Adatvédelem

A Volvo Group számára fontos az adatvédelem. Értékeljük azt a bizalmat, amelyet a személyes információi megadásával kifejez. Éppen ezért személyes adatait mindig tisztességes módon, e bizalomhoz illő módon kezeljük.

Mindig átlátható módon közöljük Önnel, milyen információkat gyűjtünk, mit kezdünk azokkal, kivel osztjuk meg azokat, valamint kihez fordulhat, ha bármilyen kérdése merülne fel.

English-Angol ; Dutch-Nederlands ; French-Français ; German-Deutsche ; Polish-Polski ; Spanish-Español ; Swedish-Svenska ; Italian-Italiano ; Norwegian-Norsk ; Finnish-Suomalainen ; Danish-Dansk ; Albanian-Shqiptar ; Belarusian-беларускі ; Bosnian-Bosanski ; Bulgarian-български ; Croatian-Hrvatski ; Czech-ČeštinaEstonian-Eesti keel ; Greek-Ελληνικά ; Latvian-Latviešu ; Lithuanian-LietuviškaiMacedonian-Македонски ; Portuguese-PortuguêsRomanian-Română ; Russian-Pусский ; Serbian-Српски ; Slovak-SlovenskýSlovenian-Slovenščina ; Ukrainian-Українська

Weboldalaink általános adatvédelmi tudnivalói

A Volvo Group weboldalainak hálózatát használhatja anélkül, hogy megosztaná velünk kilétét. Az oldalunk látogatóiról alapértelmezetten gyűjtött információkkal kapcsolatos tudnivalók lent olvashatók. Amennyiben regisztrál bármilyen szolgáltatásunkra vagy kapcsolatot vesz fel velünk egy űrlap segítségével, akkor részletes tájékoztatást nyújtunk Önnek arról, hogy miként dolgozzuk fel a megadott adatokat.

Az adatkezelő és az adatvédelmi tisztségviselő személye és elérhetőségei

Az AB Volvo („VOLVO”) – a személyes adatok kezelőjeként – felel az Önnel kapcsolatos személyes adatok feldolgozásáért a vonatkozó adatvédelmi törvények és előírások alapján.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a személyes adatai feldolgozásával kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a VOLVO csoportszintű adatvédelmi tisztviselőjével a gpo [dot] office [at] volvo [dot] com e-mail-címen, postai úton vagy telefonon:

AB Volvo, Att: Group Privacy Office, Dept AA14100, VGHQ, SE-405 08 Göteborg, Sweden 

+46 (0)31 66 00 00 

Milyen személyes adatokat dolgoz fel a VOLVO, milyen célra és milyen jogalapon?

Amikor felkeresi a VOLVO bármelyik weboldalát, akkor a böngészője alapértelmezett beállításai értelmében automatikusan elküldi az alábbi adatokat („naplózási adatokat”) a szerverünknek, amelyet a naplófájljainkban rögzítünk:

  • Látogatás dátuma
  • Látogatás időpontja
  • Az ajánló oldal URL-je
  • Lekért fájl
  • Továbbított adatmennyiség
  • Böngésző típusa és verziója
  • Operációs rendszer
  • IP-cím
  • Internetszolgáltatójának domainneve

Ezek kizárólag olyan információk, amelyek alapján az Ön személye nem azonosítható. Ezek az információk műszaki szempontból szükségesek ahhoz, hogy az Ön által kért tartalmat megfelelően kiszolgálhassuk, ezen adatok gyűjtése elkerülhetetlen része a weboldalak használatának. A naplók adatait csupán statisztikai célból elemezzük ki – azért, hogy jobbítsuk weboldalainkat és azok funkcionalitását. A Volvo az Ön személyes adatait a jogos érdek jogcímén dolgozza fel. A VOLVO jogos érdeke az, hogy a weboldalait a tisztességes üzleti magatartás szerint kezelje, valamint azok elérhetőségét és funkcionalitását biztosítsa. 

Sütik
Sütiket és követőpixeleket használunk a weboldalunk használatával kapcsolatos adatgyűjtésre, így szabhatjuk a weboldalt a felhasználók igényeihez. Az ilyen felhasználási adatok gyűjtését és a felhasználói profilok létrehozását anonimizált módon, azonosító sütikkel végezzük. Ezen felhasználási profilokat kizárólag anonimizált formában hozzuk létre és tároljuk, ezeket soha nem társítjuk össze az Ön nevével vagy bármilyen egyéb olyan információval – például az e-mail-címével –, amely felfedhetné az Ön személyazonosságát.

