Verruim je horizon in binnen- en buitenland

Internationale vacatures

Als je voor een wereldwijd bedrijf werkt dat in 190 markten actief is, heb je contact met internationale collega's om bedrijfsoplossingen te ontwikkelen en innovatie te stimuleren. Met behulp van virtuele samenwerkingstools leer je over onze dagelijkse activiteiten over de hele wereld en maak je voortdurend kennis met verschillende culturen en denkwijzen .

Bovendien kun je dankzij onze internationale vacatures solliciteren voor opdrachten voor korte en lange termijn bij een bedrijf van de Volvo Group of een vestiging in het buitenland. Tegen deze verrijkende werkervaring kan geen enkele formele training op. Onze collega's getuigen hiervan wanneer ze vertellen over hun wereldwijde carrière bij Volvo!

Distribution of Volvo Group employees on a world map

Getuigenissen over internationale carrières

Andreas in India

"Wees bereid om te leren en te proberen"

Andreas Roupé uit Zweden wou al langer een internationale carrière bij Volvo uitbouwen, maar totdat zijn manager vroeg of hij geïnteresseerd was om naar Bangalore te verhuizen, had hij India nooit overwogen.

"Nadat ik het met mijn vrouw en twee kinderen had besproken, besloot ik om de uitdaging aan te gaan", zegt Andreas. "Tot nu toe is het een zeer goede ervaring en het hele gezin geniet ervan. Door de cultuurverschillen kom ik soms in ongewone situaties terecht, maar over het algemeen was het gemakkelijker dan verwacht. ”Voor zijn huidige functie in Bangalore richt hij een afdeling op die wereldwijd toeziet en verantwoordelijkheid draagt voor de Telematics Gateway-software.

Wat volgens Andreas de sleutel tot persoonlijke groei is? Bereid zijn om te leren en nieuwe dingen te proberen. "Focus niet te zeer op de volgende stap in je carrière, maar focus op je opdracht van vandaag. Ik weet niet wat me na Bangalore op carrièrevlak te wachten staat, maar zolang ik nieuwe dingen blijf leren en mijn best doe in mijn huidige functie, weet ik dat er nieuwe en interessante opdrachten zullen volgen."

Amanda in Zweden

Internationale carrières bij Volvo

Amanda Li had nog nooit eerder in een ander land gewerkt. Na tien jaar in internationale teams in Peking (China) te hebben gewerkt, besloot ze om de stap te wagen. Ze solliciteerde voor een van de vele internationale vacatures van Volvo en verhuisde naar Göteborg (Zweden). Luister hoe zij de Volvo Group als een echt wereldwijd bedrijf ervaart.

Guillaume in de VS.

"Het verruimde mijn denken"

Toen hij nog bij Renault Trucks in Lyon (Frankrijk) werkte, had Guillaume Ribeiro regelmatig contact met collega's over de hele wereld. Door een opdracht voor korte termijn in Hagerstown (VS) aan te nemen, verruimde hij zijn denken. "Het was een zeer verrijkende ervaring, niet alleen voor mij maar voor mijn hele gezin", zegt Guillaume. Voor zijn vrouw, dochter en zoon voelt het eigenlijk als een verlengde vakantie en een kans om kennis te maken met een andere cultuur.

Guillaume vindt dat deze werkervaring ook zijn professionele blik verruimt. De overstap naar een andere site in een ander land was voor hem een openbaring. "We werken aan hetzelfde soort projecten met dezelfde doelen, maar de werkverdeling is anders", zegt hij. "Hier is de teammanager veel meer betrokken bij de projecten en dat is heel interessant."

Zodra de opdracht is afgerond, hoopt Guillaume over te stappen naar het management. Hij volgt ondertussen al de training 'Exploration for Emerging Leaders'. "Als je voor een groot bedrijf als de Volvo Group gaat werken, mag je heel wat kansen verwachten. Er zijn zoveel verschillende functies en de Volvo Group is voortdurend in ontwikkeling", zegt hij.

Andrea in Brazilië

Hoe succesvol zijn in een internationale werkomgeving

Andrea Tetto heeft haar eigen unieke visie op wat het betekent om voor een bedrijf met internationale opdrachten te werken. Ze is afkomstig uit Brazilië en reisde voor haar werk bij Volvo de hele wereld rond. Luister naar haar strategieën om succesvol te zijn in een internationale werkomgeving.

Katrina in Japan

"Ik werd geconfronteerd met verschillende meningen en ideeën"

Katrina Yu, Compliance Manager uit China, nam een kortetermijnopdracht van drie weken aan bij Volvo Financial Services (VFS) Japan om haar vaardigheden, ervaring en kennis te verruimen. "Ik vond het een eer om gekozen te worden voor een kortetermijnopdracht bij VFS Japan. Ik werd er geconfronteerd met verschillende meningen en ideeën. Zo werd ik aangespoord om snel bij te leren en me aan te passen. Ik heb niet alleen best practices van andere markten geleerd, maar heb ook mijn netwerk uitgebreid en nieuwe vrienden gemaakt", vertelt Katrina.

Deze werkervaring kwam niet alleen Katrina Yu ten goede, maar ook het volledige compliance team bij VFS China. Zij deelde op haar beurt haar ervaringen en best practices met het Global Compliance team van VFS. "Het was een onvergetelijke ervaring: intens en spannend. Ik kon zien hoe verschillende functies werken en effectief samenwerken vanuit een globaal perspectief", zegt Katrina.

“Wat ik echter het meest waardeer, zijn de vriendschappen die ik tijdens deze opdracht heb gesloten. Ik moest vaak contact opnemen met collega's van verschillende afdelingen en mijn ideeën en meningen delen. Collega's zijn vindingrijk, vriendelijk en staan open voor een gesprek. Ongeacht mijn achtergrond en ervaring werd mijn inbreng altijd gewaardeerd."

Lees meer over wat we te bieden hebben