Volvo GTO i Köping söker Logistikutvecklare

Drivs du av att arbeta med utveckling och förbättringsarbete inom logistik? Som logistiktekniker kommer du i samverkan med övriga funktioner inom logistik, teknik och produktion arbeta för att optimera materialflöden ur ett ”end to end” perspektiv; alltså från leverantör till slutkund. Som logistiktekniker på Volvo Powertrain i Köping ingår du i avdelningen för logistikteknik och tillsammans är vi 15 kollegor. Gruppen består av logistiktekniker, logistiksupport och förpackningstekniker.
Arbetsuppgifter
  • Utveckla verksamheten, dig själv och ditt team genom kontinuerligt förbättringsarbete
  • Flödesdimensionering av fabrikens materialflöden och emballageflöden från godsmottagning till godsavsändning
  • Dimensionering av buffertar och varulager utifrån förväntad lagerutveckling
  • Metodansvar för materialhanteringsprocesserna inom enheten Logistik
  • Säkerställa att rutiner skrivs och upprätthålls vid införande av nya eller förändrade logistikprocesser
  • Löpande arbeta med ledtidsreduktion och totalkostnadsoptimering med hänsyn tagen till hela värdeflödet; från kund till leverantör
  • Tillsammans med övriga funktioner inom logistik, produktion, teknik etc. verka för att hitta lösningar för att utveckla företagets verksamhetsprocesser mot världsklass
  • Projektleda eller medverka i produktprojekt och förbättringsprojekt
  • Utföra grova förstudier och presentera beslutsunderlag och kalkyler
  • Tillsammans med övriga avdelningen utveckla gruppens arbetssätt och rutiner, baserat på principer och teori inom Volvos produktionssystem (VPS)
Kvalifikationer
Som sökande ser vi att du har en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis inom Logistik eller produktions - utveckling. Vi ser också att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du bör även ha erfarenhet och kunskap av att driva projekt och förbättringsprocesser. Att arbeta med ständiga förbättringar i enighet med LEAN utgör en viktig grund för oss och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med detta. Din kommunikationsförmåga i svenska och engelska är mycket god, i så väl tal som skrift.
Personliga egenskaper som du bör besitta är att du har förmågan att arbeta lösningsorienterat och strukturerat. Vi ser också att du har ett intresse av att sprida din kunskap till andra. I och med att tjänsten innefattar många olika typer av arbetsuppgifter så bör du ha förmågan att prioritera på kort varsel. I rollen spelar social kompetens och kommunikationsförmåga en viktig roll, detta eftersom du kommer att ha många kontaktytor. Vi ser därför att du är förtroendeingivande och duktig på att skapa goda relationer. Eftersom tjänsten kräver ett helhetsperspektiv så är det viktigt för oss att du kan se det stora hela kunna bedömma när det är relevant att gå ned i detalj och inte.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Låter det intressant?
Skicka in din ansökan senast den 30/6-19, urval kommer dock att ske löpande så vänta inte med din ansökan. För frågor om tjänsten kontakta chef för logistikteknik Linda Thell, 0221-41 40 80 eller HRBP Emelie Skälhammar, 0221-41 45 05.
Fackliga kontakter
Unionen, Mats Bergdahl, 0221- 45 78 41
Akademikerna, Per Larsson, 0221- 45 77 89
Ledarna, Lars Sundkvist, 0221- 45 76 47

Vi undanber all kontakt med rekryterings- och marknadsföringsföretag.


About Us

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile.

Interview

If selected for an interview, you will be contacted with information about the following process steps: second interview, assessments and references.

Selection

All candidates will be notified when a final candidate is selected for the job. You can choose for us to keep your resume in our database and activate a search agent that will look for other jobs that match your profile.

Introduction

When you begin your employment, you will receive an introduction to help you quickly become part of the team and start working with your tasks in the best possible way.

Testimonials

Similar Jobs