse site is ook de thuisbasis van meerdere logistieke activiteiten, o.a. van het grootste distributiecentrum van de groep, Service Market Logistics. Daarnaast vind je er ook enkele Europese services van de groep terug zoals bijstand en pechverhelping voor chauffeurs (Volvo Action Service) en technische ondersteuning voor dealers (Technical Dealer Support). 

 

Volvo Group in België meer dan 5.000 personen te werk, in een groot aantal verschillende afdelingen.