A sütik segítségével nem futtathatók programok vagy nem kerülhetnek vírusok az Ön számítógépére. A sütikben tárolt információkkal egyszerűsíthetjük a navigációt, és lehetővé tehetjük weboldalaink megfelelő megjelenítését.

Minden weboldal tartalmaz egy nyilatkozatot a saját sütikkel kapcsolatban, így a felhasználó láthatja, hogy az adott oldal milyen konkrét sütiket használ. 

Adatok továbbítása harmadik felek számára

A VOLVO – amennyiben a személyes adatok feldolgozásához ez szükséges, esetleg törvényi vagy előírási kötelezettség írja ezt elő – megoszthatja személyes adatait a Volvo Group egy másik vállalatával, akár az Európai Unió (EU) vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén kívüli vállalattal is. A VOLVO – amennyiben a személyes adatok feldolgozásához ez szükséges, esetleg törvényi vagy előírási kötelezettség írja ezt elő – megoszthatja személyes adatait harmadik felekkel és beszállítókkal, akár az Európai Unió (EU) vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén kívüli vállalattal is.

Különböző szolgáltatók egész sorával dolgozunk együtt a Volvo Group weboldalai kapcsán. A VOLVO biztosítja, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket foganatosítsanak, amelyek megfelelő védelmet nyújtanak az Ön személyes adatai számára a vonatkozó törvényi előírások értelmében. .

Hivatkozások más weboldalakra

Weboldalaink tartalmazhatnak hivatkozásokat más weboldalakra. Nincs ráhatásunk arra, hogy ezen oldalak üzemeltetői megfelelnek-e vagy nem felelnek meg az adatvédelmi előírásoknak.

Mennyi ideig tárolja a VOLVO a személyes adatokat? 

A VOLVO a személyes adatait addig őrzi meg, ameddig az szükséges az adatgyűjtés okaként szolgáló célok teljesítéséhez. 

Adatvédelmi jogok

Jogában áll tájékoztatást kérni a VOLVO vállalattól az Önnel kapcsolatos feldolgozott adatokról, valamint betekinteni ezen adatokba. Jogában áll a személyes adataiban helyesbítést kérni, amennyiben azok helytelenek, valamint adatainak törlését kérni. Ezen túlmenően jogában áll kérni személyes adatai feldolgozásának korlátozását, vagyis megkérheti a VOLVO vállalatot, hogy bizonyos körülmények esetén korlátozza az Ön személyes adatainak feldolgozását. Jogában áll tiltakozni a jogos érdek alapján történő adatfeldolgozás ellen vagy közvetlen megkeresés céljára történő feldolgozás ellen. Valamint jogában áll az adatok továbbíthatósága (személyes adatainak továbbítása egy másik kezelőhöz), amennyiben személyes adatainak VOLVO általi feldolgozása hozzájáruláson vagy szerződéses kötelezettségen alapul, és az automatizált. 

Ezenkívül jogában áll panaszt tennie az Ön személyes adatainak VOLVO általi feldolgozásával kapcsolatban valamely felügyeleti hatóságnál.

+46 (0)31 66 00 00 

Mitä henkilötietoryhmiä VOLVO käsittelee, mikä on käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste?

Kun käytät jotakin VOLVON verkkosivustoa, verkkoselaimesi on teknisesti määritetty siirtämään seuraavan datan (”lokitiedot”) automaattisesti VOLVON verkkopalvelimelle, ja me kirjaamme tiedot edelleen lokitiedostoihin:

  • Käyttöpäivämäärä
  • Käyttöajankohta
  • Viittaavan verkkosivuston URL-osoite
  • Noudettu tiedosto
  • Siirretty datamäärä
  • Selaimen tyyppi ja versio
  • Käyttöjärjestelmä
  • IP-osoite
  • Internet-yhteyksiesi tarjoajan verkkotunnus.

