Bidra till ökat välstånd med transport- och infrastrukturlösningar med oss

Volvokoncernens Graduate Program

Vill du arbeta i händelsernas centrum? Är du intresserad av en väg in till en karriär där du får vara med och forma transportbranschens framtid? Oavsett om ditt hjärta slår för maskinteknik, IT eller logistik kan vi erbjuda ett brett spektrum av internationella graduate program för nyutexaminerade. De är utformade för att tillgodose dina behov och hjälpa dig att lyckas i din karriär. 

Välkommen till en värld av spännande möjligheter och varje år välkomnar vi runt 100 graduates. I dessa extraordinära tider ser det dock lite annorlunda ut. Med anledning av den allmänna osäkerheten i samhället har vi, i likhet med många andra organisationer, anpassat oss till det rådande läge som vi befinner oss i. Affär och processer har anpassats för att skydda våra medarbetare och vår verksamhet. Rekryteringsprocessen för alla graduate program 2020-2021 har pausats. Tills världen är tillbaka på banan välkomnar vi dig att bekanta dig mer våra graduate program och titta närmare på vad som kan passa dig bäst i framtiden.

Volvokoncernen har ett av Sveriges mest populära traineeprogram.

Traineepriset 2020

Vilket graduate program hos Volvokoncernen är du intresserad av?

Volvo Group anställd som sitter i en Volvo lastbil

Engineering graduate program

Brinner du för komplexa teknikprojekt? Vill du använda dina teknikkunskaper till att lösa verkliga affärsproblem och driva innovation? Då är vårt traineeprogram ingenjör den perfekta starten på din karriär. Ansök till Volvokoncernens graduate program idag.

Engineering graduate program (på engelska)
Två kvinnor från Volvo Group Operations programmet

Operations graduate program

Skulle den perfekta utmaningen för dig vara att utveckla nästa generations produktionsanläggningar? Vill du forma framtiden inom det internationella utbytet av varor, tjänster och information? Då är Volvokoncernens operations traineeprogram en utmärkt början på din karriär inom tillverkning och logistik. Ansök till vårt graduate program idag.

Operations graduate program (på engelska)
Man som har medverkat i Volvo Group IT Graduate programmet

IT graduate program

Brinner du för uppkopplad teknik, elektrifiering och digitalisering? Skulle du vilja befinna dig mitt i IT-utvecklingens centrum och vara delaktig i att skapa morgondagens företag? Om svaret är ja så är Volvokoncernens IT traineeprogram den perfekta utgångspunkten för din framtida karriär. Ansök till vårt graduate program i Sverige idag.

IT graduate program (på engelska)

Mer information om Volvokoncernens graduate program

Ladda ner broschyren(PDF, 6.3 MB)

Hur är det att delta i Volvokoncernens graduate program?

Carin som är en Engineer Graduate tar en selfie med Divya, Group Manager & Software Architect på Volvokoncernen

Ansökan och rekryteringsprocess för Volvokoncernens graduate program

Screening

Vi har en flexibel urvalsprocess vilket betyder att vi kontaktar kandidater fortlöpande genom hela ansökningsperioden.

Första urvalsfasen

Om du blir vald till nästa steg kommer du bli inbjuden att delta i en webbaserad intervju

Personlig intervju

Utvalda kandidater kommer att intervjuas av rekryterande chef och en HR-representant.

Kvalifikationstest

Slutgiltliga kandidater blir inbjudna till en kompetensbaserad intervju, samt till att genomföra ett personlighetstest och färdighetstester.

Erbjudande

Utvalda kandidater blir erbjudna en tillsvidareanställning och börjar tjänsten under slutet av sommaren. Deltagarnas första gemensamma utbildningsvecka tillbringas i Sverige.

FAQ - Volvokoncernens graduate program

Arbetsplatsen och yrkesrollen anges alltid i jobbannonsen du har ansökt till.

Deltagare har sista ordet när det kommer till vilka uppdrag, projekt eller arbetsrotationer de kommer vara delaktiga i. Vi vill att våra graduates ska kommunicera och dela med sig om vart och hur de vill utvecklas; samtidigt uppmuntrar vi diskussioner mellan alla graduates och deras chefer. Cheferna hjälper våra graduates att utvecklas inom den önskade inriktningen och föreslår uppdrag, arbetsrotationer eller projekt som främjar utvecklingen av varje graduate.

