Business Development Manager Renault Trucks

Introductie

Droom je ervan om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van duurzame mobiliteit? Als invoerder Renault Trucks Belux (RT Belux) zetten we ons in voor de transitie naar emissievrij transport en we zijn trots op onze toonaangevende elektrische vrachtwagens, bestelwagen en sinds kort onze cargo fietsen. Onze klanten zijn transportbedrijven, logistieke ondernemingen en alle entiteiten die vervoersoplossingen nodig hebben. Een duidelijke strategie aangevuld met een competitief product en dienstenaanbod en gepassioneerde medewerkers is wat je van ons als Renault Trucks Belux kan verwachten.

Bovendien geloven we sterk in het belang van teamwork. Bij Renault Trucks Belux werk je samen met gepassioneerde collega’s en moedigen we open communicatie, samenwerking en een positieve werkcultuur aan waarin ieders bijdrage wordt verwacht en gewaardeerd.

Bij ons krijg je de kans om je professioneel te ontwikkelen, te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan binnen Renault Trucks Belux maar tevens binnen Volvo Group, de wereldwijde organisatie waarvan Renault Trucks deel uitmaakt. We investeren in onze medewerkers en bieden trainingen, mentorprogramma's aan en (inter)nationale mobiliteit om je talenten verder te ontplooien.

Neem vandaag contact op en maak kennis met onze collega’s en maak het verschil!

Dit zijn wij, je nieuwe collega’s

Het team Business Development bestaat uit een team van gedreven medewerkers en zijn de drijvende kracht achter ons dealernet. Zij stellen dagelijks alles in het werk om onze commerciële (naverkoop) activiteit uit te breiden. Hun dagdageijkse aanwezigheid in het dealernet zorgt voor de support en de begeleiding van het dealernet naar de verdere ontwikkelingen van de naverkoop activiteiten.

Er wordt nauw overlegd en samen gewerkt met het team Business Support, en je rapporteert rechtstreeks aan de Service Market Director.

Binnen het team stellen we een optimale samenwerking voorop, en dragen we teamspirit hoog in het vaandel. Eenieder stelt zijn/haar specialisatie ten dienste van de collega’s zodat een continue wisselwerking tussen Parts & Services resulteert in een optimale respons naar collega’s, dealers en klanten.

Jouw ideale job?

Als Business Development Manager bepaal je in grote mate het commerciële succes van de Service Market producten (Parts & Services). Je beschikt hiervoor over een weloverwogen businessapproach die je aanwendt om samen met je collega’s de commerciële strategie te bepalen en deze op een professionele manier in de markt te zetten.

Als Business Development Manager implementeer en stuur je de beleidstoepassingen, strategieën en methoden voor wisselstukken en service management activiteiten binnen een regio.

Je verzekert de dealer- en klantenrelaties en bent de interface tussen Renault Trucks Service Market en het netwerk.

