Een dag uit het leven van Jie Qiu, Rebuild and Repair Workshop Engineer in China

"Volvo Group fungeert als een baken voor zijn medewerkers en begeleidt hen bij het bouwen aan een betere wereld voor de toekomst. Ik ben zo trots om lid te zijn van het bedrijf."
Jie Qiu- Rebuild and Repair Workshop Engineer in China

"Ik werk voor Volvo Construction Equipment China als ingenieur in het revisiecentrum. Mijn collega's en ik voeren rigoureuze tests uit van elk gereviseerd onderdeel om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de normen van het nieuwe onderdeel, en het oude onderdeel zal na een reeks revisieprocessen nieuw leven worden ingeblazen. Het is een belangrijk werk en ik ben blij wanneer elke kleine schroef en moer kan worden hergebruikt, elk herbruikbaar onderdeel kan worden omgezet in een gereviseerd item dat klanten nodig hebben.

In onze vrije tijd praten we over ons werk en gezin. De visie van een betere toekomst geeft ons veel energie wanneer we het Volvo-concept voor duurzame ontwikkeling in de praktijk brengen. Gedurende de zeven jaar dat ik bij Volvo heb gewerkt, heb ik echt genoten van het gevoel van voldoening dat mijn werk met zich meebrengt, en van het delen van die vrolijke momenten met mijn collega's elke keer dat we een nieuw doel bereiken.

Volvo's concept van duurzame ontwikkeling is de kern van ons dagelijks werk. We kunnen dit concept en de voortgang van verschillende activiteiten zoals energiebesparing en milieubeschermingsinitiatieven volgen via de bedrijfswebsites, tijdschriften, posters en conferenties enz. Tussen collega's wisselen we vaak relevante praktijkervaringen uit en implementeren die innovatieve ideeën in ons dagelijks leven.

Het concept van duurzame ontwikkeling heeft ook mijn kind positief beïnvloed. Nu zal mijn zoon twee keer nadenken en analyseren of het afval kan worden gerecycled voordat hij het weggooit, wat me een heel opgelucht gevoel geeft."