Selectieprocedure Volvo

Geef samen met ons de samenleving van morgen vorm! Er zijn veel manieren om een carrière te beginnen, en je carrière bij de Volvo Group begint met onze selectieprocedure. Voor ons is het belangrijk dat elke aanwerving perfect is voor iedereen, zowel voor jou als voor ons. De stappen in onze selectieprocedure zijn ontworpen om dat te garanderen.

Bij de Volvo Group is onze werkplek wereldwijd, net als onze doelstellingen. We geven de wereld vorm en bouwen mee aan welvaart met onze transport- en infrastructuuroplossingen. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent dat onze teams wil versterken. Samen streven we ernaar een inclusieve cultuur te creëren, waar iedereen kan bijdragen aan zijn volle potentieel en geaccepteerd kan worden voor wie hij is. Het leven bij de Volvo Group geeft je de kans om te groeien. We bieden verschillende opleidingsprogramma's die je de middelen bieden om de volgende stap in je carrière te zetten.

Ontdek onze vacatures om de job te vinden die het beste bij jouw talent en ambities past. We verwelkomen een sollicitatie voor de functies waarvoor je voldoet aan de criteria die beschreven worden in de vacature. Er zijn geen blauwdrukken voor een goede sollicitatie bij Volvo, wie je bent als persoon is het belangrijkste. Maar om je op weg te helpen, geven we een aantal tips over hoe je jezelf doeltreffend kunt voorstellen in je cv en je sollicitatiebrief. Je vindt ze hier.

We horen graag van je!

Selectieprocedure van Volvo in 5 eenvoudige stappen

1. Ontdek onze vacatures

Zoek naar vacatures op onze website om een functie te vinden die past bij jouw kwalificaties, talenten en ambities. Er is vaak een breed scala aan verschillende behoeften binnen de Volvo Group. Wij zijn een wereldwijd bedrijf. Je vaardigheden kunnen nodig zijn op een nabijgelegen locatie, maar als je bereid bent om te reizen, hebben we veel mogelijkheden en vacatures wereldwijd. Elke openstaande vacature voor externe sollicitanten wordt op onze webpagina geplaatst.

2. Solliciteren

Controleer altijd de functievereisten voordat je solliciteert. Maak je persoonlijke profiel aan op onze website en begin meteen te zoeken naar een job. Zodra je een interessante vacature vindt, klik je op “Solliciteren”. We raden je aan om zowel je cv als je sollicitatiebrief kort, specifiek en duidelijk te houden - maximaal één pagina voor de sollicitatiebrief en twee voor het cv. De begeleidende brief is jouw kans om ons te vertellen waarom je solliciteert voor de specifieke functie en waarom je denkt dat je een perfecte match bent. Meer tips voor solliciteren bij Volvo vind je op onze website.

Je kunt je profiel altijd later nog bijwerken. Je ontvangt een bevestiging via e-mail zodra wij je sollicitatie hebben ontvangen. We nemen de nodige tijd om alle sollicitaties op te volgen.

3. Interview

Als je in aanmerking komt voor een job, ontmoeten we elkaar voor een eerste gesprek, persoonlijk, via videoconferentie of aan de telefoon. Door de huidige omstandigheden organiseren we veel interviews via een videogesprek. De veiligheid van onze medewerkers en kandidaten is onze prioriteit. Het eerste interview is onze kans om jou te leren kennen. We stellen vragen over je professionele vaardigheden en je karaktertrekken. We willen weten wie je bent als persoon en hoe je kunt bijdragen aan ons team.

We zijn er sterk van overtuigd dat een organisatie kracht put uit verschillende persoonlijkheden, achtergronden en vaardigheden. Geen reden dus om nerveus te zijn, wees gewoon jezelf! Klik hier voor meer tips over hoe je je kunt voorbereiden op het interview. Na deze eerste vergadering, als het klikt, omvatten de volgende stappen tweede interviews, beoordelingen en referenties.

4. Eindselectie

Als jij goed bij ons past, word je op de hoogte gebracht van je selectie en ontvang je van ons een arbeidsovereenkomst. Maak je klaar om te werken in een snelle omgeving waar we gedijen op teamwork, open dialoog en elke dag bijleren. We kijken uit naar jouw bijdrage aan onze cultuur van hoge prestaties, succes voor onze klanten en het verschil maken in de samenleving. Als jij niet de beste match bent voor de functie waarvoor je solliciteerde, word je hiervan op de hoogte gebracht.

5. Welkom

Onze selectieprocedure is nog niet afgelopen! Het is belangrijk dat je snel deel uitmaakt van je nieuwe team. We hebben uitgebreide kennismakingsprogramma's om ervoor te zorgen dat je al vanaf de eerste dag het verschil kunt maken. Je carrière bij de Volvo Group is net begonnen en we kijken ernaar uit om je samen met ons te zien groeien. Onze wereldwijde aanwezigheid opent een aantal mogelijkheden voor medewerkers die op nieuwe plaatsen hun stempel willen drukken. En in onze eigen bedrijfsuniversiteit, Volvo Group University, worden de vaardigheden van al onze medewerkers op een toegankelijke manier ontwikkeld.

Wat we zoeken - Onze verwachtingen van toekomstige medewerkers

Uiteraard zijn we op zoek naar de juiste vaardigheden om de taken uit te voeren voor de functie waarvoor je solliciteert. In onze zoektocht naar de perfecte kandidaat is het echter net zo belangrijk dat jij als persoon perfect bij ons past. Onze cultuur is prestatiegedreven dankzij het engagement van onze medewerkers. 

Delen we dezelfde waarden?

Vertrouwen

We zijn transparant en hebben respect voor het individu. We vertrouwen erop dat andere teams het beste van zichzelf geven en we hebben respect voor de genomen beslissingen. We werken vlot samen en zorgen voor uitstekende resultaten dankzij teamwerk en open dialoog. We hebben de moed en voelen ons bevoegd om de dingen in handen te nemen.

Passie

We zijn trots op ons werk. We zijn geëngageerd om onze doelen te behalen en we zien hoe diversiteit ons sterker maakt en willen het beste in iedereen naar boven halen. We durven fouten toe te geven, ze op te lossen en eruit te leren. We zijn trots op onze prestaties, hebben plezier en vieren onze successen.

Verandering

We zijn nieuwsgierig naar de wereld rondom ons. We zijn innovatief en vinden slimme manieren om nieuwe oplossingen en businesses te creëren. We zien verandering en transformatie als een bron van inspiratie en energie. We hebben een open geest en delen onze kennis.

Prestatie

We hebben een sterk business instinct en we hebben de vaardigheden, kennis en intuïtie om het juiste te doen. We leggen de lat hoog voor onszelf en anderen en doen een extra inspanning om uitstekend werk te leveren. We zien het grote geheel en weten wanneer we een idee, project of plan moeten loslaten.

Succes voor de klant

We begrijpen de business van onze klanten door en door, en we luisteren naar en praten met onze klanten over hun noden, wensen en uitdagingen. We focussen op transport- en infrastructuuroplossingen die klanten succesvol maken en waarde voor de samenleving creëren, en we doen wat we beloven.