Produktionstekniker/Beredare till Teknik Bearbetning – Volvo GTO i Köp

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1650 personer vid anläggningarna i Köping.
Bakgrund och vår organisation
Området Produktionsteknik Bearbetning utgörs av två stycken avdelningar med totalt cirka trettio produktionstekniker och eftersöker nu ytterligare en medarbetare. Våra Produktionstekniker arbetar som Verkställande metod, Beredare och Förberedande metod. Vårt ansvar är att med stort engagemang förbereda och industrialisera nya komponenter och processer, förädla befintliga komponenter, bibehålla och vid behov utöka den installerade kapaciteten. Området är även ansvarigt för teknisk support och löpande förbättringsarbete som kan delas in i reaktiv problemlösning och proaktiva fokuserade förbättringar av metoder och processer. En stor del av arbetet genomförs i projektform där vi kan tilldelas olika roller i olika projekt så som experter, tekniker, projektledare eller delprojektledare.
Huvudsakliga arbets- och ansvarsområden
Som produktionstekniker/Beredare har du goda möjligheter till personlig utveckling. Du kan växa inom teknikområdet och bli en expert som samarbetar med universitet och utvecklar helt nya metoder och sprider kunskapen globalt inom Volvo. Du kommer också få möjligheten att växa inom projektledning då vår organisation projektleder en stor del av alla verksamhetsprojekt inom anläggningen.

Positionen kräver ett stabilt tvärfunktionellt samarbete med produktion, övriga stödfunktioner och konstruktionsfunktionen uppströms i processkedjan. En summering över dina arbetsområden:
 • Förbereda och industrialisera nya komponenter och processer
 • Projektrelaterat arbete i produkt- och verksamhetsprojekt, inklusive anskaffning av produktionsutrustning
 • Leda förbättringsprojekt
 • Leda och administrera FMEA
 • Utföra industriella utredningar och delta i globalt utvecklingsarbete
 • Utvecklingsarbete inom den egna organisationen
Personlig profil och kvalifikationer:
För att passa in i rollen ser vi gärna att du innehar följande kvalifikationer och färdigheter:
 • Gymnasial teknisk utbildning, meriterande är akademisk utbildning inom teknikområdet
 • Ett starkt tekniskt intresse
 • Erfarenhet av industritekniskt arbete och beredning samt kvalitetsverifiering
 • Erfarenhet av produktionsteknik med inriktning mot skärande bearbetning
 • Utmärkt kommunikationsförmåga (tal och skrift), du talar engelska och svenska flytande
 • Utmärkt ledarskap och en bevisad förmåga av att bidra i en lagorienterad miljö
 • Bevisad förmåga av att arbeta kreativt, analytiskt och strukturerat i problemlösande miljö
 • En ambition av att ständigt utveckla dig själv och organisationen och dess kunder
Som person ser vi att du har en bevisad förmåga av att bidra i en lagorienterad miljö. Vi ser också att du kan arbeta kreativt, analytiskt och strukturerat i problemlösande miljö. Du har en ambition av att ständigt utveckla dig själv, organisationen och dess kunder. Eftersom du tillhör en av företagets stödfunktioner, så är det av största vikt att du är serviceinriktad och ditt fokus ska alltid vara en nöjd kund.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Låter det intressant?
Skicka in din ansökan senast den 25/8-19, urval kommer dock att ske löpande så vänta inte med din ansökan. För frågor om tjänsten kontakta Avdelningschef Robby Kloos, 0221-41 43 56 eller HRBP Emelie Skälhammar, 0221-41 45 05.
Fackliga kontakter:
Unionen, Mats Bergdahl, 0221- 45 78 41
Akademikerna, Andreas Myrelid, 0221- 41 45 51
Ledarna, Lars Sundkvist, 0221- 45 76 47
Vi undanber all kontakt med rekryterings- och marknadsföringsföretag.

About Us

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile.

Interview

If selected for an interview, you will be contacted with information about the following process steps: second interview, assessments and references.

Selection

All candidates will be notified when a final candidate is selected for the job. You can choose for us to keep your resume in our database and activate a search agent that will look for other jobs that match your profile.

Introduction

When you begin your employment, you will receive an introduction to help you quickly become part of the team and start working with your tasks in the best possible way.

Testimonials

Similar Jobs