Gemensamma utbildningsveckor kommer vara uppdelade i olika moment under graduateårets lopp. Du kommer även att göra en individuell utvecklingsplan med din chef som kan komma att involvera studiebesök, arbetsrotationer/upplevelser, lokala och globala projekt, arbetsplatsbesök/jobbskuggning och affärsresor till andra platser och länder.

De gemensamma utbildningsveckorna är en rik och minnesvärd erfarenhet. Du kommer att växa genom personlig utveckling, nätverkande och teambuilding, affärs- och kundinsikter, diskussioner kring kultur, globala faktorer och förhållningssätt samt CSR och sessioner om innovation och ny teknologi.

Du kommer att få arbeta inom globala projekt med dina graduatekollegor under årets lopp där ni får chansen att mötas via nätverkande på plats, via Skype, på after-works och middagar. Efter graduateprogrammet är avslutat blir du både ambassadör och fadder för framtidens programdeltagare, en så kallad “graduate buddy”.

Internationella möjligheter varierar beroende på vilket program du tillhör. Dessa möjligheter kan inkludera internationella uppdrag, internationella projekt, samt internationella studiebesök. Volvokoncernen är ett globalt företag där du kommer få chansen att jobba med personer från hela världen.

Det beror på vilket graduate program du tillhör - engineering, IT eller operations - och vilken yrkesroll du har. Resorna kan vara både inrikes och utrikes, allt från några dagar eller en vecka, upp till ett par månader i taget.

Du kommer att bli tilldelad en chef från dag ett, samt en mentor under eller direkt efter programmet. Du kommer få värdefullt stöd från kollegor, andra programdeltagare, tidigare graduates i form av en fadder, samt chefen för ditt program.

Absolut! Eftersom detta är ett långsiktigt samarbete kommer du att vara tillsvidareanställd redan från dag ett.

Efter programmets slut kommer du att fortsätta jobba inom avdelningen där du blev anställd. Om du önskar byta avdelning eller yrkesroll kan du diskutera detta med din chef. Vi är ett företag med otaliga globala möjligheter och vi investerar i utvecklingen av våra anställda och främjar intern mobilitet. Varje år öppnas tjänster upp som våra anställda kan söka till då de vill komma framåt i sin karriär.

Våra utbildningskrav är specificerade i varje jobbannons. När det kommer till personlighet letar vi efter nyfikna, öppensinnade, drivna och engagerade personer som vill vara delaktiga i Volvokoncernens framtid. Vi värdesätter din individualitet högt. Har du passionen att forma morgondagens samhälle tillsammans med Volvokoncernen? Ansök idag!

Ja. Du är välkommen att söka till alla tjänster inom graduate programmen för engineering, IT och operations såväl som andra öppna tjänster du är intresserad av.

Vi tar in studenter med en kandidatexamen, dock är det önskvärt att du har en masterexamen.

Ja. Vi är ett globalt företag och engelska är vårt officiella företagsspråk.

Nej. Våra program innebär en heltidsanställning. Du söker till en tjänst som är din från dag ett. Du är delaktig i programmets aktiviteter och är anställd hos Volvokoncernen.

I slutet av varje graduate program frågar vi deltagarna vilka erfarenheter de uppskattar mest. Detta är vad de säger:

  • Ett riktigt jobb med tilltalande lön och förmåner
  • Arbeta med verkliga affärsutmaningar och förstklassig teknologi

  • Träning, arbetsrotationer och handledning som hjälper mig att utveckla mina tekniska och “mjuka” färdigheter

  • Känslan av att vara viktig, få förtroende och bli uppskattad av passionerade kollegor

  • En möjlighet att utforska världen och arbeta med personer från 130 länder 

  • Inblick inom många olika kompetensområden, avdelningar och kulturer. Ett perfekt sätt att rivstarta min karriär

  • Ett fantastiskt nätverk som gör mig redo inför framtiden

  • En chans att vara delaktig i projekt som främjar samhället på riktigt

  • Otaliga möjligheter att bli den jag vill vara

  • Otroligt skoj och en chans att skaffa vänner för livet