Persberichten Volvo Group

112 matches

1 of 12

 • Persbericht

  04/20/2023

  Volvo Group – eerste kwartaal 2023

  "Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zette de groei van de Volvo Group door en steeg onze winstgevendheid. De omzet steeg in alle business areas en in alle regio's. De netto-omzet steeg met 25% tot SEK 131,4 miljard, het hoogste cijfer tot nu toe in het eerste kwartaal. We verhoogden de aangepaste operationele inkomsten met SEK 5,7 miljard tot SEK 18,4 miljard, wat overeenkomt met een marge van 14,0% (12,0). Het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg tot 30,3% (25,3). Een goede winstgevendheid is belangrijk opdat we kunnen blijven investeren in de grootste technologische ommekeer die onze industrieën ooit hebben gezien. Momenteel doen we investeringen in elektrische voertuigen met batterijen en brandstofcellen maar ook in verbrandingsmotoren", zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Vanaf mei 2023 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen. Om het hogere aantal vrachtwagens te kunnen bouwen, gaat de Gentse fabriek op zoek naar extra medewerkers die aan de slag kunnen als productiemedewerker of materiaalbehandelaar.

 • "In 2022 kende de Volvo Group een sterke groei alsook een goede winstgevendheid en cashflow. Voor het volledige jaar steeg de nettoverkoop met meer dan SEK 100 miljard gestegen tot SEK 473 miljard en het aangepaste bedrijfsresultaat tot SEK 50,5 miljard (41,0). De aangepaste bedrijfsmarge bedroeg 10,7% (11,0). Met een sterke operationele cashflow van SEK 35,3 miljard (29,4) eindigden we het jaar met een nettokaspositie van SEK 73,9 miljard in Industrial Operations, exclusief pensioen- en leaseverplichtingen. Dankzij onze sterke financiële positie kunnen we onze aandeelhouders een goed rendement blijven bieden en tegelijkertijd investeren in de transformatie van onze industrieën. De Raad van Bestuur stelt een gewoon dividend voor van SEK 7,00 per aandeel en een extra dividend van SEK 7,00 per aandeel", zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • In 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks. Tot op vandaag worden zowel de cellen als de modules voor de vrachtwagenbatterijen aangeleverd. Onderzoek loopt om de cellen in een Volvo fabriek in Zweden te bouwen, dichtbij de huidige motorenfabriek in Skövde. Het samenstellen van de modules met de “Zweedse” cellen wordt de nieuwe activiteit in Gent. Op die manier wil de Volvo Group de know-how in eigen handen nemen. Vandaag ontwerpt en bouwt het bedrijf zelf haar eigen vrachtwagenmotoren. In de toekomst willen ze hetzelfde doen met de batterijen.

 • Persbericht

  10/20/2022

  Volvo Group – derde kwartaal 2022

  “In het derde kwartaal van 2022 zette de sterke groei van de Volvo Group zich voort. Onze nettoverkoop steeg met 35% naar SEK 114,9 miljard, met een goede ontwikkeling zowel in de verkoop van voertuigen als in de dienstverlening. De aangepaste operationele inkomsten stegen naar SEK 11,9 miljard (9,4) met een aangepaste bedrijfsmarge van 10,3% (11,0). Een vermindering van het werkkapitaal droeg bij tot een sterke operationele kasstroom van SEK 14,6 miljard (-5,7) in Industrial Operations. Het rendement op geïnvesteerd vermogen verbeterde tot 27,4% (25,6),” vertelt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Als eerste wereldwijde vrachtwagenfabrikant die dit doet, start Volvo Trucks nu met de serieproductie van zware elektrische vrachtwagens van 44 ton*.

 • Persbericht

  07/19/2022

  Volvo Group – tweede kwartaal 2022

  “De Volvo Group is het goed blijven doen in het tweede kwartaal van 2022, met sterke groei en verbeterde winstgevendheid. Onze netto-omzet steeg met 31% tot 118,9 miljard SEK, met een mooi resultaat, zowel wat de verkoop van voertuigen als services betreft. De aangepaste operationele inkomsten stegen tot 13,7 miljard SEK (9,7) en we behaalden een aangepaste bedrijfsmarge van 11,6% (10,7). In dit kwartaal waren er ook extra kosten met betrekking tot onderbrekingen in de toeleveringsketen en hogere kosten voor materiaal. Verder zijn we proactief en met succes blijven werken aan prijsbeheer om de gevolgen hier af te zwakken. Ons rendement op geïnvesteerd vermogen bereikte 26,8% (23,4),” zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

 • Stel u voor dat een vrachtwagen alleen maar waterdamp zou uitstoten, aan boord zijn eigen elektriciteit produceert en een bereik heeft van wel 1000 km. Het is mogelijk met brandstofcellen die worden aangedreven door waterstof. Volvo Trucks is van start gegaan met het testen van voertuigen die gebruik maken van deze nieuwe technologie.

 • Volvo is de eerste vrachtwagenfabrikant die fossielvrij staal verwerkt in zijn vrachtwagens. Dit staal wordt geproduceerd door het Zweedse staalbedrijf SSAB en de elektrische zware vrachtwagens van Volvo zullen de eerste voertuigen zijn waarin dit staal werd verwerkt.

 • Volvo Trucks opent zijn allereerste batterijassemblagefabriek. De fabriek is gelegen in Gent, België, en zal kant-en-klare batterijen leveren voor de volledig elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks.

112 matches

1 of 12

Form background image

Het laatste nieuws, vers van de pers

Nu abonneren

This field is mandatory

Zoekt u naar?