Tämä on vain ja yksinomaan sellaista tietoa, jonka perusteella henkilöllisyyttäsi ei voida tunnistaa. Näitä tietoja tarvitaan teknisistä syistä, jotta voimme toimittaa pyytämäsi sisällön oikein, ja tietojen kerääminen on välttämätön osa verkkosivustojen käyttämistä. Lokitietoja analysoidaan puhtaasti tilastollisiin tarkoituksiin, jotta voimme parantaa verkkosivujamme ja niiden taustalla olevia toimintoja.

Volvo käsittelee henkilötietojasi oikeusperusteenaan oikeudellinen etu. VOLVON oikeutetut edut käsittävät oikeuden verkkosivujen hallintaan oikeudenmukaisten liiketoimintakäytäntöjen mukaisesti sekä oikeuden ylläpitää verkkosivustojen saatavuutta ja toimivuutta. 

Evästeet
Keräämme evästeiden ja seurantapikselien avulla dataa siitä, kuinka käytät verkkosivuja, jotta voimme räätälöidä verkkosivut käyttäjien tarpeiden mukaan. Näiden käyttötietojen kerääminen ja käyttöprofiilin luominen toteutetaan anonymisoidusti evästetunnuksella. Nämä käyttöprofiilit luodaan ja tallennetaan yksinomaan anonymisoidussa muodossa eikä niitä yhdistetä nimeesi tai muihin tietoihin, kuten sähköpostiosoitteeseen, jotka voisivat paljastaa henkilöllisyytesi.

Evästeillä ei voi suorittaa ohjelmia eikä tuottaa viruksia tietokoneeseesi. Evästeiden sisältämien tietojen avulla voimme helpottaa navigointia ja edistää sitä, että voimme näyttää verkkosivujamme oikealla tavalla.

Jokaisella verkkosivustolla on oma evästeitä koskeva käytäntö, josta käyttäjänä voit katsoa tarkat kyseisen verkkosivuston evästeiden käyttöön liittyvät tiedot. 

Tietojen välittäminen kolmansille osapuolille

VOLVO voi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen täyttämiseksi tai lakien tai määräysten niin edellyttäessä jakaa henkilötietojasi toisen Volvo Group -yhtiön kanssa, myös Euroopan unionin (EU:n) tai Euroopan talousalueen (ETA:n) ulkopuolisen yhtiön kanssa. VOLVO voi myös henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen täyttämiseksi jakaa henkilötietojasi kolmansina osapuolina toimivien yhtiöiden ja toimittajien kanssa, myös EU:n/ETA:n ulkopuolisten yhtiöiden ja toimittajien kanssa.

Teemme yhteistyötä monien eri palveluntarjoajien kanssa Volvo Group  verkkosivustojen joukkoon kuuluvien verkkosivustojen toimittamiseksi. VOLVO varmistaa, että soveltuvat suojatoimet ovat käytössä, jotta henkilötietojesi suoja on asianmukaisella tasolla sovellettavan tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla. .

Muiden verkkosivustojen linkkejä

Verkkosivuillamme saattaa olla linkkejä muille verkkosivustoille. Emme voi vaikuttaa siihen, noudattavatko näiden sivustojen ylläpitäjät asiaankuuluvia tietosuojaa koskevia säännöksiä vai eivät.

Kuinka kauan VOLVO säilyttää henkilötietojasi? 

VOLVO säilyttää henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten henkilötiedot on kerätty. 

Sinun tietosuojaoikeutesi

Sinulla on oikeus pyytää VOLVOLTA tietoja VOLVON käsittelemistä henkilötiedoista sekä oikeus saada pääsy kyseisiin henkilötietoihin. Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi oikaisua, jos ne ovat virheellisiä, sekä pyytää henkilötietojesi poistamista. Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista eli oikeus pyytää VOLVOA rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä tietyissä olosuhteissa.

Sinulla on myös oikeus vastustaa oikeutettuun etuun perustuvaa henkilötietojen käsittelyä tai käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Sinulla on myös oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (henkilötietojen siirtämiseen toiselle rekisterinpitäjälle), jos VOLVON toimesta tapahtuva henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimusvelvoitteeseen ja tapahtuu automatisoidusti. 

Sinulla on myös oikeus tehdä valvontaviranomaiselle valituksia, joita sinulla voi olla koskien VOLVON toimesta tapahtuvaa henkilötietojesi käsittelyä.