Underhållstekniker

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor och marina drev för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden och stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1500 personer vid anläggningarna i Köping.

Underhållstekniker till Volvo GTO Köping

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker inom Underhåll på Volvo i Köping arbetar du med allt från det dagliga akuta och förebyggande underhållet till mer långsiktigt arbete med underhållsplanering och projekt. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med ingenjörer, mekaniker, elektriker samt verkställande metodtekniker.

Några utav de viktigaste arbetsområdena är:
  • Representera underhåll på morgonmöten och förbättringsforum.
  • Driva förbättringsarbete och arbeta med planering och beredning av motåtgärder från haverianalyser
  • Tekniskt stöd för mekaniker och elektriker för reservdelsinköp akut och förebyggande från externa leverantörer och verktygsavdelningen.
  • Dokumentationshantering, uppdatering och förändring av maskindokumentation/ritningar.
  • Kontaktperson mot externa leverantörer vid teknisk rådfrågning och vid besök från externa servicetekniker.
  • Leverantörsbevakning av reservdelar.
  • Sammanhållande vid längre reparationer.
  • Planering & beredning av jobb i underhållssystemet, genom att beställa/plocka fram/förbereda reservdelar och dokumentation för kommande jobb.

Vem är du?
Vi söker dig som har en teknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande. Vi ser att du har god erfarenhet från arbete som tekniker, mekaniker eller maskinelektriker. Tjänsten innehåller mycket PC-arbete, så det är nödvändigt med god PC-vana. Du har goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt och kunskaper i tyska är meriterande.
Som person ser vi att du är öppen och nyfiken på att lära. Hos oss på Volvo kommer du att ha mycket goda möjligheter att kompetensutvecklas. Vi sätter människan i fokus och arbetar dagligen med ständiga förbättringar, där din insats kommer att vara av stor vikt. Vi ser att du kommer att bidra till teamets utveckling och du trivs med att samarbeta. Du är en viktig pusselbit i Volvos strävan efter att vara världens bästa transmissionsfabrik. Dagligen behöver du våga ta ansvar och bidra till vårt ständiga förbättringsarbete.
Din sociala förmåga är mycket viktig, då du som underhållstekniker har en roll där kommunikation är en viktig del av arbetet både internunderhåll och tvärfunktionellt inom produktion. Det är även nödvändigt att du kan planera, prioritera och fördela arbetsuppgifterna.

Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.

För mer information om tjänsten:
John Råberg, Rekryterande Chef, 073-558 76 87
Maria Berggren, HR Business Partner, 072-862 42 71

Facklig kontaktperson:
Leif Eriksson, IF Metall, 0221-45 77 37

Välkommen med din ansökan!
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Nous souhaitons mieux vous connaître

Processus de candidature

Postuler

Un email de confirmation vous sera adressé une fois votre candidature déposée. Il vous sera toujours possible de modifier votre profil.

Témoignages