Persberichten Volvo Group

116 matches

1 of 12

 • Volvo Group België kondigt, in samenwerking met Air Products en Milence, de intentie aan om een zero-emissie mobiliteitshub te ontwikkelen op haar Gentse site, en zet zo de volgende stap in haar duurzame transformatie.

 • Persbericht

  2023-10-18

  Volvo Group – derde kwartaal 2023

  “In het derde kwartaal van 2023 bleef de Volvo Group betere resultaten, marges en winst neerzetten. Na aanpassing voor wisselkoersen is de nettoverkoop met 9% gestegen tot EUR 11,38 miljard. We verhoogden de aangepaste operationele inkomsten tot EUR 1,64 miljard (1,02), wat overeenkomt met een aangepaste bedrijfsmarge van 14,4% (10,3). We hebben met succes de kosteninflatie kunnen beperken door middel van prijsbeheer en we zijn verstoringen in de toeleveringsketen onder controle blijven houden. Het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg tot 33,7% (27,4),” vertelt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Persbericht

  2023-07-19

  Volvo Group – tweede kwartaal 2023

  "In het tweede kwartaal van 2023 bleef de Volvo Group goed presteren, met aanhoudende groei en verbeterde winstgevendheid. Onze nettoverkoop steeg met 18 % naar EUR 12,2 miljard en de aangepaste operationele inkomsten verbeterden van EUR 692 miljoen naar EUR 1,9 miljard, wat overeenkwam met een aangepaste bedrijfsmarge van 15,4 % (11,6). Dankzij een sterke commerciële focus zijn we erin geslaagd om de marges te verbeteren en tegelijkertijd de kosteninflatie en toenemende verstoringen in de toeleveringsketen onder controle te houden", zegt Martin Lundstedt, voorzitter en CEO.

 • Volvo Trucks Gent, de enige vrachtwagenfabriek in België en de grootste van Volvo Group, introduceert de eerste elektrische vrachtwagen die in België is gebouwd. Na de succesvolle productiestart van elektrische vrachtwagens in Zweden, heeft Volvo Trucks Gent de eerste Belgische elekrische truck gebouwd voor logistiek dienstverlener, Katoen Natie. Deze mijlpaal is de eerste stap richting de serieproductie van batterij-elektrische, zware vrachtwagens voor de Gentse fabriek.

 • Persbericht

  2023-04-20

  Volvo Group – eerste kwartaal 2023

  "Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zette de groei van de Volvo Group door en steeg onze winstgevendheid. De omzet steeg in alle business areas en in alle regio's. De netto-omzet steeg met 25% tot SEK 131,4 miljard, het hoogste cijfer tot nu toe in het eerste kwartaal. We verhoogden de aangepaste operationele inkomsten met SEK 5,7 miljard tot SEK 18,4 miljard, wat overeenkomt met een marge van 14,0% (12,0). Het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg tot 30,3% (25,3). Een goede winstgevendheid is belangrijk opdat we kunnen blijven investeren in de grootste technologische ommekeer die onze industrieën ooit hebben gezien. Momenteel doen we investeringen in elektrische voertuigen met batterijen en brandstofcellen maar ook in verbrandingsmotoren", zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Vanaf mei 2023 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen. Om het hogere aantal vrachtwagens te kunnen bouwen, gaat de Gentse fabriek op zoek naar extra medewerkers die aan de slag kunnen als productiemedewerker of materiaalbehandelaar.

 • "In 2022 kende de Volvo Group een sterke groei alsook een goede winstgevendheid en cashflow. Voor het volledige jaar steeg de nettoverkoop met meer dan SEK 100 miljard gestegen tot SEK 473 miljard en het aangepaste bedrijfsresultaat tot SEK 50,5 miljard (41,0). De aangepaste bedrijfsmarge bedroeg 10,7% (11,0). Met een sterke operationele cashflow van SEK 35,3 miljard (29,4) eindigden we het jaar met een nettokaspositie van SEK 73,9 miljard in Industrial Operations, exclusief pensioen- en leaseverplichtingen. Dankzij onze sterke financiële positie kunnen we onze aandeelhouders een goed rendement blijven bieden en tegelijkertijd investeren in de transformatie van onze industrieën. De Raad van Bestuur stelt een gewoon dividend voor van SEK 7,00 per aandeel en een extra dividend van SEK 7,00 per aandeel", zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • In 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks. Tot op vandaag worden zowel de cellen als de modules voor de vrachtwagenbatterijen aangeleverd. Onderzoek loopt om de cellen in een Volvo fabriek in Zweden te bouwen, dichtbij de huidige motorenfabriek in Skövde. Het samenstellen van de modules met de “Zweedse” cellen wordt de nieuwe activiteit in Gent. Op die manier wil de Volvo Group de know-how in eigen handen nemen. Vandaag ontwerpt en bouwt het bedrijf zelf haar eigen vrachtwagenmotoren. In de toekomst willen ze hetzelfde doen met de batterijen.

 • Persbericht

  2022-10-20

  Volvo Group – derde kwartaal 2022

  “In het derde kwartaal van 2022 zette de sterke groei van de Volvo Group zich voort. Onze nettoverkoop steeg met 35% naar SEK 114,9 miljard, met een goede ontwikkeling zowel in de verkoop van voertuigen als in de dienstverlening. De aangepaste operationele inkomsten stegen naar SEK 11,9 miljard (9,4) met een aangepaste bedrijfsmarge van 10,3% (11,0). Een vermindering van het werkkapitaal droeg bij tot een sterke operationele kasstroom van SEK 14,6 miljard (-5,7) in Industrial Operations. Het rendement op geïnvesteerd vermogen verbeterde tot 27,4% (25,6),” vertelt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Als eerste wereldwijde vrachtwagenfabrikant die dit doet, start Volvo Trucks nu met de serieproductie van zware elektrische vrachtwagens van 44 ton*.

116 matches

1 of 12

Form background image

Nu abonneren

This field is mandatory

Zoekt u naar?