Richard Oncena

Richard Oncena, geboren en getogen in Manilla, Filippijnen, verhuisde in 2002 naar de VS. In 2014 was hij, na jarenlang te hebben gewerkt met architectuur- en ingenieursbureaus die gespecialiseerd zijn in hightechlaboratoria, de perfecte kandidaat voor de vacante functie van Property Project Manager bij Volvo Group in Hagerstown.
Richard Oncena

De vriendelijke mensen en veelzijdige functie maakten een positieve indruk op Richard en hij besloot de uitdaging aan te gaan.

Als projectmanager voor onroerend goed en nauwe zakenpartner van zijn belanghebbenden op het gebied van operaties, technologie, bouwmaterialen en bussen op verschillende locaties in de VS, is Richard verantwoordelijk voor een groot aantal bouwprojecten. Sterker nog, hij is al bij het werk betrokken nog voordat een project is opgezet, in de conceptuele fase.

"Ik luister naar de mensen die ik ontmoet, herhaal hun uitspraken, stel vragen en breng mijn eigen kennis en ervaring in om ervoor te zorgen dat we een solide projectbasis hebben; altijd rekening houdend met aspecten als kosten, veiligheid, energiebesparing, facility management enz. Het is spannend om een positieve verandering in het bedrijf aan te brengen: het ontwerpen, bouwen, renoveren of implementeren van de nieuwste technologieën", zegt Richard.

Richard geniet van de interactie met de verschillende mensen die hij dagelijks ontmoet, op alle verschillende niveaus, van de praktijkmensen die in de operaties werken tot de uitvoerende managers in de fabriek, en iedereen daartussenin. Ze worden allemaal beïnvloed door mijn werk.

Maar het mooiste aa, de job is volgens Richard de wereldwijde cultuur binnen de Volvo Group. Er is altijd wel ergens ter wereld een collega die met hetzelfde probleem te maken heeft gehad. Onlangs nam Richard contact op met zijn collega in Eskilstuna, Zweden, om meer te weten te komen over acculaders voor bouwmachines.

Enkele feiten:

Naam: Richard Oncena
Functie: Projectmanager onroerende goederen
Organisatie: Volvo Group Real Estate
Locatie: Hagerstown, VS
Opleiding: B. Arch., Bachelor of Architecture
Certificaten: Geregistreerde architect-Filipijnen; Leiderschap in energie- en milieuontwerp (LEED) AP