×

Volvo GTO i Köping - Engineering Manager - Industrialization Office

Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor med en internationell och industriell miljö av världsklass. På Volvo GTO i Köping tillverkas transmissioner – växellådor och marina drev – till flera av Volvokoncernens produkter. Anläggningen i Köping är konkurrenskraftig på världsmarknaden och stora investeringar har gjorts och fortsätter att göras för att öka produktionskapaciteten och för att ta hand om nya produkter. Idag arbetar cirka 1600 medarbetare vid anläggningen i Köping och med kommande investeringar i fabriken och industrialisering av nya produkter behöver personalstyrkan utökas inom Industrial Engineering. Vi står just nu inför en transformationsresa inom bland annat electromobility området och du vill inte missa att vara med på vår framtidsresa.

Industrial Engineering ansvarar för att implementera nya teknologier samt att driva produkt- och projektportföljen. Vi har viljan att röra sig framåt, vi arbetar ständigt tillsammans för att bli bättre och prestera bättre. Det innebär kreativt och innovativt tänkande, utvecklingsinriktad och revolutionerande problemlösning – allt för att nå ambitionen och riktningen för att bli världens bästa transmissionsfabrik.

Som en del i vår resa mot framtiden kommer Industrialization Office att ta ansvar för utförandet av den industriella delen av projektportföljen i fabriken, för att kunna möta kommande teknikskifte. Som Engineering manager för den här avdelningen kommer du att ansvara för ca 20 medarbetare, både Industrial Project Managers och andra specialister. Du kommer att rapportera direkt till Enhetschefen inom Industrial Engineering samt medverka i dennes ledningsgrupp.

Bakgrund, ansvar och förväntningar
Avdelningen har ett starkt strategiskt fokus som är förankrat med fabrikens visioner och produktionskapacitet, liksom även ett ansvar för att följa Volvos metoder för projektledning. Vi ser att du har ett inre driv att ta dig an jobbet med passion, kunskap, entusiasm och engagemang. Hos oss på Volvo i Köping är teamkänsla och samarbete väsentligt för att nå framgång. I den här rollen kommer du både att få att arbeta proaktivt med långsiktiga strategier, samtidigt som du kommer att möta den dagligt operationella pulsen tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Vi har roligt på jobbet och vi arbetar utefter våra värderingar framgång för kunden, tillit, passion, förändring och prestation. Inom den här rollen kommer du att ansvara för:
 • Ditt teams prestationer och deras utveckling för att uppnå mål
 • Leda ditt team mot att ständigt förbättras över tid
 • Att engagera dig i dina medarbetares
 • Att bidra och utveckla det tvärtfunktionella samarbetena som du deltar i
Funktionellt ansvarsområde:
 • Fullt ansvar för fabrikens industriprojekt samt industriprojektportfölj
 • Processägarskap från ett Industrial Project Management perspektiv
 • Ägandeskap för Early Equipment Management (EEM) inom Volvo Production System (VPS)
 • Vårda externa och interna relationer
Vem är du?
En passande kandidat för denna tjänst motiveras av att driva avdelningens utveckling framåt samt att utveckla människor. Det är viktigt att man känner ett ägandeskap för att nå våra uppsatta mål och att du har ett kundfokuserat arbetssätt samt förståelse för vår business. Du har en förmåga att tänka både strategiskt och operativt och trivs med att pendla mellan dessa två. Följande kvalifikationer krävs för tjänsten:
 • En bakgrund inom industrial engineering, gärna med en relevant M.Sc.
 • Ledarerfarenheter från verksamhet liknande ett projektkontor
 • Mycket goda projektportföljskunskaper
 • Mycket god kunskap inom projektledning, produkt och produktionsprocesser
 • Mycket goda stakeholder kunskaper
 • Mycket goda kommunikationskunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift
Som person är du social, driven, lyhörd, strukturerad, analytisk och självklart serviceinriktad. Du tycker om att jobba nära dina medarbetare och skapa en teamkänsla och att tillsammans med dem förbättra verksamheten. Du har god problemlösningsförmåga och håller dig lugn även i utmanande situationer. På Volvo Powertrain arbetar vi i en händelserik miljö och därför tror vi att du, liksom vi, brinner för personalfrågor och förbättringsarbete. Du tror på ett individ- och situationsanpassat ledarskap och du uppskattar att arbeta genom dina medarbetare för att tillsammans med dem utveckla och förbättra verksamheten. Du förstår vikten av god kommunikation, är kommunikativ i din dialog och har förmåga att nå fram till människor i din omgivning.

Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.

Låter det intressant?
Skicka in din ansökan senast den 11:e februari, vänta dock inte med att skicka in din ansökan då urval kommer att ske löpande. För mer information om tjänsten kontakta Enhetschef Fredrik Lundberg, 0221-45 77 23 eller Emelie Skälhammar, HRBP, 0221-414505.

Facklig kontaktperson
Unionen, Mats Bergdahl, 0221-45 78 41
Akademikerna, Andreas Myrelid, 0221-41 45 51
Ledarna, Rubén Ochoa, 0221-45 76 51

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Chcemy Cię poznać

PROCES APLIKACJI

Aplikuj

Zaraz po złożeniu aplikacji zostanie do Ciebie wysłane potwierdzenie pocztą elektroniczną. Po tym czasie można jeszcze zaktualizować swój profil osobisty.

Testimonials