Bouwen met ons mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen.

Graduate-programma's van de Volvo Group

Door grote technologische verschuivingen die onze manier van leven volledig zullen veranderen, was het nog nooit zo spannend om in de transport-en infrastructuurindustrie te werken. Dat maakt de transportindustrie in het algemeen en de Volvo Group in het bijzonder voor pas afgestudeerden de perfecte springplank voor een interessante carrière.

Ben jij gebeten door engineering, IT of logistiek? De drie wereldwijde Graduate-programma's van Volvo zijn afgestemd op jouw behoeften en zijn bedoeld zodat jij jezelf kunt overtreffen. Jouw ambitie om te groeien - professioneel en persoonlijk - maakt ons bedrijf vooruitgang. Als wereldwijde organisatie bieden wij je tal van carrièremogelijkheden om te ontdekken! 

Zoek zeker ook in alle openstaande vacatures van de Volvo Group. Hier kun je een reminder voor een Graduate-programma instellen. Je kunt je ook inschrijven voor een studentenpool om nieuws over ons en onze toekomstige vacatures voor afgestudeerden te ontvangen.

Welk internationale Graduate-programma past het beste bij je?

Hoe is het om deel te nemen aan Graduate-programma's van de Volvo Group?

Sollicitatie- en rekruteringsproces voor het Volvo Graduate-programma

1. Screening

We hebben een 'agile' selectieproces. Dit betekent dat we tijdens de hele rekruteringsperiode contact opnemen met kandidaten.

2. Eerste selectie

Als je voor de volgende fase in het rekruteringsproces wordt geselecteerd, word je uitgenodigd voor een online sollicitatiegesprek.

3. Persoonlijk interview

De wervingsmanager en een hr-medewerker interviewen enkele kandidaten.

4. Evaluatie

De overgebleven kandidaten worden uitgenodigd voor een competentiegericht interview. Daarnaast dienen ze een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en enkele vaardigheidstests af te leggen.

5. Werkaanbieding

De geselecteerde kandidaat krijgt de vaste job aangeboden en zal na de zomer starten. De eerste week vindt plaats in Zweden.

De beste tips om je carrière te starten

 

Van Martin, manager Graduate-programma van de Volvo Group

 

Van Judith, voormalig manager Graduate-programma voor engineering van de Volvo Group

 

Van Dimitri, manager Graduate-programma voor operations van de Volvo Group

Veelgestelde vragen over het Graduate-programma

De specifieke functie die je vervult, wordt omschreven in de vacature waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Afgestudeerden mogen aangeven bij welke opdrachten, projecten of jobrotatie ze graag worden betrokken. We willen dat onze afgestudeerden ons vertellen waar ze zichzelf zien ontwikkelen. Tegelijkertijd moedigen we de dialoog tussen de afgestudeerden en hun manager aan. De manager helpt onze afgestudeerden om zich verder te ontwikkelen in een door hen gekozen vakgebied. Ze zullen opdrachten, projecten en jobrotaties voorstellen waar elke afgestudeerde voordeel uit haalt.

De gezamenlijke weken worden opgesplitst in verschillende modules verspreid over het jaar. Samen met je manager stel je een individueel jaarplan op. Dit kan bestaan uit studiebezoeken, jobrotaties/ervaringen, lokale en internationale projecten, job shadowing en zakenreizen naar andere locaties en landen.

Dit zijn zeer leerrijke, intensieve weken. Je krijgt de kans om te groeien door persoonlijke ontwikkeling, netwerken en teambuilding, business- en klanteninzichten, besprekingen over cultuur, internationale bewustwording en mvo, en trainingen over innovatie en toekomstige technologieën.

Tijdens het jaar werk je samen met andere afgestudeerden aan internationale projecten. Je krijgt de kans om elkaar te ontmoeten als Graduate community door te netwerken op het werk, tijdens afterworks en diners. Na afronding van het Graduate-programma word je gevraagd om als Graduate-ambassadeur mee te werken aan presentaties voor de huidige afgestudeerden op je site. Je wordt dan een Graduate-buddy.

Internationale opportuniteiten variëren afhankelijk van het Graduate-programma waaraan je deelneemt. Deze opportuniteiten kunnen bestaan uit internationale opdrachten, projecten en bezoeken. Omdat de Volvo Group wereldwijd actief is, krijg je de kans om met veel mensen over de hele wereld samen te werken.

Het aantal reizen is afhankelijk van het gekozen Graduate-programma (engineering, IT of operations) maar ook van je functie. Dit kunnen zowel binnenlandse als internationale reizen zijn. Mogelijk ben je tijdens het programma enkele dagen, een week of een paar maanden op zakenreis. 

Tijdens of direct na het programma krijg je een manager en een mentor toegewezen. Daarnaast kun je rekenen op de waardevolle steun van je collega's, andere deelnemers aan het Graduate-programma, een 'buddy' die zelf aan het programma heeft deelgenomen en de manager van jouw Graduate-programma.

Zeker! Je wordt vanaf de eerste werkdag aangeworven als vaste werknemer.

Na afloop van het programma blijf je tewerkgesteld op de afdeling waarvoor je bent aangeworven. Wil je van afdeling of functie veranderen, dan kun je dit met je manager bespreken. Ons bedrijf biedt talloze wereldwijde opportuniteiten. We investeren in de groei van onze mensen en moedigen interne mobiliteit aan. Elk jaar zijn er vele vacatures waarvoor onze medewerkers kunnen solliciteren om hun carrière een duw in de rug te geven.

Onze vereisten qua opleiding staan in elke vacature vermeld. Qua persoonlijkheid zijn we op zoek naar nieuwsgierige, ruimdenkende, gedreven en betrokken mensen die de toekomstige generatie van de Volvo Group zullen vormen. We zijn niet op zoek naar één op voorhand vastgelegd profiel, maar we stellen uniekheid juist op prijs. Ben jij gedreven om samen met ons de samenleving van morgen vorm te geven? Dan zijn we misschien een geweldige match!

Ons Graduate-programma geeft jonge talenten de kans om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom stellen we geen leeftijdsgrens, maar je mag slechts maximaal twee jaar werkervaring hebben. De leeftijd van voorgaande deelnemers varieert tussen 22 en 32 jaar.

Ja, je mag solliciteren voor alle functies die binnen het Graduate-programma voor engineering, IT en operations worden aangeboden, maar ook voor alle andere vacatures die volgens jou goed bij je passen.

Afgestudeerden met een bachelordiploma zijn welkom, maar we geven de voorkeur aan een masterdiploma. 

Ja. Omdat de Volvo Group een wereldwijd bedrijf is, is Engels onze officiële taal binnen het bedrijf.

Nee. De Graduate-programma's van de Volvo Group houden een voltijdse tewerkstelling in. Je solliciteert voor een functie die je vanaf de eerste werkdag vervult. Je neemt deel als 'volwaardige' Volvo Group-medewerker deel aan de programma-activiteiten.

Aan het einde van elk Graduate-programma vragen we onze deelnemers wat ze het leukst vonden aan deze ervaring. Lees hier wat ze zeggen:

  • Het is een echte job met een aantrekkelijk salaris en voordelen.
  • Je werkt aan echte zakelijke uitdagingen en geavanceerde technologieën.
  • Je krijgt training, jobrotaties en mentoring om technische en 'soft' vaardigheden te ontwikkelen.
  • Je voelt dat je wordt gehoord, vertrouwd en gewaardeerd door gepassioneerde collega's.
  • Het is een paspoort om de wereld te verkennen en om met mensen van 130 nationaliteiten samen te werken.
  • Ik kreeg inzichten in vele functies, organisaties en culturen om mijn carrière een vliegende start te geven.
  • Dankzij dit fantastische netwerk van contacten ben ik klaar voor de toekomst.
  • Dit is een kans om aan projecten mee te werken die de samenleving echt ten goede komen.
  • Het biedt me ontelbare mogelijkheden om te worden wie ik wil zijn.
  • Het was zeer leuk en ik maakte vrienden voor het leven!