Belangrijkste activiteiten zijn:
 • Ondersteuning verlenen aan de Service Market Director.
 • Je stimuleert het netwerk voor de verkoop van services en wisselstukken.
 • Je initieert en ontwikkelt de commerciële mindset binnen het dealernetwerk.
 • Je neemt actief deel aan klantenbezoeken en stimuleert de dealer in het plannen en voorbereiden van deze bezoeken.
 • Je stelt de segmentatie- en prospectieplannen op met het oog op een betere klantenbinding.
 • Je volgt de correcte implementatie van nieuwe processen op en verzekert de verankering binnen het dealernet.
 • Je onderhandelt de verkoopsobjectieven met het dealernet op basis van het operationele plan.
 • In nauw overleg met Business Support interpreteer je analyses en stel je dealerspecifieke actieplannen op.
 • Je incentiveert de dealers met als doel het behalen van de gestelde doelstellingen.
 • Je implementeert marketing en commerciële plannen.
 • Je identificeert opleidingsbehoeften van de dealers en coördineert dit intern naar de collega’s van Business Support, Competence en Service.
 • Je ondersteunt de upgrade van tools en nieuwe projecten, en werkt deze mee uit.
 • Je neemt het initiatief tot organisatie van de operationele meeting en betrekt interne collega’s actief aan de gesprekken.
 • Opvolgen, rapporteren en interpreteren van de Parts KPI’s en nemen van correctieve acties (in overleg met Business Support Manager).
Zijn wij ‘the perfect match’?
 • Je beschikt over een master opleiding in een technisch-commerciële of economische richting, of je bent gelijkwaardig door ervaring met een uitgesproken interesse in techniek.
 • Vlot drietalig (Nederlands, Frans, Engels).
 • Je bent een inspirerende leider en je kan projecten aansturen en uitwerken.
 • Je bent business oriented, commercieel gedreven en beschikt over de nodige onderhandelingscapaciteiten.
 • Je beschikt over een grondig financieel inzicht, je bent analytisch en je hebt een natuurlijke aanleg voor cijfers.
 • Je bent proces gedreven en je gaat gestructureerd te werk.
 • Je hebt affiniteit met systemen, je hebt een goede kennis van MS-Office pakketten en je houdt van de digitale uitdagingen in de sector.
 • Je bent autonoom en pro-actief.
 • Kennis van het dealernetwerk binnen de automotive industrie en de hierbij horende processen en logistieke flows is aangewezen.
Bijna overtuigd?

We bieden je de kans om een boeiende carrière uit te bouwen bij een bedrijf met ambitie op vlak van duurzaamheid in de brede zin én met een vlakke organisatie. We bieden je een collegiale, informele sfeer en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling door contact met uw experten collega’s evenals een focus op opleiding. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijke resultaatsgebonden verloning naar gelang jouw kennis en ervaring aangevuld met een interessant pakket aan extra-legale voordelen waaronder een bedrijfswagen.

Renault Trucks maakt onderdeel uit van de Volvo Group.

De Volvo Groep stimuleert welvaart door middel van transportoplossingen en biedt vrachtwagens, bussen, bouwmachines, energieoplossingen voor de scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de inzetbaarheid en productiviteit van onze klanten verhogen. De Volvo Groep werd opgericht in 1927 en zet zich in om het toekomstige landschap van duurzaam vervoer en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De toonaangevende merken van de groep - Volvo, Volvo Penta, Terex Trucks, SDLG, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack, Eicher, Dongfeng Trucks en Arquus - bieden talloze carrièremogelijkheden.

Neem contact op en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de toekomst van duurzaam transport met Renault Trucks!

Herken je jezelf in dit profiel, zorg dan dat jouw kandidatuur in het oog springt!

Stuur jouw cv en motivatiebrief naar Katrien Loos (katrien.loos@renault-trucks.com) of bel voor meer informatie naar 0490/66 15 40 (Jeroen Bruffaerts – Service Market Director) - 0499/98 29 95 (Katrien Loos – HR Manager Renault Trucks).


Bij Renault Trucks staan mensen al sinds 1894 centraal. We ontwerpen eenvoudige, efficiënte en toekomstgerichte transportoplossingen voor klanten, chauffeurs en de maatschappij.

U gaat deel uitmaken van een gedreven team met een mondiale, open en samenwerkingsgerichte houding. U maakt kennis met een cultuur waarin mensen mondig zijn.

Renault Trucks maakt onderdeel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines, en motoren voor de scheepvaart en industriële toepassingen met de toonaangevende merken Volvo, Renault Trucks, Mack, Eicher, SDLG, Rokbak, cellcentric, Prevost, Nova Bus en Volvo Penta.

Chcemy Cię poznać

PROCES APLIKACJI

Aplikuj

Zaraz po złożeniu aplikacji zostanie do Ciebie wysłane potwierdzenie pocztą elektroniczną. Po tym czasie można jeszcze zaktualizować swój profil osobisty.

Testimonials

Podobne stanowiska

Governmental Sales Specialist - Volvo Trucks Belux Sales Brussel, Belgia Opublikowane: 
Governmental Sales Specialist - Volvo Trucks Belux Sales Brussel, Belgia Opublikowane: 
Product Quality Engineer - Volvo Trucks Sales Brussel, Belgia Opublikowane: