Bouw met ons mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen.

Graduate-programma's van de Volvo Group

Door grote technologische veranderingen die onze manier van leven volledig zullen veranderen, was het nog nooit zo spannend om in de transport-en infrastructuurindustrie te werken. Dat maakt de transportindustrie in het algemeen en de Volvo Group in het bijzonder voor pas afgestudeerden de perfecte springplank voor een interessante carrière.

Ben jij gebeten door operations, IT of engineering? De wereldwijde Graduate-programma's van Volvo zijn afgestemd op jouw behoeften en zijn bedoeld om je de kans te geven jezelf te overtreffen.

Jouw ambitie om te groeien - professioneel en persoonlijk - is wat ons bedrijf welvarend maakt. Als wereldwijde organisatie bieden wij je via onze internationale afstudeerprogramma's de kans om tal van carrièremogelijkheden te ontdekken! 

Elk jaar verwelkomen we meer dan 100 afgestudeerden in onze Graduate opleidingsprogramma's. Blader gerust door deze pagina's om ons beter te leren kennen en te ontdekken welk programma het beste bij jou past.

Zoek zeker ook in alle openstaande vacatures van de Volvo Group. Hier kun je een reminder plaatsen voor jezelf. Je kunt je ook inschrijven voor een studentenpool om nieuws over ons en onze toekomstige vacatures voor afgestudeerden te ontvangen.

Ontdek ons Operations Graduate-programma 

Is de ontwikkeling van de volgende generatie productie-installaties uw ideale uitdaging? Wil je de toekomst beïnvloeden wat de globale uitwisseling van goederen, diensten en informatie betreft? Het aanwervingsprogramma voor afgestudeerden in operations van de Volvo Group is immers een uitstekende start van jouw carrière in productie en logistiek.

Gedurende vijftien intense, spannende maanden geeft het Graduate-programma voor operations je een algemeen beeld van onze productie- en logistieke organisatie en activiteiten, vanuit lokaal en internationaal perspectief. Je leert onze verschillende merken en fabrieken kennen en leert over 'lean' productie. Je werkt met de nieuwste productietechnologieën en bouwt mee aan producten van de toekomst. Deze producten zijn elektrisch, geconnecteerd en geautomatiseerd. Tegelijkertijd groei je als persoon door trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, individueel en in team.

Operations Graduate-programma

Ontdek ons Engineering Graduate-programma 

Ben je gepassioneerd door complexe technische projecten en sta je te popelen om je technische vaardigheden te gebruiken om echte zakelijke kwesties op te lossen en innovatie te stimuleren? Dan zal dit internationale afstudeerprogramma je carrière een vliegende start geven.

Vanaf de eerste dag maak je deel uit van ons internationale team voor productontwikkeling, werk je samen met onze experts en ontwikkel je je als ingenieur in de allernieuwste technologieën. Dankzij onze inspirerende projecten, innovatieve producten en medewerkers met verschillende achtergronden heb je geen betere manier om je carrière te starten. Toon je inzet en creativiteit bij het ontwerpen, testen en ontwikkelen van de volgende generatie producten en diensten voor klanten over de hele wereld.

Engineering Graduate-programma

 

Ontdek onze Digital & IT Graduate-programma's 

Wil je indruk maken door te werken met echt geavanceerde en opkomende digitale technologieën in een internationaal bedrijf met hoogopgeleide collega's?

Spreken de concepten connectiviteit, elektrificatie en digitalisering tot jouw verbeelding? Zie je jezelf al in het epicentrum van digitale en IT-ontwikkeling en wil je meebouwen aan bedrijven van morgen?

Hier werk je samen met enkele van de slimste en meest creatieve mensen op het gebied van informatietechnologie.

Digitale en IT Graduate-programma's 

Hoe is het om deel te nemen aan Graduate-programma's van de Volvo Group?

Sollicitatie- en rekruteringsproces voor het Volvo Graduate-programma

1. Screening

We hebben een 'agile' selectieproces. Dit betekent dat we tijdens de hele rekruteringsperiode contact opnemen met kandidaten.

2. Eerste selectie

Als je voor de volgende fase in het rekruteringsproces wordt geselecteerd, word je uitgenodigd voor een online sollicitatiegesprek.

3. Persoonlijk interview

De wervingsmanager en een hr-medewerker interviewen enkele kandidaten.

4. Evaluatie

De overgebleven kandidaten worden uitgenodigd voor een competentiegericht interview. Daarnaast dienen ze een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en enkele vaardigheidstests af te leggen.

5. Werkaanbieding

De geselecteerde kandidaat krijgt de vaste job aangeboden en zal na de zomer starten. De eerste week vindt plaats in Zweden.

De beste tips om je carrière te starten

 

 

 

Veelgestelde vragen over het Graduate-programma

De specifieke functie die je vervult, wordt omschreven in de vacature waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Afgestudeerden mogen aangeven bij welke opdrachten, projecten of jobrotatie ze graag worden betrokken. We willen dat onze afgestudeerden ons vertellen waar ze zichzelf zien ontwikkelen. Tegelijkertijd moedigen we de dialoog tussen de afgestudeerden en hun manager aan. De manager helpt onze afgestudeerden om zich verder te ontwikkelen in een door hen gekozen vakgebied. Ze zullen opdrachten, projecten en jobrotaties voorstellen waar elke afgestudeerde voordeel uit haalt.

De gezamenlijke weken worden opgesplitst in verschillende modules verspreid over het jaar. Samen met je manager stel je een individueel jaarplan op. Dit kan bestaan uit studiebezoeken, jobrotaties/ervaringen, lokale en internationale projecten, job shadowing en zakenreizen naar andere locaties en landen.

Dit zijn zeer leerrijke, intensieve weken. Je krijgt de kans om te groeien door persoonlijke ontwikkeling, netwerken en teambuilding, business- en klanteninzichten, besprekingen over cultuur, internationale bewustwording en mvo, en trainingen over innovatie en toekomstige technologieën.

Tijdens het jaar werk je samen met andere afgestudeerden aan internationale projecten. Je krijgt de kans om elkaar te ontmoeten als Graduate community door te netwerken op het werk, tijdens afterworks en diners. Na afronding van het Graduate-programma word je gevraagd om als Graduate-ambassadeur mee te werken aan presentaties voor de huidige afgestudeerden op je site. Je wordt dan een Graduate-buddy.

Internationale opportuniteiten variëren afhankelijk van het Graduate-programma waaraan je deelneemt. Deze opportuniteiten kunnen bestaan uit internationale opdrachten, projecten en bezoeken. Omdat de Volvo Group wereldwijd actief is, krijg je de kans om met veel mensen over de hele wereld samen te werken.

Het aantal reizen is afhankelijk van het gekozen Graduate-programma (engineering, IT of operations) maar ook van je functie. Dit kunnen zowel binnenlandse als internationale reizen zijn. Mogelijk ben je tijdens het programma enkele dagen, een week of een paar maanden op zakenreis. 

Tijdens of direct na het programma krijg je een manager en een mentor toegewezen. Daarnaast kun je rekenen op de waardevolle steun van je collega's, andere deelnemers aan het Graduate-programma, een 'buddy' die zelf aan het programma heeft deelgenomen en de manager van jouw Graduate-programma.

Zeker! Je wordt vanaf de eerste werkdag aangeworven als vaste werknemer.

Na afloop van het programma blijf je tewerkgesteld op de afdeling waarvoor je bent aangeworven. Wil je van afdeling of functie veranderen, dan kun je dit met je manager bespreken. Ons bedrijf biedt talloze wereldwijde opportuniteiten. We investeren in de groei van onze mensen en moedigen interne mobiliteit aan. Elk jaar zijn er vele vacatures waarvoor onze medewerkers kunnen solliciteren om hun carrière een duw in de rug te geven.

Onze vereisten qua opleiding staan in elke vacature vermeld. Qua persoonlijkheid zijn we op zoek naar nieuwsgierige, ruimdenkende, gedreven en betrokken mensen die de toekomstige generatie van de Volvo Group zullen vormen. We zijn niet op zoek naar één op voorhand vastgelegd profiel, maar we stellen uniekheid juist op prijs. Ben jij gedreven om samen met ons de samenleving van morgen vorm te geven? Dan zijn we misschien een geweldige match!

Ons Graduate-programma geeft jonge talenten de kans om hun carrière een vliegende start te geven. Daarom stellen we geen leeftijdsgrens, maar je mag slechts maximaal twee jaar werkervaring hebben. De leeftijd van voorgaande deelnemers varieert tussen 22 en 32 jaar.

Ja, je mag solliciteren voor alle functies die binnen het Graduate-programma voor engineering, IT en operations worden aangeboden, maar ook voor alle andere vacatures die volgens jou goed bij je passen.

Afgestudeerden met een bachelordiploma zijn welkom, maar we geven de voorkeur aan een masterdiploma. 

Ja. Omdat de Volvo Group een wereldwijd bedrijf is, is Engels onze officiële taal binnen het bedrijf.

Nee. De Graduate-programma's van de Volvo Group houden een voltijdse tewerkstelling in. Je solliciteert voor een functie die je vanaf de eerste werkdag vervult. Je neemt deel als 'volwaardige' Volvo Group-medewerker deel aan de programma-activiteiten.

Aan het einde van elk Graduate-programma vragen we onze deelnemers wat ze het leukst vonden aan deze ervaring. Lees hier wat ze zeggen:

  • Het is een echte job met een aantrekkelijk salaris en voordelen.
  • Je werkt aan echte zakelijke uitdagingen en geavanceerde technologieën.
  • Je krijgt training, jobrotaties en mentoring om technische en 'soft' vaardigheden te ontwikkelen.
  • Je voelt dat je wordt gehoord, vertrouwd en gewaardeerd door gepassioneerde collega's.
  • Het is een paspoort om de wereld te verkennen en om met mensen van 130 nationaliteiten samen te werken.
  • Ik kreeg inzichten in vele functies, organisaties en culturen om mijn carrière een vliegende start te geven.
  • Dankzij dit fantastische netwerk van contacten ben ik klaar voor de toekomst.
  • Dit is een kans om aan projecten mee te werken die de samenleving echt ten goede komen.
  • Het biedt me ontelbare mogelijkheden om te worden wie ik wil zijn.
  • Het was zeer leuk en ik maakte vrienden voor het leven!